Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 422
  • 749
  •   1
Отговори
# 1
Благодаря за темата☺

Да се похваля Пламенка  е приета и от другия месец тръгва на ясла☺

# 2
  • Варна
Честито! Има ли адаптация - да стоиш ти или да ходи за кратко или как става? Любопитно ми е как се случва 😁

# 3
Благодаря за темата, Кате!
Милото, честито! Дано е лека адаптацията на Плами!
Аз от снощи съм с ужасен стомашен вирус, направо ме преби. Не съм мигнала цяла нощ, имах ужасни парещи болки. Звъннах на личната и започнах да пия лекарства, но не мога да се насиля да хапна нищо, много ми е лошо.
Поне сме при нашите и майка ми си взе отпуск да гледа Ави, за да мога да поспя и да не заразя и нея. Не мога да стана от леглото. Лошото е, че имаме запазена почивка и утре трябва да пътуваме към морето. Дано лечението помогне и успея да се събера. Приемам всякакви съвети за подобни ситуации.

# 4
Честито! Има ли адаптация - да стоиш ти или да ходи за кратко или как става? Любопитно ми е как се случва 😁
Има поне в тази ясла в която е приета. Първата седмица е само са по час,втората остава за два часа половина,третата четири и четвъртата седмица може да се пробва за цял ден,но зависи от детето. Пламена е доста комуникативна,адаптира се лесно. Не се притеснява от нови хора,но директорката ми каза,че когато децата остават за час,два няма голем проблем,понеже си играят и времето минава бързо. Проблема е  когато ги оставят по цял ден с приспиване тогава започва дилемата и реването. Каза да се подготвя,че много държи на плавната адаптация и най-вероятно ще поплаква като повечето деца,но постепенно ще свикне.
Тя е приета този месец от края,но имаме две планувани почивки и после трябва да сложим втората доза за Варицела.
Иначе да се похваля махнах бибата(пу пу) и млякото. Неочаквано млякото не го търси,но бибата си я търсеше доста. Аз и казах,че е счупена и първата вечер  се събуди и плачеше около 30 минути повтаряйки  “биба чупи”Търсеше я в ръцете ми,по-леглото. Вече е четвърти ден и една идея по-лесно. Дано я забрави скоро. Иначе памперса си го търси,въпреки че ми казва като прави пиш или ако🤷♀

# 5
Ангелова щом не ти се яде не се насилвай. Аз този вирус го мразя, но обикновенно успявам да го изкарам за 24ч. Слагам една чаша с лимон в хладилника и пия само вода с лимон. Не знам как помага, но помага. Аз обаче се съм друг чешит и като съм болна апетита ми се усилва, че и с този вирус като ми просветне започвам да огладнявам. Ям сухари и солети. Но обикновенно гледам да не ям, а да пия само вода с лимон или смуча лед.

Моята вчера вдигна 38⁰ през деня. Обаче вечерта и през ноща беше ужас, защото вдигна 39,7 и не искаше да пада. Всъщност може и 40⁰ да е стигнала, защото открих, че електроните ми термометри и двата не показват правелно, нищо, че меря в дупето. Явно са им се били изтощили батериите, сменяни са преди 2-3г, че може и повече. Тъй като ми беше много гореща и отпусната реших да меря с обикновения под мишницата и открих, че е с 39,7, а преди повече от час бях дала лекарство. И ние сме при мойте родители. Слязох при майка ми и тя изкара живачния термометър, който показа също 39,7. Накрая и дадох диалгин, че започна да сваля. Но 2ч след него пак беше над 39⁰. Цяла нощ сваляше до 38,6 и след 3ч беше пак над 39. Сутринта в 5ч, 1ч след следващата доза диалгин, преди това бях дала Нурофен между тях, най сетне слезе на 38. Тази сутрин нямаше Т, но аз вчера с толкова лекарства я натъпках, че думи нямам. Сега спи, преди да легне и дадох Панадол за всеки случай, че да може да поспи спокойно. И от вчера на обяд е на АМ, защото друго не иска да яде или яде в минимални количества. Въпреки, че тази сутрин яде и бисквита и пица си хапна добре с големите. Дано друг не се разболява, че са общо 5 деца вкъщи. Снощи предупредих ММ, че може днес да ни прибира по спешност, но се отказах, реших, че ако се наложи ще я водя тук на лекар, в Попово де, тук няма детски лекар. Ама засега май няма да трябва.

# 6
Здравейте! Започнах с опитите да махна памперса, но засега удрям на камък и не виждам скоро да стане. Тея като цяло е много крива... Още със ставането сутрин и започва едно мънкане, блъскане по вратата (като се заключа в тоалетната), постоянен за носене навън, просто не знам какво да я правя вече - дано е период и то кратък! Навън или иска само да я нося, или да си ходи, където пожелае, а като се опитам да я хвана и върна, започва едно тръшкане в ръцете ми.
От памперса на кръста е леко обрината и постояно се пипа там, явно я дразни. Мазах я с различни неща, но е такава жега, че не знам дали има смисъл, защото просто ѝ запарва. Изпика се няколко пъти на земята и я оставих по мокри гащи - въобще не ѝ дреме... Знае какво е гърне и като ѝ кажа "отиди на гърнето", тя отива и сяда, ама с гащите хахаха. То е винаги на разположение в стаята. Сяда и веднага става, мисля, че още не може да направи връзката и какво се иска от нея.
ЛИЗИ, как са децата?

