За или против легла за почивка в офиса

• 4 163
  • 85
  •   1
Отговори
# 45
От мен за. Имаме стая за почивка и медитация. Имаме и стая за спокойно учене и четене. Т.е. къде да се уедини човек за малко. Ами въпреки всеобщото подозрение тук -= никой не злоупотребява, когато на човек му потрябва, а се случва има дни и дни , винаги може да намери свободна едната стая и да си почине мъничко. Винаги е достатъчно. Мой съвет е да не се допускат вътре чаши с кафера и чай. Да има отпред масичка да си оставиш кафето на нея и да си го  изпиеш на излизане.
Иначе ще имате за 0 време една освинена идея.

# 46
Аз бих си лежала ,даже и ще спя с най -голямо удоволствие .Няма по-голям рестарт за мен от обедна дрямка .Взела съм си една дебела йога постелка засега и се опъвам  там ,30 мин са ми достатъчни ,после едно кафе и пак и съм готова.Никакъв фотьойл не може да измести хоризонтирането на гръбнака на равна и твърда повърхност

# 47
Да, в стаята ни за почивка са Bodensitz  / Sitzsack и yogamatte . В стаята за четене и спокойно учене са седалки с формата на половин черупка от яйце и възглавници.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 00:44 от bella-ciao

# 48
Ако става въпрос за България,  тип легла типично по-скоро за Азия, не бих искала да спя, но бих искала тишина и спокойствие. Работя в чужбина, има уютно помещение в стил 60-те години на миналия век, дори има грамофон автомат,  като по заведията от тогава, постери, маси и места за сядане имитиращи Макдонълс, навън има шатра с шезлонги,  маса и отделно място за пушачи. Няколко зали в които можеш да се усамотиш по време на работа, от лайн срещи, но като цяло въпреки многото хора, като цяло всеки си работи и е тихо.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 14:12 от Sephora ❤

# 49
Sephora ❤ нямате ли помещение в което не се работи. Май затова пишат тук. Нещо без електроника. За медитация и релакс

# 50
Sephora ❤ нямате ли помещение в което не се работи. Май затова пишат тук. Нещо без електроника. За медитация и релакс

Да, има няколко, има и легло ако на някой не му е добре и още една стая с масажно легло, която се ползва,  когато идва един път седмично физиотерапевт. Но, повечето основно жените  са почасово, дори и почивка не правят, за да си тръгнат по-рано.

# 51
Не би трябвало да се изключва от раб. време това да медитираш 10 тина мин за релакс.

# 52
Някой може да реши да медитира или направо да спи два часа. Пак ли да му е в работното време?
А 10 мин. всеки може да си открадне за почивка....

# 53
Има хора ,които не ги касае работно време ,а ефективност -аз ако ще и 4 часа да спя ,ако проектът ми е в срок  и клиента е доволен -никой копче няма да ми каже ...

# 54
Soul Free  никой не спи 2 ч. вътре. Не е това идеята и за да я има стаята и да могат всички да имат полза от нея не се злоупотребява.

# 55
Абе, аз знам,  ама има много хора, които злоупотребяват с подобни неща.

# 56
Дори да опитат няма да е за много . т.е. веднъж, два пъти и ще им омръзне. Според мен ще стане нещо обикн. което наистина да се ползва при нужда и никой няма да го отразява за друго .

# 57
Казвам си ЛИЧНОТО мнение. Това ще е абсолютно вредно и повод за недоволство. Аз съм служител, но съм против, въпреки че би ми харесало.

# 58
Чекираш се и медитирай, почивай ....иначе момент на злоупотреба винаги може да има. Поне при нас е така. Често някой излиза  защото има ангажимент и се връща, но това никога не е за сметка на работодателя, но пък ти дава спокойствие и гъвкавост.
Soul Free  никой не спи 2 ч. вътре. Не е това идеята и за да я има стаята и да могат всички да имат полза от нея не се злоупотребява.
Bella-ciao пречупваш през немската работна култура. Работила ли си в България? Soul Free отразява точно българската реалност. Наистина ще се злоупотребява. В България имах колежка, която всяка вечер беше по кръчми и дискотеки, спираше работа недоспала и неадекватна, ако има такава стая дали 10 мин. ще са и достатъчни и дали няма да злоупотреби. По мои наблюдения в България има хора, които се "счупват" от работа и такава стая за 10 минути релакс ще им се отрази много добре, но има много които буквално нищо не правят, хиляди "кухи" позиции за "наши хора".

# 59
  • София
Прочетох доста противоречиви мнения по темата и ми е интересно какво мислите вие. Аз си признавам, че идеята ми звучи доста екзотично, макар че като се замисли човек при хоум офиса много хора си работят от леглата и работят добре.

Ако няма възглавници, съм за! Иначе ще им стане много удобно и няма да се сетят да ходят да работят. И задължително леглата на по-шавливите да са в отдалечени части на офиса/етажа, за да не си "гостуват"!

Общи условия

Активация на акаунт