Кандидатстване с рисуване след 7 клас - 12 тема (удължена тема до края на месец ЮЛИ)

• 48 622
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 735
Има ги в план-приема за София.

Срокът за подаване не започва ли от 8ми юли?

# 736
Благодаря!
Да, ще отворят системата на 8-ми. Днес ще изготвя списъка, да го обсъдя с него. Тук търсим нисък бал - такива са му възможностите и местоположение. е, ако може и читава среда, но това вече е до късмет.

# 737
Благодаря на всички родители за подкрепата и мнението по въпроса. Успокоявате положението у дома. Дано той успее да влезе, тази сутрин ме събуди с нови притеснения- ,,А какво ако се класирам на второ, на листа за чакащите и никой не се откаже от мястото си на първо? Тогава за вечни времена съм заседнал на второ и анимацията ми отпада!"
Замислих се относно на въпроса му, но той самият е твърде притеснен, че да мисли добре

# 738
Споко, на първо класиране там отпадат много деца. Миналата година звъняха на деца с 3.5.

# 739
Те не отпадат, а просто пожелават МОН зарафи доброто класиране там. Ако са се класирали в по-престижни гимназии (нямам предвид рисувателни) често предпочитат едното пред другото. Много са малко децата с добри нво резултати, които решават да "се откажат" от тях в името на рисуването.

# 740
Хей, на последна страница сме, май е редно да пуснем нова тема.
Амели, ако е удобно, би ли искала да се заемеш отново? Спомням си, че нещо имаше да се добави и на първо четене ми се струва, че това е 140 СУ https://140su.com/ към списъка с училища на МОН, с изпит по рисуване.
В тази връзка, I♥M♥V♥, в скрития текст в първия пост на стр. 1 от темата има подробен списък с училища – както такива с рисуване към МК и МОН, така и други МОН-ски с допирна точка с желанията на децата тук. Вижте ги и може да си харесате нещо с Викинга. Друго, което се сещам и мога да дам като идея – явявайки се на МОН-ския изпит, дъщеря ми, стъпвайки за първи път в училището, където беше разпределена, заключи че ѝ допада и реши да го добави на последно място в редицата на МОН-ските ѝ желания. Не опряхме до него, но това ни носеше спокойствие и сигурност, защото балът там не беше висок и нейният го надхвърляше с голяма разлика. Помислете си при вас как стои въпросът с училището, където се яви по МОН – хареса ли го, прекрачвайки прага му? И ако не ви е от основните желания – би ли го сложил в резервните?
Elisavetta, оценката на Вашето дете в НПГПФ може да се счита за висока. Ще повторя други мнения, но и аз смятам, че при всички положения си струва да изчакате и други класирания там, щом е така желана от него. По принцип Анимация има на още две места – в МОН-ски училища, в които съответните паралелки са без изпит по рисуване – бихте могли и да тях да кандидатствате със стандартните НВО, макар че лично аз съм скептична към анимация без рисуване.

# 741
Ох, гледах и аз тия дни, че сме навъртели 50 странци, но ми се струва, че моментът е много неподходящ за нова тема - точно по средата на приемната кампания и е доста неудобно за хората да търсят информация в две отделни теми. Дали да не почакаме да позатихне темата и тогава да минем към нова?

# 742
Включих 140, 144, 3-то, Вазова - без шансове, 51-во - без шансове, Николай Райнов, Княгиня Евдокия и 105-то.
Като гледам така 140 и 144 са му опциите към МОН.

Аз ще съм благодарна, ако модераторите позволят темата да остане до финално класиране на децата и утихване на страстите. За мен е много полезна, благодатна и обнадеждаваща.

# 743
  • София
Чета ви от известно време и  ми изникват нови въпроси..дъщеря ми ще кандидатства с рисуване догодина, но примерно в приложното иска само 2-3 специалности, във фотографското също. Та на въпроса: вашите деца ходиха ли на школи по БЕЛ и МАТ за всеки случай..ако случайно пък не я приемат с рисуване, ще е голяма драма..

# 744
Чета ви от известно време и  ми изникват нови въпроси..дъщеря ми ще кандидатства с рисуване догодина, но примерно в приложното иска само 2-3 специалности, във фотографското също. Та на въпроса: вашите деца ходиха ли на школи по БЕЛ и МАТ за всеки случай..ако случайно пък не я приемат с рисуване, ще е голяма драма..

Моята ходи на школа. Мисля си, че трябва да се решава според детето - на едни им трябва, на други - не. За някои е по-подходяща школа, за други - индивидуални уроци. Ако детето ви иска САМО с рисуване, наблегнете на повечко уроци там, поне според мен. Нека се подготви и за МОН-ския изпит. За БЕЛ и МАТ обмислете индивидуални уроци. Така ще можете по-лесно да ги съчетаете. Даже се сещам, че имаше опция и през Школо, онлайн.

# 745
  • Абсурдистан
Здравейте момичета, не ми стана ясно, а ни предстои. Когато изпитът по рисуване е в два дни, както е в Илия Петров, сменят ли постановката или и двата дни е една и съща. Питам защото видях само една да описвате.

# 746
Включих 140, 144, 3-то, Вазова - без шансове, 51-во - без шансове, Николай Райнов, Княгиня Евдокия и 105-то.
Като гледам така 140 и 144 са му опциите към МОН.

Аз ще съм благодарна, ако модераторите позволят темата да остане до финално класиране на децата и утихване на страстите. За мен е много полезна, благодатна и обнадеждаваща.

Аз също съм писала повечето от вашите училища Simple Smile може пък децата ни да са заедно Simple Smile 3-то и 140-то са ни прекалено неудобни като местоположение.
Групата е изключително полезна!

# 747
Май са сменяли само цветята. Дъщеря ми имала роза, а приятелката ѝ букет с цветя.

# 748
При нас също целта е фотографското, дъщеря ми също е с оценка 4,75 . Та имам молба, като стискате палци за Викинга, стискайте ги по силно и за нас. Нашите желания са 1.графичен дизайн 2.компютърна графика 3.анимация 4.фотография.Ясно, че на първо класиране няма да стане, дано за второ да се вредим. Кога ще е класирането?
Друг е въпросът, че май второто желание ни е по желано от първото, но каквото стане.

# 749
При нас също целта е фотографското, дъщеря ми също е с оценка 4,75 . Та имам молба, като стискате палци за Викинга, стискайте ги по силно и за нас. Нашите желания са 1.графичен дизайн 2.компютърна графика 3.анимация 4.фотография.Ясно, че на първо класиране няма да стане, дано за второ да се вредим. Кога ще е класирането?
Друг е въпросът, че май второто желание ни е по желано от първото, но каквото стане.
Викингът е с приблизително обратен избор на момичето Simple Smile  За класирането никой нищо не казва. Много се надявах в петък да излезе, но явно ще си чакаме до последно - вторник.
Стискам палци на младата дама!

Общи условия

Активация на акаунт