Жена ми иска да се разделим "временно"

• 18 031
  • 414
  •   1
Отговори
# 375
Като каза, че сам строял къща и се смях с глас... Всичко сам си правел... Направо The Notebook ряпа да яде...

# 376
  • София
Авторе, прочетох само твоите мнения, че темата е станала доста дълга.

Струваш ми се разумен и аналитичен човек. Видял си доста от грешките си, признаваш си ги пред себе си. Лошото е, че си се осъзнал прекалено късно. Занемарил си връзката си, занемарил си и себе си. Фокусирал си се върху материални и битови проекти и си забравил за емоционалните нужди на жена си. Надявал си се, че тя ще те чака послушно и непроменено, но любовта й и връзката ви са си отивали всеки ден. Споменаваш, че и отношението ти към нея не е било добро. Постепенно това е допринесло чувствата й да се изпарят. Като добавиш и физическото занемаряване, всяко нейно желания към теб си е отишло. Очаквал си секс по подразбиране, а предпоставки да те желае просто не е имало.

И логично, се е появил друг. Някой, който я изслушва, който й обръща внимание, който пали страстта й. Рамо, на което та се облегне и емоция, която да я съживи. Мъж, който да желае. Към теб тя вече няма нищо и опитите ти да се сближите увисват във въздуха. За нея значение няма ти какво ще правиш, защото чувства вече няма. Коментарът за фитнеса е насочващ - от плочкар, си се превърнал в дебеланко, и тя ти подсказва да се стягаш. Хубава и желана жена е явно, не желае такъв мъж до себе си.

На мен ситуацията ми се струва решена, поне за момента. Тя ще си изживее тръпката, не можеш да я спреш. Това би значело да се върне към старото си нещастно състояние, с мъж, който не само я е правил нещастна в последните години, но сега я спира да бъде щастлива. Не смятам, че ще го допусне, а и не виждам смисъл. Дали в даден момент ще намерите път един към друг и дали ти ще искаш да си с нея след всичко, което ще се случва тепърва, е трудно да се каже. Но каквото и да става, тя ще е друг човек, а и при теб е време за промяна.

Както казах, струваш ми се разумен и осъзнат. Работи върху грешките си, не ги допускай пак. Дали с нея или друга, партньорът не е даденост и изисква не по-малко поддръжка от всяка работа и къща. Емоциите са нещо много важно в една връзка и никога не е добре да забравяш и пренебрегваш това, че другият ги има и има множество нужди, свързани с тях. Погрижи се за физическата си форма - освен за партньора ти, тя е важна за теб самия и за здравето ти. Имаш потенциал, не си лош човек, не си тотален идиот.

Ако коригираш грешките си, имаш супер шансове с жените. Тази обаче, трябва да я пуснеш. Постави граници, физически и емоционални. Ако ще сте разделени, да сте разделени наистина - не да й търчиш с надеждата да се върне, защото й правиш услуги. Това е глупава тактика, която само те принизява. Грабни раздялата и я изпозлвай по най-добрия начин, за себе си. За да работиш върху себе си, да си върнеш изгубеното аз и да коригираш грешките за една по-добра твоя версия. Успех.

# 377
Тази тактика на жената: хем да иска да къса, ама хем да не казват на приятелите, пък като има нужда от помощ, вече бившият да помага, а не този, с когото тя иска да се събира... Неразбираемо ми е това. А и този апартамент, който ще гледат, той пък съвсем изплиска коритото. Опитва се да се държи за два клона или какво? Да не се счупят и двата, че лошо се пада.

# 378
  • София
Изгодно й е така, засега, прави си някакви сметки, кой знае какви. За автора не виждам какво значение имат тези сметки. Той трябва да си гледа своите. Да не се поставя в ситуация трето, помощно колело. Защото в момента третият, излишният, е той. Жените очакват мъжът им да ги подкрепя в нужда, но това няма да разпали страст и любов там, където вече е изфирясала. Това е условие да се поддържа съществуваща такава. Жената трябва да направи своя избор, не вземайки каквото й е удобно от двама мъже едновременно, а бидейки оставена на новия си избор. Авторът, междувременно, трябва да направи същото. Не ми се мисли иначе през какво ще мине, четейки как от сладки приказки и кафенца, минават на секс и оргазми.

# 379
Гледам че сте ме обсъждали, инженерна диплома си имам, друг е въпросът, че никога не съм я показвал и дори не знам къде е забутана по шкафовете. Даже на дипломирането си не отидох щото имах много работа точно тогава.
И да пиша от личен опит, ама да не ви разбивам мечтите как стоят нещата в бранша

# 380
Колкото и дипломи да имаш, не вдъхваш довери колкото мулти-култи висококвалифицираните бригади Simple Smile

# 381
Моят дядо е вдигнал къща на два етажа с помощта на братята си, съседи и няколко хамали преди повече от 50 години. Тогава у наше село всички така са си правили къщите с безплатен роднински и съседски труд - услуга за услуга. Обаче в днешно време ми се струва много странно, даже невъзможно, други времена са вече.

