Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 793
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Милото, честито/браво за приема на ясла и махането на биберона!
Аз записах вчера Йони и проведох разговор с директорката. Единствено не ми хареса, че с памперса се връща крачка назад: слагал се на децата. Йони през деня е без, сега се опитваме да го махнем и на обяд, защото има обриви по дупето.
За адаптацията много зависи от детето. Може за седмица, може за месец.
Тези дни имаше моменти отива сама в банята, където стои гърнето, наглася си го, събува си гащичките и сяда да се изпиша. Спря да казва "Има пиш"..
Ангелова, как си? Пооправи ли се?
Мис, тъкмо ще си починеш малко от Божко, нека баща му го занимава.
Лизи, прегръдки!
Йони миналата седмица посети два детски центъра (дотогава не беше и стъпвала в такъв). То една радост в басейните с топки,  едва я изкарахме.
Подготвяме се лека полека за рождения ден. Ще бъде в семеен кръг, у дома, хапване, пиене и балони 🙂

# 16
K5.S баткото като тръгна на ясла беше без памперс, но настояваха да ми слагам. Обясниха, че в периода на адаптация много деца се връщали назад с памперса и спирали да казват. След като се адаптира те сами ми казаха, че вече няма нужда да го водя с памперс. Той си им казваше и те го слагаха на гърне, не са го карали да пиша в памперса или да ходи през определен час (така ги слагат в яслата), съобразяваха се с него. Но първите дни наистина имаше няколко инцидента. И всъщност на обяд те му махнаха памперса. Отначало носех и те му слагаха само за обяд и един ден ми казаха да не нося повече памперси, но да занеса от чаршафите за еднократна употреба, защото щели да го слагат без памперс и ако се изпуснел да не изцапал матрака. Слагаха ги под чаршафите.

# 17
Кате следкато детето вече е без памперс и си казва като има пиш ,защо ще й го слагат ?

# 18
  • Варна
Габи ходи в детски център/занималня/тип ясла и съм сууупер доволна - играят на двора по цял ден и изведнъж от седмица имам няколко свободни часа.. шоккк

# 19
  • Бургас / Славейков
Благодаря за новата тема!Милото вие на частна ясла ли ще сте?Че сега чак е приета Пламенка .Супер че сте махнали бибата.Аз от няколко дни го  оставям да заспива сам ,тъй като досега го тупах по дупето ,но продължаваме с биберона .Смятам и аз да го махна скоро
че на яслата няма кой да го трае с биберон.Памперса няма изгледи ,освен ако не го пусна и аз по гащи и да пишка .Но като цяло и на него не му дреме че е  мокър .Лизи  дано се оправите скоро.И ние лека полека се готвим за р.д.Малко деца и роднини  нещо такова ще е.Исках да празнуваме в парка с барбекю и т.н ,но няма да успеем  ,тъй като р.д се пада в понеделник.И всички са на работа.Мис,айде глътка въздух и за теб.Щом си имате тати.

# 20
Момичета,съчувствам ви за болестите на вас и децата.Дано бързо се оправят всички ❣️
Ади също си прехапа езика.Преди това си разби устата.Вече втори път я вдигам от обедрн сън като се разбуди,изпишквам я и пак ляга.Иначе нормално да не им пука в началото,не става за ден- два.
Тя утре е рожденичка и сме поканили 10тина(с нея) деца, както и който дойде от родителите."

.А ще има и две или 3 бебета 😀."Партито" го мъдрихме къде да е, накрая решихме пред блока за по - лесно с храната и балоните, а като хапнат и падне сянка ще се местим на площадката.Как ще задържим толкова деца на едно място не знам, сиг ще е пълна лудница, но с всички тях Ади играе ежедневно и нямаше как да изберем само някои от тях.

# 21
Благодаря за новата тема!Милото вие на частна ясла ли ще сте?Че сега чак е приета Пламенка .Супер че сте махнали бибата.Аз от няколко дни го  оставям да заспива сам ,тъй като досега го тупах по дупето ,но продължаваме с биберона .Смятам и аз да го махна скоро
че на яслата няма кой да го трае с биберон.Памперса няма изгледи ,освен ако не го пусна и аз по гащи и да пишка .Но като цяло и на него не му дреме че е  мокър .Лизи  дано се оправите скоро.И ние лека полека се готвим за р.д.Малко деца и роднини  нещо такова ще е.Исках да празнуваме в парка с барбекю и т.н ,но няма да успеем  ,тъй като р.д се пада в понеделник.И всички са на работа.Мис,айде глътка въздух и за теб.Щом си имате тати.
Не е частна. В нашият град кандидатстването за ясла   е месец за месец.

