Второкласници 2024/2025 - 1 тема

• 20 147
  • 675
  •   1
Отговори
# 435
Има в сайтовете на издателствата, но може и да са различни.

# 436
Имат ли значение за нещо?

# 437
  • София
Привет, група!:smiley:
Имате ли планове за децата за лятната ваканция? Идеи за занималня, екскурзии, курсове, нещо?

# 438
  • гр.София
В нашето училище през юни имат безплатно лятно училище. От 8.30 до 17 часа. И миналата година имаха и на моя син му беше много забавно. Учат английски, немски. Имат часове по Забавна математика, Млад еколог, Правила на поведение и други подобни. Всеки час е с различен учител, което също му беше интересно.

# 439
Моето е записано на частна занималня два месеца и един ще пътешества.

# 440
  • София
Моето дете ще е както миналата година - лятна занималня - същата, която посещава и през учебната година. Много съм доволна от нея! На 30 метра е от кооперацията ни. Разбира се , че не е това водещото , но е огромен плюс! Само деца от квартала са, познават се и всичко е ок.
Август ще е с нас Simple Smile

П.П. сама на мен ли се струва, че втори клас отлетя като миг?  До към края на първи срок свиквах да казвам, че в във втори клас. Тъкмо свикнах и ... Хоп! Трети! Joy

# 441
  • ту тук, ту там
Миж, аз така и не свикнах (да казвам, че е втори клас). 😆
До скоро на разни декларации за училище пишех, че е 1а клас! В един момент забелязах и започнах мноого да внимавам! 🙈

За пръв път и на мен ми е на дневен ред това с лятото. Ще ви чета с интерес.

Предстои ни релокация, търсене на училище… трудно ли се намират места в трети клас в софийските училища? Откъде се започва - избирам училище (още не знам дори района) и питам на място или се прави справка в РУО? 🤯

# 442
  • София
Предстои ни релокация, търсене на училище… трудно ли се намират места в трети клас в софийските училища? Откъде се започва - избирам училище (още не знам дори района) и питам на място или се прави справка в РУО? 🤯
Вижте на сайта на училищата, които ви вълнуват - принципно са длъжни да публикуват свободните си места на уебсайта на училището. Ако нищо не са публикували, прозвънете училищата, за да знаете дали има свободни за съответния клас или не. Относно преместването вижте чл. 102 -110 от тази Наредба: https://lex.bg/bg/laws/ldoc/2136904663

# 443
П.П. сама на мен ли се струва, че втори клас отлетя като миг?  До към края на първи срок свиквах да казвам, че в във втори клас. Тъкмо свикнах и ... Хоп! Трети! Joy
Да, много бързо излетя времето.

Занималнята  ще е подобна на миналата година - една седмица в месеца с баба, остатъка на занималня, а 'ни е записана на лагер за една седмица. Както миналата година ще редувам две занимални - от едната ги водят всеки ден на Витоша, а втората е спортна.

# 444
И при нас ще редуваме спортна занималня и с баба и дядо на село 😃 през юни ще има занималня и в училището.

# 445
  • София
Ще бъде малко с мен, малко с баба ѝ.
Втори клас направо отлетя. Гледахме някакви занимални, но тя никой не познава и не иска да ходи.
В моята работа ще има още две деца на нейната възраст и ще се забавляват заедно!

# 446
  • София
Гледахме някакви занимални, но тя никой не познава и не иска да ходи.

Моят съвет е да я запишеш за месец Simple Smile
Водят ги по музеи - Историческия, Музейко, Политехническия, Природонаучния... Много играят. Майсторят разни неща...
А и ще се запознае с нови деца - и по-големи, и по-малки. Само плюсове аз лично виждам от летните занимални.

# 447
  • София
Абсолютно те подкрепям.
Оглеждаме какво се предлага и със сигурност ще бъдем по- настоятелни поне за две седмици.
И на мен не ми се иска да ми виси на главата постоянно.

# 448
Ние ще сме на занималня - и каката (на Sunglasses и малкия (на 6 и половина), групата е от всички възрасти, та в началото са си заедно, после всеки си намира приятелчета. Миналата година ги записах и бяха много доволни.2 пъти в седмицата имат басейн, водят ги на екскурзии и ги подготвят за училище, което в нашия случай е важно, защото все още имаме да наваксваме с четенето и писането.

# 449
  • София
Здравейте 😊,
Може ли да споделите занимални от които имате впечатления за гр. София да е в източните райони. - Дружба,.Младост, Гео Милев
До скоро 😊

Общи условия

Активация на акаунт