# 382
Проблемът вече е, че и с пари трудно се намират хора, особено ако трябва нещо специфично да се изпълни.

# 383
Баща ми беше минен инженер, пък направи с братовчед ми електрическата инсталация на двуетажна къща.
 Мъжът ми също е строил с неговия баща. Но когато работеше в чужбина с екип от цял свят, се бяха изумили как иска да поправи с помощта на джобен Ледерман ключа на някаква настолна лампа, един аржентинец му я изтръгнал от ръцете и му казал "Нямаш лиценз", та чакали една седмица да дойде някакъв лицензиран.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 15:12 от Iris04

# 384
Авторе, признавам, че прочетох само първите страници от темата.
Свестен човек ми изглеждаш от екрана и не си заравяш главата в пясъка.
Млади сте още, приеми, че може да се е случило неизбежното - щом те гони така категорично, значи търси да се закачи някъде, което явно вече й е обещано. И по-добре, отколкото да се присети след 10 години и с деца. Ако искаше бъдеще и деца с теб, досега това щеше да е станало.
Токсичната среда на работа не е оправдание да те гони. А и за млади хора, явно добре се справяте с имоти, къща и т.н. Замисли се и не падай духом - животът е пред теб, само не си оставяй магарето в калта.

# 385
Хайде сега всеки да си постне дипломата и да се свършва тази мъка.

# 386
  • Бургас
Не знам авторът дали вече се е изморил да чете съветите на хората, но и аз ще се включа с такъв.
Много лесно се раздават тия съвети "остави я", направи така или онака.От опита на 25 години семеен живот, доста направени компромиси и от двете страни, мога да кажа, че човек трябва да се бори за любовта.Разбира се, ако я има.Първо това е въпросът, който човек трябва да си зададе: обичам ли го този човек, виждам ли си бъдещето с него.Всичко което описваш и на нас ни е на главата в момента: строеж на къща, проблеми на работа, финансова недостатъчност плюс две пораснали деца, но все още не съвсем самостоятелни деца с техните проблеми и драми.Мога да кажа, че всичко се преодолява, ако хората се обичат, уважават и за тях раздялата не е опция.А за мен любовта не е само чувство, тя е посвещение, доверие и приятелство.С времето страстта може да не е толкова силна, както в началото, но се появява привързаността и дори вече знаеш какво си мисли другия преди да го е изрекъл /толкова добре се познаваме/. Скоро имахме следната случка: в голям супермаркет сме и се загубихме един друг.Веднага се сетих къде е половинката ми - на щандовете с инструменти и го намерих там, разбира се.Слабост са му на човека, вече няма място къде да се слагат.Вече си го познавам, както се казва до болка добре.
Трябва да се бориш и да не се отказваш лесно от важните хора в живота си.
Така че, това ми е съвета, мнението.Бих се радвала да послужи на търсещият, а пък и на други в същата дилема.

# 387
Не знам авторът дали вече се е изморил да чете съветите на хората, но и аз ще се включа с такъв.
Много лесно се раздават тия съвети "остави я", направи така или онака.От опита на 25 години семеен живот, доста направени компромиси и от двете страни, мога да кажа, че човек трябва да се бори за любовта.Разбира се, ако я има.Първо това е въпросът, който човек трябва да си зададе: обичам ли го този човек, виждам ли си бъдещето с него.Всичко което описваш и на нас ни е на главата в момента: строеж на къща, проблеми на работа, финансова недостатъчност плюс две пораснали деца, но все още не съвсем самостоятелни деца с техните проблеми и драми.Мога да кажа, че всичко се преодолява, ако хората се обичат, уважават и за тях раздялата не е опция.А за мен любовта не е само чувство, тя е посвещение, доверие и приятелство.С времето страстта може да не е толкова силна, както в началото, но се появява привързаността и дори вече знаеш какво си мисли другия преди да го е изрекъл /толкова добре се познаваме/. Скоро имахме следната случка: в голям супермаркет сме и се загубихме един друг.Веднага се сетих къде е половинката ми - на щандовете с инструменти и го намерих там, разбира се.Слабост са му на човека, вече няма място къде да се слагат.Вече си го познавам, както се казва до болка добре.
Трябва да се бориш и да не се отказваш лесно от важните хора в живота си.
Така че, това ми е съвета, мнението.Бих се радвала да послужи на търсещият, а пък и на други в същата дилема.

Много се извинявям, не желая да отговарям от името на автора, но не мисля, че той е на етап - "Обичаме се като брат и сестра". Човекът е млад и иска тепърва да развива връзката си.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 16:49 от FreakOnALeash

# 388
Трябва да се бориш ако отсреща искат същото, ако те гонят, бягай.

# 389
И аз имам дългогодишен брак и ако той ми каже, че иска друга, няма да мине и една секунда и вече ще съм се съгласила. Няма да се боря, с кого? Да не сме пехливани. Той бяга - аз да го дърпам обратно...

В случая обаче жената дава смесени сигнали: върти роман с някого си, а се заиграва с автора, когото уж е разкарала вече, и то по нейно лично желание.
Така че това трябва да се изясни: "искам да се изнесеш от апартамента" в прав текст какво означава в нейната ценностна система?
И ако това означава, че тя иска да са си женени, тя да си живее сама и да "пробва" колегата, докато съпругът й живее другаде и обслужва нейни транспортни нужди, но без да издава на общи познати, че е натирен, то това е наистина интересно като подход и като начин да се гради любовна връзка със съпруга.

Общи условия

Активация на акаунт