# 7
И мойте са същите с гърнето, сядат казват пишш и стават без да вършат работа.
Днес нямат температура, но разстройство е на кг. Памперса не върши никаква работа, излиза от всякъде. Цял ден спят.
Благодаря за темата!

# 8
Днес нямат температура, но разстройство е на кг. Памперса не върши никаква работа, излиза от всякъде. Цял ден спят.
Благодаря за темата!

Е какъв е този КОВИД с разстройство. Слагат ли им системи? Как са изследваният им?

# 9
Влизам и аз да се оплача. На мен ми вадиха зъб. За толкова време в Англия имам един кариес и един зъб който мислех, че ще се оправи, но всички доктори казаха ВАДИ. Добре... Мъдреца се счупи и корените останаха вътре. Цепиха ме, рязаха, шиха, устата ми е разбита, боли ме гърлото и всяка кост на лицето. Ободоха ме със скалпел в окото, клепача ми е одран. Караха ми се, че съм се " оставила " така. И да.. Сега антибиотик.

Божидар е на седмото небе, даже на 9тото... Тати дойде. И цял Сливен разбра, понеже казва на всички, че това е "моя тати". Голямо щастие. Човека не може да пие кафе, да види и той какво е Joy
Не му се беше случвало. Мен ме подминава Grinning

Бързо оздравяване на всички! Heart

# 10
Сутринта и аз това питах, лекарят каза че ковида имал и симптоми повръщане и разстройство, така протичал. Кръв им взеха само в началото и казаха, че са с левкоцити 2бр. Имунната им система е разбита от всякъде. Урина им взимат да следят кетони. Днес им слагаха само една малка система, вчера бяха целия ден на системи.

Благодаря за темата!

Е какъв е този КОВИД с разстройство. Слагат ли им системи? Как са изследваният им?

# 11
  • Велико Търново
Кате, благодаря за новата темичка! 😊

Виктория днес беше ужасна, не чуваше нито една моя дума, правеше каквото си иска и като се скарам почва да реве. Или както си играе с брат си и го гушка, в следващия момент почва да го удря по главата, я с ръце, я с някоя играчка.

Mine me, Вики въпреки че беше с едни и същи памперси от месеци, напоследък започна много да се драпа точно под коланчето на памперса на кръста. Правеше си страшни рани, чак до кръв се чешеше. Сменихме памперсите и сега не я виждам да се чеше, то пък друго почна, сега е постоянно нахапана и се драпа.

Ох, Мисс, минала съм през един ужасен период ходене по мъките половин година  след махана на мъдрец и направо ти съчувствам. А как така те ободоха, да не си мръднала?

На нас докторката ни изписа един имуностимулант и много се надявам да се закрепят децата. Остана една хрема при тях, а мен пак ме почна кашица и вече ми иде да избягам някъде.

# 12
Lizi, от сърце ти пожелавам всичко да се оправи в най-скоро време и да си отдъхнете всички! Спре ли им разстройството, вярвам, че нещата ще се стабилизират. И аз съм чувала, че при Ковид има подобни симптоми, колкото и нелогично да звучи.
Пламинго, ние сме на Пуфис и досега не е имало проблем, но днес беше повече с гащи и пак се чеше, явно е раздразнена кожата.
Тея пък се ухапа скоро на езика отстрани и стана голяма рана. Тя мина, сега пък се ухапа от другата страна на бузата и сега все с това се занимава... Колкото е крива, сега е още по-зле. Ние днес излязохме на заведение (жива да не бях) и за моя радост си изкарахме добре. Имаше много деца и занимания за малките. Разбира се, че бяхме на "смени", но поне си останахме докрай и без екстремни ситуации.

# 13
И аз да се оплача,Вики от 2-3 дни започна да ни хосяга и се смее 
Как да ходходя в тази ситуация, предполагам е някакъв период.
Карам му се и обяснявам,че ме боли и така не се прави

# 14
Ох, Лизи, съчуствам ти напълно и знам, как си. Ужасно е. Преживях го същото преди 2 месеца. С Нора бяхме 2 дни вече в болницата, когато и Вели започна да вдига температура вкъщи, но отказаха да я приемат,  защото аз нямаше, как да стоя и с двете. Мъжа ми, ако беше дошъл ще трябваше и него да гледам. Той на приема, като слагаха абокат на Нора му прилоша.  
Не знам, дали е ковид. Прилича много на нашата херпангина. 39+ температура, херпеси, отказ от храна и вода.

Общи условия

Активация на акаунт