Коя ви е мечтаната дестинация и защо?

• 11 124
  • 313
  •   1
Отговори
# 300
  • SF
Защо е кратък? Кой е най-подходящият период за посещение?

# 301
В Португалия ние бяхме през януари, защото ни писна от мрачната Германия и мръднахме за 2-3 дни до Фаро. Беше страхотно - 20 градуса, жарко слънце, спокойно можеш да ходиш по къс ръкав, нямаше и толкова хора. Разбира се, не ставаше за плаж още, но беше приказно.
Цялата област Алгарве е много красива.

# 302
  • София
Защо е кратък? Кой е най-подходящият период за посещение?

Защото са на океана и водата е студена, а и ветровете са много силни. Дори и в топлите дни е добре да имаш връхна дреха. За сърфисти може и целогодишно, но за плажуване става след началото на юли допреди края август. Местните ни казаха, че основно август е времето.
Ето как е в началото на юни (виждат се и хората по улиците как са облечени - топло е, но много ветровито):

Но пък и двете места са като от приказките.
Авейро:

Коста Нова:

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 20:52 от Fever Ray

# 303
  • Melmak
Благодаря ти, Фивър. Аз даже бих предпочела да не е по жега, за да обикаляме. Не държа да е за плаж, изобщо. А ако туристите са по-малко в друг период със сигурност бих го взела предвид.

Примерно Сицилия ми се видя много готина и през януари, тотално извън сезона. Не съм сигурна, че бих ходила там за плажове, особено като е мега пренаселено.

# 304
Най-големи тълпи туристи съм виждала в Дубровник през август, беше нещо страшно. Оттогава старателно избягвам най-хитовите периоди когато искам да посетя някоя популярна дестинация. Париж и Дисниленд през февруари бяха страхотни. Също и Бергамо в края на март.

# 305
Примерно Сицилия ми се видя много готина и през януари, тотално извън сезона. Не съм сигурна, че бих ходила там за плажове, особено като е мега пренаселено.
Аз бях там в средата на март, плажовете бяха пълни в Сиракуза. Луда работа.

# 306
  • Пловдив
В Португалия бях около 20 септември.Времето беше доста горещо.Успях да се попеча и да се топна в океана.(беше ми студена малко водата)Плажовете бяха пълни.Всеки си мята хавлията където му падне.Пълен релакс.Няма като тук навсякъде чадъри и някой да те дебне да изкара някой лев.Най много ми хареса Порто.

# 307
В Португалия съм бил през февруари (преди пандемията) и беше 18 градуса, идеално за разходки и да си цял ден навън.  Там зима отдавна няма.

# 308
  • София
О, там си е топло целогодишно и неслучайно сърфисти има и през зимата. Аз обаче се гласях да плажувам и бях разочарована от силния вятър, докато от страната съм очарована.

# 309
Затова ли не дават печка или климатик в някои хостели? Аз бях 2014 и вярно, че тогава спах по евтини места, но очаквах януари да има печка, въпреки че се водеше 20 градуса, аз си бях с есенно-зимни дрехи, не с летни. Вечер падат температурите, денят е кратък.. друго си е лятото. Порто ми допадна, Лисабон също, искам да ида и на море там.

# 310
Вечер падат температурите, денят е кратък.. друго си е лятото.
Да, друго си е лятото, на 40+ градуса и да му се скапе на човек почивката, защото не може да си подаде носа навън. Въздухът нажежен, всички се крият в заведения с климатици.. И след 1 час ходене в жегата си като сдъвкан и изплют... утрепан от умора.

И да се стъмва рано, всичко свети, централните части на съответния град са светли като бял ден, не е като у нас. Бях в Барселона през зимата. Жега ... навън лудница, коледно настроение... Какво от това, че се е стъмнило в 17 ч?

# 311
Харесва ми светлата част на деня, както и да е топло, имам повече енергия. В Барселона бях декември и имаше и дъждовни дни, което определено ми скапва почивката, а досега слънцето никога, само я е правило по-хубава.
Не е нужно да е юли или август, април-май и септември денят също е достатъчно дълъг, просто януари-февруари е тегаво, а не е като да не съм пробвала. Хората затова имат различен вкус и избор кога да ходят.

# 312
  • Sofia
Да, друго си е лятото, на 40+ градуса и да му се скапе на човек почивката, защото не може да си подаде носа навън. Въздухът нажежен, всички се крият в заведения с климатици.. И след 1 час ходене в жегата си като сдъвкан и изплют... утрепан от умора.

Не на всеки организмът му реагира така на жегите. Simple Smile Аз, например, нямам никакъв проблем с това. Разхождам си се в най-горещите дни, без драма. Виж, студът вече ми причинява сериозно неудобство. Дори в Софето не ми е OK през зимните месеци.

# 313
  • SF
Ако искам да разглеждам, пролет и есен са най-добре. Ако искам море, плаж и ваканция по бански и къси панталонки, нека е през лятото.

Общи условия

Активация на акаунт