RYANAIR - 26

• 40 559
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
  • Milano
Това си е изискване на компанията и винаги е било така.

# 91
Виж си в профила дали ги има запаметени.
Моите са, плюс тези на семейството.
При чекиране ме пита да потвърдя дали документа за пътуване е същият.
Ох, сега проверих. Наистина на запазените ми пътници в приложението има само имената. Явно трябва от там да ги въведа. Иначе на компютър няма проблем. Мерси, regina и Правещица!

# 92
M@ria, за всеки случай винаги можеш да се свържеш по чата и да искаш да ти потвърдят дали си въвела правилно данните от документите.

# 93
Не е вярно. Като съм летял между Шенгенски държави с Раян не ми е искало никога лични данни. Само да се съглася какво не трябва да нося на борда и дава веднага бордна карта.
Очаквах да е сега така и за България, но явно само Wizz са обновили системите си.

# 94
То няма значение какво е въведено, не се показват и няма кой да сравни

# 95
То няма значение какво е въведено, не се показват и няма кой да сравни
В чат с live agent, се дава номерът на резервацията и се иска потвърждение на данните. Правила съм го.

# 96
Сигурно, просто те не се пишат на бордната карта и не се проверяват. Доста пъти съм писал измислени или други, примерно паспорт, а показвам лична карта, няма проблем.

# 97
Сигурно, просто те не се пишат на бордната карта и не се проверяват. Доста пъти съм писал измислени или други, примерно паспорт, а показвам лична карта, няма проблем.

+1 Grinning
Аз се чекирам с паспорт от Сомалия.

# 98
  • Milano
Не е вярно. Като съм летял между Шенгенски държави с Раян не ми е искало никога лични данни. Само да се съглася какво не трябва да нося на борда и дава веднага бордна карта.
Очаквах да е сега така и за България, но явно само Wizz са обновили системите си.

Сериозно?
На мен винаги ми е искало да потвърдя, че личната карта е тази, дори за вътрешни полети.

# 99
Здравейте,
Имам следният проблем. На 12.07.2024 пътувах Виена - София с Ryanair . Полетът закъсня с над 3 часа.
Сега не мога да си намеря бордната карта. Имаше я в приложението на Ryanair, но явно след полета е  изтрита ( може би автоматично).
Не съм я теглила отделно на телефона или принтирала. Не я намирам и в моя профил на сайта на превозвача. Някой ако има идея или знае нещо по въпроса, ще се радвам да пише.
За закъснение над 3 часа от Виена до София дължи ли се обезщетение по регламент ?
Благодаря.

# 100
Да, не е само за България. Последно за полет Италия - Гърция ми иска.
Roki, влез си в профила през сайта и си потърси минали пътувания. От там даже първо си пусни иск. Тя не ти трябва бордната карта за иск, само номерът на полета и на резервацията, нямаш ли ги в някой мейл? От

# 101
само номерът на полета и на резервацията, нямаш ли ги в някой мейл?

Тях ги има в профила. В сайта на една фирма за обещетения , искаха да се приложат картите и аз затова
тръгнах да я търся.

# 102
Пишат, че искат, но може и без тях.

# 103
На мен ми искаха само тези неща, бордна карта със сигурност не съм прилагала. А знаете ли дали мога да си поискам възстановяване на разходите за храна, отделно от иска за обезщетение? Защото поне това бих могла да направя директно, за другото обезщетение директно ме отсвириха Раян, даже на посредниците са отказали.

# 104
Ryanair пише, че този полет трябва да е закънял повече от 5 часа и
затова не приемат писмо с претенции. Вярно, че Виена е на 850 км , но си мислех , че над 3 часа се дължи ...

Общи условия

Активация на акаунт