Невъзможна любов - моля за съвети

• 6 629
  • 139
  •   1
Отговори
# 60
нЕма смисъл. Връзката ви е приключила преди 5м. Ти само си въобразяваш, че още имаш връзка. Отписвай го и си гледай своите цели. Ти къде искаш да живееш? Какво да правиш? Къде да работиш? Ей такива неща. Мисли си за твоя живот. И запомни, ако някой мъж много много те иска, света ще обърне, ама ще бъде с теб. Всичко останало са оправдания.

# 61
  • София
Това с нехаресването изобщо не може да е причина двама души да не са заедно, ако искат. И мен свекърва ми не ме хареса от мига, в който ме видя. И аз не я харесвам. Вече 24 години съм със сина й, но той и за миг не е оставил възможност да се намеси. Бяхме по-млади от героите, когато се събрахме да живеем на квартира, точно с идеята да видим дали ще си паснем. Трябва неутрален терен и там е моментът на истината - дали хората са самостоятелни, дали ще се опита единият да товари другия, дали и двамата ще участват в семейството, къде са границите на родителите и т.н.

# 62
Това с нехаресването изобщо не може да е причина двама души да не са заедно, ако искат. И мен свекърва ми не ме хареса от мига, в който ме видя. И аз не я харесвам. Вече 24 години съм със сина й, но той и за миг не е оставил възможност да се намеси. Бяхме по-млади от героите, когато се събрахме да живеем на квартира, точно с идеята да видим дали ще си паснем. Трябва неутрален терен и там е моментът на истината - дали хората са самостоятелни, дали ще се опита единият да товари другия, дали и двамата ще участват в семейството, къде са границите на родителите и т.н.

Подкрепям.
И майка ми не харесва партньора ми (тя никой до сега не в харесвала но това е отделен въпрос)
Тормозеше ни, и мен и него, но за миг не съм мислила да го оставя заради това. Пък тя до ден днешен продължава да си дрънка нейното

Да добавя:  но да, има сигурно хора дето няма да издържат на този терор.

# 63
  • София
Какво означава, че родителите му не позволяват и за два дни да отидеш при него? Те всеки ден ходят в апартамента му, за  да видят, дали не си дошла при него ли?  Той нали живее сам, няма ли право да си покани гости? Това са само оправдания от негова страна.

Много детско ми звучи, той да ти казва какво казват родители му за тебе. Защо го прави ? Какво очаква да направиш ти ? Иска да се чувстваш зле, да се чувстваш нежелана, може би сама да се откажеш от него, за да не трябва той да слага край на връзката ви.

Ако той държеше на любовта ви, нямаше да ти казва, колко не те харесват родителите му, а щеше да говори с тях да ти дадат още един шанс, да се опознаете и да видят, че първото впечатление не е вярно. Това при условие,  че  толкова държиш те да те харесват.

Според мен за него  всичко е приключило, всичко е само оправдание.

# 64
Никой ли не прочете как се е отнесъл с нея бащата на гаджето и при запознаването им? По зле от колкото с куче, като някакъв навлек, парцал. Гаджето и изобщо не я е защитил, тук не става вече въпрос за не харесване, а за открит неприязън, наистина ми е трудно да осмисля подобно отношение ако не е провокирано от нещо много сериозно.
Авторке, наистина не се бутай там, имай достойнство, ти си фармацевт, а не някакъв боклук от улицата, просто се разкарай от там. Гаджето ти ако те обича истински ще им бие хикса на простата си рода и ще бъдете заедно. Ако не, повярвай ми, не си заслужава

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 21:04 от rf22

# 65
  • София
Тея родители са ужасни. Представлявам си на какъв психически натиск поставят приятеля ти по всякакви въпроси. Контролиращи откачалки. Ако обаче той не дава отпор, е безсмислено да си надяваш на нещо. Те ще унищожат всяка негова връзка. Накрая или ще умре сам, или ще се загаджи с някоя избрана от тях и това ще е животът му. Не ти трябва това.

Между другото, смятам, че е работа на родителите да се постараят тя да се отпусне, да я накарат да се чувства добре дошла, да се опитат да я опознаят. Тя отива да се запознае с тях, не отива на интервю за работа, нито се изправя пред съда.

# 66
Тея родители са ужасни. Представлявам си на какъв психически натиск поставят приятеля ти по всякакви въпроси. Контролиращи откачалки. Ако обаче той не дава отпор, е безсмислено да си надяваш на нещо. Те ще унищожат всяка негова връзка. Накрая или ще умре сам, или ще се загаджи с някоя избрана от тях и това ще е животът му. Не ти трябва това.

Между другото, смятам, че е работа на родителите да се постараят тя да се отпусне, да я накарат да се чувства добре дошла, да се опитат да я опознаят. Тя отива да се запознае с тях, не отива на интервю за работа, нито се изправя пред съда.

Така е. Такива не харесват никого. Няма значение какво момиче/жена ще доведе, все няма да пасва.

И при мен беше така: на всеки един мой партньор намери кусури за мрънкане и тормозене. Унищожи всяка моя връзка освен със сегашния. Отпора обаче ми коства много нерви и безсънни нощи а дори и пари.

Харесва само синове на нейни познати и приятелки и дори се опита да ни сватосва. На един от синовете му писна  и каза в прав текст, че това което прави е супер грозно. От тогава не го харесва вече 😂.

Съседката на баба ми в София, дъщеря и е на 31 години, живее в детската си стая и мъж за толкова години не де появи (за негово щастие защото тъщата ще го съсипе за нула време). А пък ако няма пари, имоти и не е единствен наследник хептен ще го направят на нищо.

