Второкласници 2024/2025 - 1 тема

• 20 114
  • 675
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Нашите ще ги раздават след малко. Утре са на екскурзия, но ние живот и здраве ще пътуваме и дъщеря ми няма да ходи. Съседната паралелка ще ходят всичките на екскурзия и ще им ги раздават там.
Още понеделник започва лятната занималня и ще ходят до Националната библиотека. Дъщеря ми от 03.06 ще посещава живот и здраве.

# 556
А нашите в понеделник са на екскурзия. 😃

# 557
  • София
Мина тържеството. Просто не знам- не медитация, не алкохол, нищо не може да ми помогне да преглътна някои неща. Репетират от седмици- седмици! Дъщеря ми имаше да учи доста дълъг текст, включително и тази сутрин пак си го повтаряше. Почват днес и гледам чете нещо от лист. Питам я после какво стана- госпожата решила да не го казва, че било много дълго и и дала да чете там някакъв друг текст.🤯 😡😠
Другата "велика" идея беше част от децата да седят на сцената, докато другите рецитираха, танцуваха и т.н. Т.е и снимки не можахме да направим като хората. Отделно, че си имам доста други проблеми, но това днес ми беше и последната капка. Още 2 години как ще издържа, не знам...
 Иначе ето го нашия списък:

# 558
  • София
sea.sea вие поне сте имали тържество..
При нас - нищо. Ще ги заведем във понеделник сутринта, ще им раздадат удостоверенията, след което ще си го вземем.. Толкоз. Нямам думи колко съм разочарована от това прехвалено училище!

# 559
Е, поне при вас родителите не са се изпокарали за скандинавски мъх... Мислех, че само в карикатурите на Неда се случва, ама не. Съвсем реален житейски проблем се оказа.

# 560
  • София
Кога казвате, че ще се събираме да си изпием, аа излеем мъката. 😂

# 561
Липсва ми опцията да реагирам с бурен смях на дадени постове Grinning
В групата на второкласника толкова да им е все тая на всички родители, че благославят първия, който реши да предложи нещо и благодарят, че се ангажира...никакви спорове Grinning
Тържество за завършване на учебната година ще имат в понеделник, но ще е без присъствие на родителите. Ненадейно започна много мащабен ремонт на сградата на училището и в момента текат всякакви реорганизации на учебен процес и на НВО, разбирам ръководството, че няма как да угоди и на нас, родителите.

# 562
  • София
sea.sea вие поне сте имали тържество..
При нас - нищо. Ще ги заведем във понеделник сутринта, ще им раздадат удостоверенията, след което ще си го вземем.. Толкоз. Нямам думи колко съм разочарована от това прехвалено училище!
И при нас. Но установявам, че не е причината в училището , а явното нежелание на учителите да се се занимават и организират групови занимания и изяви на децата.
Не ги заведе на нито една екскурзия, не събра родители и деца за нито едно тържество или съвместно събитие.

# 563
  • София
И ва нашето училище има такива паралелки, съгласна съм, че е до учител.

# 564
Вчера бяха на екскурзия, измориха се от път. Цял ден беше голямо напрежение, защото им е първата.
Днес са на училище до обяд, но не знам какво ще правят като върнаха учебниците и няма да носят нищо. Следобяд ще ходят на дискотека по случай завършването. Иначе за самото завършване няма да има тържество или нещо такова. Миналата година си имаха програма в класната стая, родителите присъстваха и тогава раздадоха удостоверенията.
Понеделник си е учебен ден, също незнайно защо и удостоверенията кога ще се дават не е явно, защото 3 и 4 са матурите.

# 565
При нас в понеделник ще има тържество, но без родители. Аз съм от благодарните на тези, които се ангажират 😃

Това ни дадоха като книги.
Към читанките на „Просвета – София”
• „Стихотворения” – Елисавета Багряна
• „Стихотворения, приказки и гатанки” – Асен Разцветников
• „Приказки” – Георги Райчев
• „Приказки” – Светослав Минков
• „Български вълшебни приказки” – Николай Райнов
• „Басни” – Жан дьо Лафонтен
• „Детска енциклопедия”
• „Приключенията на Лукчо” – Джани Родари
• „Приключенията на Пинокио” – Карло Колоди
• „Повести за Карлсон” – Астрид Линдгрен

Към читанките на „Просвета Плюс”
• „Приказки от цял свят”
• „Български народни приказки” – Ангел Каралийчев
• „Народни приказки” – Ран Босилек
• „Приказки по телефона” – Джани Родари
• „Меко казано” – Валери Петров
• „Небивалици” – Доналд Бисет

# 566
  • София
Днес мина при нас раздаването на удостоверенията при обичайния пълен хаос и липса на каквато и да е организация Simple Smile
Радвам се, че още един клас е зад гърба ни.
Още само някакви си десет класа ни чакат Joy
Пожелавам весела ваканция на наборчетата и минавайте през темата да споделяте как върви лятото при вас Simple Smile

# 567
  • София
Хай, Честито! Избутахме с второкласничката годината. Големият (третокласник) за сега е по-лесен.
От днес вече се "пазарим" колко да прочете и защо! Мързел. Голям. Ако може да лежи на дивана по цял ден и да зяпа детски - ще го прави. Живот...
Успешно и забавно лято на всички деца, и живи и здрави до септември! 🥰

# 568
И при нас нямаше никаква организация на тържеството. Но ние си го знаем...
Имаме списък за книгите, но все още желание за чете няма.

# 569
За утре съм дала за задача да четат, ама да видим какво и колко 😃

Общи условия

Активация на акаунт