За или против легла за почивка в офиса

• 3 699
  • 85
  •   1
Отговори
Прочетох доста противоречиви мнения по темата и ми е интересно какво мислите вие. Аз си признавам, че идеята ми звучи доста екзотично, макар че като се замисли човек при хоум офиса много хора си работят от леглата и работят добре.

# 1
  • София
Следобяд съм способна да откарам 2-3 часова дрямка и не знам къде ще му излезе краят. Ако ще влезе в работното време, окей съм.

# 2
Категорично против. Това би дало повод на работодателя да задържа по-дълго служителите, под предлог, че им е осигурено място за почивка.
В хоум офиса си си вкъщи, въобще не е същото.

П.п. и аз напоследък, както бях болна и не можех да спя, ако легна следобеда, ще се събудя към 5-6 часа.

# 3
  • София
Леглата предполагат едно усамотение, което може да се използва и по други начини и ще настъпи един разврат...

# 4
По-скоро съм "за" удобна мека мебел.

Но зависи от конкретния случай. Синът на моя приятелка в момента работи в Испания (готвач) и има дупка в смяната м/у 17:30 и 19 ч. Градът е голям и повечето служители докато се приберат, трябва да се връщат, затова седят по кафета и пейки около работата. Ако имаха такава стая за почивка с легла, можеха да опънат гръб за 1 час и да са в по-добра форма за следващата част от смяната.

# 5
  • София
В Испания, преди ... 100 години си имахме стая с два дивана в ресторанта. Май в единия имаше дървеници, но съм спала там.

# 6
  • INFJ
При нормално работно време и почивка от 30-60мин, против.
Преди време бях на работа в офис, през лятото имаше почивка от 2 часа... искаше ми се да има легло. С такава почивка, нито става да обикаляш в жегите, нито да се прибереш до вкъщи...

# 7
  • София
Следобяд съм способна да откарам 2-3 часова дрямка и не знам къде ще му излезе краят. Ако ще влезе в работното време, окей съм.
Подкрепям...
В клипчета в ю туб виждам подобни подбрения на работното място.
В БГ обаче не мисля, че се въведе скоро.

# 8
  • Пловдив
За. Айде, да не са пълноценни легла, щото, да речем, наистина не е нужно да улесняваме чак пък толкова изневерите на работното място, но диванчета за полягане... Wink
Може и в стаите - ето, в нашата има, но е двуместен, явно не са го мислили за лягане. Но не е удобно да се излежаваш пред другите, докато работят, така че по-добре отделно помещение. Wink

# 9
  • София
За. Айде, да не са пълноценни легла, щото, да речем, наистина не е нужно да улесняваме чак пък толкова изневерите на работното място, но диванчета за полягане... Wink
Ма то за почивка, не за секс...
Ти пък....
GrinGrinGrin

# 10
  • Пловдив
Става дума за продукт с възможна двойна употреба. Wink

# 11
  • София
Става дума за продукт с възможна двойна употреба. Wink
LaughingLaughingLaughing

# 12
Може и в стаите - ето, в нашата има, но е двуместен, явно не са го мислили за лягане. Но не е удобно да се излежаваш пред другите, докато работят, така че по-добре отделно помещение. Wink
Вместо легла, най-добре да са хамаци Sunglasses

# 13
Вместо легла, най-добре да са хамаци Sunglasses

Плюс някой/я да ти вее с ветрило 😂

# 14
  • Melmak
В Испания някои фирми имат такава сиеста, около 2 ч. За мен е остаряло и непрактично. Мой приятел работи така там и ходи на фитнес в обедната. Стига му да тренира и да се изкъпе. Ок, но всеки ден това на мен не би ми допаднало.

Не бих искала легло на работа. Не бих легнала да си почивам. Като съм хоум мога да се опъна на дивана и пак рядко го правя. Мисля, че легло в офиса би било някак.. развалящо дисциплината.

Като работодател не бих била очарована от подобна идея. Зависи от работата, но все пак работното време дава 30 мин или 60 мин обедна, в които нищо няма да ти стане ако не лежиш. Хапнеш и то времето мине.

Общи условия

Активация на акаунт