За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 670
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Много, много благодаря!

# 256
Аз пак бих им метнала и от хартиената кухненска ролка, ако случайно тръгне конденз да го обере тя. Не би трябвало в това топло време и ако са напълно изстинали, но няма и да навреди. Иначе стига да са добре изпечени че да стане по-твърда черупка и да се опазят сухи, няма проблем. В крайна сметка - продават и готови празни, само да си ги напълни човек.

# 257
Някой открил ли е вълшебно ренде, което може да направи краставица на перфектни за таратор малки кубчета?

# 258
  • Варна
Ха-ха!  Simple Smile  Дъска, остър нож и търпение, ако липсва умение.  Simple Smile

# 259
😄😄 едно от много малкото неща за които не ползвам дъска е краставицата за таратор Simple Smile но когато ги режа на ръка ми се получава най-ситни.

# 260
За таратор краставицата винаги я стържа, ако ми трябва домат, нарязан на ситно - също: супер бързо, лесно и ципата се отделя сама с лекота.

# 261
Ха-ха!  Simple Smile  Дъска, остър нож и търпение, ако липсва умение.  Simple Smile
И златна снаха!
Веднага пояснявам - ММ все ми мрънкаше, че кубчетата не били еднакви, ама имало едри...(в крайчето знаете как трудно се реже равно). Аз не ям краставици и таратор, та не мога да кажа как е най-добре, сякаш всеки има различни предпочитания. Отиваме при децата и снахата предлага таратор. ММ яде с удоволствие и казва: "Ето така се реже краставица за таратор!", а снахата: "Ами аз на четвъртинки я режа, не знам за вас дали е добре..."
Мама я разцелува и оттогава всеки път при правенето на таратор, я благославям. Ама и ММ не гъква, че имало големи - четвъртинки и това е!

# 262
С рендето бьорнер режа аз. Първо правя няколко успоредни разреза до половината на краставицата и после тези разрези перпендикулярно на ножчетата на рендето, на което съм сложила приставката за ситно рязане. После продължавам успоредните рарези до края на краставицата и пак действам с рендето. Ама, че го обясних Crazy Blush, но пък стават идеални малки кубчета newsm47.

# 263
  • София
За таратор краставицата винаги я стържа, ако ми трябва домат, нарязан на ситно - също: супер бързо, лесно и ципата се отделя сама с лекота.
Не се стърже краставица за таратор, то това му е хубавото на таратора, че е на дребнички кубчета, но в някои провинции из България я стържат. За доматите вече е ясно.

# 264
Явно не е открито нещо универсално. Моят мъж от Тему беше поръчал някакво ренде с приставка за много ситни кубчета, но дойдоха само приставките. Това ме обнадежди, че има  шанс най-накрая тая мъка с ножа да спре, защото у нас таратор се яде в промишлени количества, краставицата трябва да е хрупкава, на правилни кубчета, да са обрани само връхчетата на копъра, а орехите да са леко запечени.

# 265
Аз правя нещо средно м/у таратор и дзадзики: по-плътно и хомогенно като структура от традиционния таратор. Така го обичам.

# 266
  • Варна
Вероятно ще го изтрият, ама все някой може би ще го прочете.
Скрит текст:
Когато синът ми бе в детската градина, т.е. на 4-5 г. , в съботите го вземах с мен на работа (в студена кухня ). Та, по някое време му доскучаваше и , след като измием старателно ръчички, сложим престилка и шапка, качвах го на стол пред  дъска, връчвах
 му пластмасов нож и една краставица, показвах как  и оставях да реже. Колегите го наричаха шеф Пеев. Та така, спомени от близкото минало.  Simple Smile[spoiler/]

# 267
  • Русе
Скрит текст:
Някой открил ли е вълшебно ренде, което може да направи краставица на перфектни за таратор малки кубчета?

Ножът и дъската. Smile

# 268
Аз меля краставицата в чопър.Става на много малки парчета,като кълцана (по-едри от смляна).

# 269
  • Варна
  Пък аз видях клипче с пасиран таратор. Ми,  тъй де, що да режем, кълцаме или рендосваме- всичко на пюре, пардон, смути ...

Общи условия

Активация на акаунт