Жена ми иска да се разделим "временно"

• 18 039
  • 414
  •   1
Отговори
# 390
  • София
След 32 години съжителство няма сила, която да ме накара да стоя или да се боря, търпейки негови тръпки по друга или да искам той да седи, докато мен ме тресат тръпки по друг.
Себеуважение и уважение към останалите замесени са в основата на собственото ми спокойствие.

# 391
Като борба може дс се има предвид да иде да му набие канчето на колегата и така хем да го откаже него, хем да се издигне в нейните очи и всички щастливи. Ако обаче онзи е с по дебел врат и си изяде боя ефектът ще е обратен

# 392
След години съжителство и сравнително кротка раздяла, много вероятно е още да не могат да се отърсят от навиците си за возене и ходене насам натам. Но за негово добро е да спре контакта, така само се измъчва. Блокира отвсякъде и гледа напред.

Много лесно се раздават тия съвети "остави я", направи така или онака...
В конкретния случай тя вече го е оставила и си има друг. Сам е, няма с кого да се "бори", затова и съветът е такъв.

# 393
Това, че хората се познавали добре, та чак си чели мислите ми е толкова досадно. Дори вкъщи като се случва, не го намирам изобщо за "сладко" или знак за кой знае какви близки отношения. Добре го каза някой, "като братче и сестриче", мерси, като станем на 75, може.

# 394
Ако трябва да се бориш значи не е любов.

# 395
  • София
Пък и на хора под 75 да им се обяснява как страстта изчезва с времето и остава привързаност и отношения братче-сестриче, ми е страшно тъжно. Изчезне ли страстта, огънят, това дето остава, с времето поражда дори ненавист.

# 396
Ммда, и аз като чуя "боря се" за връзката и чак ми става лошо. Борби в любовта няма! Борба има навън, ама вкъщи трябв да е спокойно и заедно да се борите с квото дойде.

# 397
  • Пловдив
Аз, честно казано, с автора не бих останала. Като жена го казвам.

# 398
По-добре да провери с адвокат как може да се разделят.
Всичко да продаде - глупаво. Тази къща е безценна, тя струва 5 години и един брак. Да си гласи палата и да си търси мома да въведе в него.

# 399
  • Бургас
На всички коментиращи искам да кажа: Обърнете внимание, че не съм написала че страст няма, а че с времето нещата се променят и не е същото като в началото и то няма как и да е има си и физиологично обяснение.Важното е че никога не сме спирали интимните си отношения със съпругът ми и такива коментари "братче и сестриче" са глупости.

# 400
Започнахте с "имаме много направени компромиси" и "трябва да се борите за любовта" и се продължи със статуквото, в което страстта не била същата, но привързаността и уважението и тн. били важни.

То частта с уважение и прочее е вярна, но вашето е - уморени от различия хора накрая си стават приятелчета. Наистина, захаросаната част как мъжа стоял при инструментите звучи досадно. Ако стоеше при дамското бельо, това вече е интересно.

И аз познавам ММ отлично, но не сме на 75г. да се радваме на залеза, докато си подаваме захарта без думи

# 401
Звучи като жена, която иска мекото, лекото и готовото.
Не иска нищо да избистря - иска да види с другия как ще бъде, преди да те отреже окончателно.
Не се разделяй с нея, а се разведи.
Цени себе си.

# 402
  • Пловдив
Звучи като жена, която иска мекото, лекото и готовото.
Хайде де. Коя жена иска мъж, който да не и обръща внимание, да е все в лошо настроение, склонен към скандали, да няма една почивка с мъжа си от години, няма излизане по заведения (той не харесвал), да не я разбира и подкрепя с думи, когато се оплаква от проблеми в работата. Какво точно има с този мъж? А, имоти и заветната къща. Ми... ай мерси съм, поне бих била.

# 403
  • София
Абсолютно е така.  Мъжът не й е обръщал внимание години наред (4-5 по негови думи), не са ходили никъде, бил е груб и се е налагал (негови думи), занемарил се е и физически. Напълно нормално да й писне, а любовта да си отиде. Даже доста е търпяла жената.

# 404
Това е ясно и дано си вземе поука за бъдеща връзка. Въпросът е сега какво да прави. Дали да продължи да ходи  нагоре надолу с нея или всеки наистина да си поеме по пътя.

Общи условия

Активация на акаунт