Пак зачеквам темата за тутюнопушенето от съседите ни!

• 4 582
  • 162
  •   1
Отговори
# 135
  • SF
Фанатиците не са само сред пушачите.
Пасивното пушене е вредно за хора, които живеят с пушачи, или са изложени на цигарен дим с часове. Съседската цигара не е толкова вредна, колкото са изпаренията от коли, които дишаме 24/7.

И полезна да е, неприятна ми е. Като сокът от кисело зеле.
Ако ми вони на сок от зеле, пак ми е неприятно. Точно толкова, колкото и да ми пуши, все едно ми  е в стаята.

Знаете ли. Ще ви направя кефа и ще ви кажа, че съм селянка от село, правя се на гражданка, говоря на диалект и нямам нищо против цигарен дим в стаята. Не знам защо се направих на интересна и споделих някаква безспорна истина като тази, че Земята се върти, Слънцето изгрява от изток, месец юни е от 30 дни, а юли от 31, не ми е приятно да ми мирише на цигари, не обичам да лягат с обувки в леглото ми и т.н.
Ама близо ли ми бил прозорецът, ама имало ли преграда, а колко квадрата е отваряемата площ, а на съседа колко му е дълга цигарата, а ръката, от къде на къде духа вятърът.
Не знам, не съм го мерила. Щом влиза дим у нас, значи ми е близо прозорецът. Но искам да сме в Канада - да няма право да пуши у тях си. Иначе - 75 000 долара глоба. Кефът си има цена.

# 136
Така като те чета, май и в Канада няма да си айляк, и там ще се намери нещо да те дразни. Но може да пробваш.

# 137
  • SF
Много заядлив коментар.
Когато няма аргументи, се започва с личните нападки.
Други познания имаш ли за мене? В други мои манджи ровил/а ли си се?

Пиши по темата за съседското тютюнопушене. Затова си в тази тема.
Мене ме дразни. А ти как си в това отношение?

# 138
Но искам да сме в Канада - да няма право да пуши у тях си. Иначе - 75 000 долара глоба. Кефът си има цена.

[/quote]
Това пък от къде си го измисли?
В различните провинции на Канада има различни ограничения за пушенето, но пушенето на канабис е разрешено. Дори на много места има правило, че където може да се пуши цигара може и канабис.

# 139
Много заядлив коментар.
Когато няма аргументи, се започва с личните нападки.
Не, не се заяждам. От прочетеното оставам с впечатление, че почти всичко те дразни, а би било добре да живееш спокойно.
Мисля, че тук скоро няма да забранят киселото зеле по мазетата и пушенето вкъщи.

# 140
Аз живея в Г-образна сграда.  Има някакво разстояние, обаче ако съседите пушат по прозорци и балкони от другата страна на Г-то, всичко си стига до нас. Пушач съм, пуша вътре, но пак има моменти, в които ми е неприятно, защото не харесвам техния вид цигари. Не че ми е тежка драма, достатъчно рядко се случва.

Авторката обаче няма да си реши проблема - ако е реален изобщо - с това отношение. Ако и на съседа така се е троснала, много ясно, че няма да е склонен да се съобрази с нея.

# 141
Неясно е обаче защо не се съобразява с факта, че в стаята до неговата спи бебе.
Само у нас личният ни кеф стои над всяка елементарна човещина.

# 142
  • София
Човека може и да не знае къде има бебета. А може да не предполага, че дима влиза при съседите.
Сега по блоковете не всички се познават, не си говорят и гостуват както при соца. Разминаваме се, някой се поздравяваме, други не.
В един от моите имоти прозореца на 1 м. от моя е на апартамент от другия вход. Не се познаваме с живеещите там.

# 143
  • София
По принцип, отговорността и грижата за здравето и спокойствието на всеки един индивид, се носи на първо и основно място от него самия(до някаква възраст от родителите му). Хубаво би било до някаква степен да се надяваме на съобразителност, съпричасност, разбиране и помощ... Но те са рядко срещани и съвсем не задължителни.
Проблемът си има решения, повече от едно, работа е на майката и бащата  да ги осъществят и да подсигурят спокойствието на себе си и детето си. Пробвали са най-лесния-не става, не им е длъжен с нищо човека,каквото и да се пенявите, той също не виновен за това от къде духа вятъра, че дима му отивал не нам къде си, понякога. Понякога - теченията сменят посока...
Е, от тук насетене е време тези хора да си измислят друг начин - климатик, рекуперация, проветрение от другаде, местене на детето в друга стая, смяна на жилището, каквото решат те за угодно.
Законова уредба, която да забрани пушене в къщи в бг няма.
Това за канада изобщо не ми се коментира. В някои сгради жилищни може би, не на всякъде... А това, че в половината свят докато забраняват цигари легализират марихуана и за нейното пушене има много по-малко забрани.... 🤷‍♀️ 😂 Няма по-двуличен свят от този, в който живеем..

# 144
Неясно е обаче защо не се съобразява с факта, че в стаята до неговата спи бебе.
Само у нас личният ни кеф стои над всяка елементарна човещина.

Като почнете с това "само у нас". Rolling Eyes
Не, не е само у нас. По цял свят се пушат цигари, по цял свят е за собствен кеф, и със сигурност по цял свят се намират несъобразителни хора. И от двата вида - пушачи и непушачи.
Но пък всеки е свободен да смени държавата, щом останалите му се виждат толкова прекрасни и уредени.

# 145
Разбира се, че не се пуши само у нас, макар, че само у нас съм виждала такъв огромен брой пушачи. Цялата страна мирише на пепелник. Фасовете са навсякъде, защото хвърчат през прозорците на колите.
За пушачите, които не са у нас си има обозначени кошари, където са свободни да вдигат пушилка колкото искат, без да пречат на никой. Говоря за заведенията за хранене.

Няма да повтарям, написали са го вече, че по принцип в повечето държави в света пушенето замира. Сградите и хората не смърдят.

И не говорех конкретно за пушенето, а че по принцип моят кеф стои над всичко. Вижда се и в процента на отговорите тук. И не, не е навсякъде така. И стига сте ме пращали някъде си. Защо не отидете вие обратно в пещерите, например?

# 146
Защото вие имате проблем, затова вас пращаме. На този етап, пушачите нямат проблем да си пушат вкъщи.

# 147
Проблемът не е в това, че са пушачи, а че Аз е сложено на трон и стои над всичко човешко, над всякаква миниатюрна съобразителност, дори над здравето на абсолютно невинни.

# 148
Ако някой дойде да ми говори със същият тон, който използва авторката, със сигурност няма да види миниатюрна съобразителност.

# 149
  • София
😂 😂 😂 Чие АЗ, щото и това на непушачите не е по-малко... Аз пък със скорошни спомени от Германия, ма пушат кат комини, мятат по улиците и о, ужас, пушат си и по домовете....

Общи условия

Активация на акаунт