Много правилно написано: такива или оставят цял живот сами или се женят за някой от родителите избран. И двата случай са ужасни и човека ще е цял живот нещастен.
Такива родители, както и майка ми, са луди. Пълни откачалки, особено си мислят че са опазили децата си 😂😂😂

# 67
Как стават тези планове без главното действащото лице? Те без предупреждение купиха апартамент (или криеха по време на сделката) и казаха - "Ти отиваш в София след 6м.или 1г.? Той не искаше , но заради по-добра реализация ли?
Щом сте живели заедно, сте ги обсъдили тези неща. След като не можеш да отидеш при него даже за 2 дни, как мисли да заживеете заедно след 5 месеца?

Аз лично имам доста въпросителни около ситуацията. Бих му дала срок да ми даде решение до..., за да мога да си направя планове. 5 месеца изобщо не са много време.

# 68
  • Paris, France
Много правилно написано: такива или оставят цял живот сами или се женят за някой от родителите избран. И двата случай са ужасни и човека ще е цял живот нещастен.

Някои се поокопитват след поява на собствено дете, тръшват детето на злобната баба и бягат колкото се може по-надалече. Имах познати, които се бяха развели и всеки беше се събрал със стара тръпка в чужбина, а на сватосалите ги майки казаха да се оправят с детето. Даже издръжка не пращаха. Той не пращаше, защото достатъчно го били прецакали, а тя, защото той не пращал и да са квит. Майките им се изпокараха, че едната и умря междувременно. Жалко за детето.

# 69
Повечето мъже на 27 са си дечковци още. То на думи лесно, но така изведнъж ще спре да общува с майка си и баща си, заради жена и ще стане самостоятелен, и пари ще изкарва…Такива, които за всичко са се допитвали до мама и тате са страхливи, а мама и тате искат още мъничко да задържат синчето и да му определят кое е грешно и кое правилно. Или коя. Ако я няма подкрепата на родителите отрано е много по-лесно в такава ситуация; човек знае, че така или иначе му се налага да се оправя сам. Според мен, според тях му е рано още за наистина сериозни взаимоотношения, а и според него. Много мъже на 27г. не си и помислят да живеят като женени; те искат положителното от връзката, приятното най-точно казано, но не и отговорността за другия.

# 70
На твое място тази връзка бих я отписала. Не само, че родителите му не те харесват, ами и той не те харсва достатъчно, че да иска да се бори за връзката ви.
Имала съм отношения с човек, чиито роднини, не само не ме харесваха, ами откровено ме мразеха по причини нямащи нищо общо с мен, не искам да изпадам в подробности. Ами каза им да си гледат работата, да се задавят с имотите си и имахме връзка в продължение на 10 години, която аз прекратих. Така,ч е ако мъжът иска, намира начин. Ако не иска те мотае както твоят.

Също, ти си на 24, какви са тия страхове, паники, затваряния в себе си и неадекватно поведение? Не е нормално това и е добре да поработиш върху себе си, да откриеш причините и да ги премахнеш. Неумението да комуникираш адекватно с хората ще ти пречи не само в личните, но и после в работните отношения.

# 71
Това за мен не е връзка няма смисъл да си губиш времето не виждам нищо положително.
Колкото по рано , толкова по добре първо ,че здравето ти заминава,  второ ,че нещата са отвратителни от странна на така наречените родители.
Живей си живота, давай напред на 24 - си тепърва има още много да се развиваш.

# 72

Някои се поокопитват след поява на собствено дете, тръшват детето на злобната баба и бягат колкото се може по-надалече. Имах познати, които се бяха развели и всеки беше се събрал със стара тръпка в чужбина, а на сватосалите ги майки казаха да се оправят с детето. Даже издръжка не пращаха. Той не пращаше, защото достатъчно го били прецакали, а тя, защото той не пращал и да са квит. Майките им се изпокараха, че едната и умря междувременно. Жалко за детето.

Да жалко за детето, това е така. За това казвам: най много да се събере с някой избран от родителите за да няма конфликти. Следва цял живот след това да е нещастен защото такива връзки в повечето случай не са успешни и за двамата. Не знам защо в България много родители са така. Много лош манталитет.

# 73
  • Melmak
Авторке, със сигурност родителите са кофти хора. Това със запознанството и “знам коя си”.. ми не е ок.

Според мен също родителите би следвало да са заинтересовани и като снахата се притеснява да гледат да я опознаят, да я отпуснат. Все си мисля, че ако съм майка ще се вълнувам като детето ми доведе зет/снаха и ще искам да опозная човека. Все пак има разлика между поколенията, има и притеснение, не е хубаво с лека ръка да се лепва етикет.

Аз самата имам такива родители, на мен не се месиха, но аз не позволих. Брат ми го разиграваха много, доведе снаха и се почна всеки ден огън и жупел по нейн адрес. Не са му опрели нож в гърлото да му кажат да я зареже. Обаче накрая му казаха да избира между нея или тях. И той избра тях. Мисля, че момичето трябваше банкет да вдигне, а тя млада и глупава страдаше по мекушавия плужек брат ми.

Мисля, че връзката ви няма бъдеще и мъжът в случая няма да заеме страна. Не иска конфликт с родителите, а явно любовта не е толкова силна, че да се изправи срещу родителското тяло. Много мъже въобще не биха се карали с никого, искат да не заемат страна, а проблемът ако може да се реши сам.

Неслучайно в свекървенската тема се пише толкова и проблемите най-вече са мъжът не взима страна, а оставя майката и снахата да се борят една с друга.

# 74
Гаджетата не са "зет" или "снаха". Ако ти водят десета поредна "снаха", колко ще ти е интересно, или важно да я опознаваш?

Общи условия

Активация на акаунт