# 22
Аз успях да оздравея 🥳 и стигнахме до морето. Пътувахме много спокойно, 4 часа не спряхме, за щастие Ави много е свикнала и обича да се вози и да слуша музика.
Обаче.. това ще е всичко друго, но не и почивка 😃 луда е по водата, няма страх, тича да влиза сама, скача, крещи, голяма радост. Изкарваме я с писъци, от два часа сме на плажа и като цяло само се редуваме кой да е в морето с нея 😃 играта на пясъка изобщо не я вълнува, не иска никакви пояси 🙆 а аз наивно си взех масло за тен, че дори и книга 🤣 излишно е да кажа, че не съм седнала, нали.. 😃

# 23
  • Варна
Приятна почивка!

Лизи, как сте днес? Мис, твоя зъб?

Приятно плажуване на всички! А на болните - как сте и бързо да се оправяте?

# 24
Благодаря, exsbery. Днес бях на преглед за една минута, само да ме види доктора. Ужасно съм подута, не мога да си отворя устата, той ми се смее. Челюстта ме боли много и гърлото. Раната зараства добре.

Орехче много добре си го измислила. Ние след вас, но с бонус кръщене. Както и очаквах абсолютно нищо не е готово, защото оставих други хора да направят всичко. В най големите жеги в момента ходя пеша и се опитвам да събера последните нужни неща. Следващия път ще си спазвам моето правило "направи си сам, да ти е мирна главата". Мразя да разчитам на някой и се убедих за пореден път в това. Сега треперя, ще имам ли даже хавлии за кръщенето Disappointed
ММ не иска да стои и ден повече, отново е много разочарован, не знам защо така се чувства. Опитвам се да му помогна, да види и хубавото около себе си. Но му е много трудно. Дано на морето се променят нещата.
Още първия ден се скара с всички, които дават "съвети".
И ние тръгваме след рождения ден по пътя. Доста пътувания ще имаме, дано Божко се смили над нас, той не е като Ави Grinning

Честито за градинката Милото. И ние официално сме приети, чакат ме документи вкъщи да попълвам... Тя голямата градина де.. Ама все пак ще е Промяна за всички. И аз ще започвам работа Blush

# 25
Благодаря, exsbery. Днес бях на преглед за една минута, само да ме види доктора. Ужасно съм подута, не мога да си отворя устата, той ми се смее. Челюстта ме боли много и гърлото. Раната зараства добре.

Орехче много добре си го измислила. Ние след вас, но с бонус кръщене. Както и очаквах абсолютно нищо не е готово, защото оставих други хора да направят всичко. В най големите жеги в момента ходя пеша и се опитвам да събера последните нужни неща. Следващия път ще си спазвам моето правило "направи си сам, да ти е мирна главата". Мразя да разчитам на някой и се убедих за пореден път в това. Сега треперя, ще имам ли даже хавлии за кръщенето Disappointed
ММ не иска да стои и ден повече, отново е много разочарован, не знам защо така се чувства. Опитвам се да му помогна, да види и хубавото около себе си. Но му е много трудно. Дано на морето се променят нещата.
Още първия ден се скара с всички, които дават "съвети".
И ние тръгваме след рождения ден по пътя. Доста пътувания ще имаме, дано Божко се смили над нас, той не е като Ави Grinning

Честито за градинката Милото. И ние официално сме приети, чакат ме документи вкъщи да попълвам... Тя голямата градина де.. Ама все пак ще е Промяна за всички. И аз ще започвам работа Blush
Важно е че на Божко му харесва тук☺Очите му греят,а усмивката му заема цялото лице. Поне с такова убеждение останах,като го видях. Е тя тази колко време ти изработва хавлията,то време не остана? 🙄

# 26
Да, Божко е щастлив. С изключение на моментите в които го държим на сила вътре между 14 - 17:30/18ч. Но днес избягахме в мола на детски кът. Там пък не работеше климатик... И Така от такива неща ММ се разочарова. Тротоари, липса на постерминали, цени, шофьори.. Всичко, всичко го дразни. Дано му мине, че на моменти ми създава повече Стрес отколкото ми е нужен в момент.

Хавлиите уж утре ще са готови, нямаме свещи, вино, кутийки за косичка, за кръстче, миро. Украсата трябва да си  направим ние много рано сутринта, да бягаме торта да си вземем, защото и нея не доставят. Въобще  ще се разчекна. Свекърва ми трябваше преди две седмици  да е готова, тя искаше да направи всичко. Ами сега и е лошо и май се разболява и оставам без нищо.... С две думи " без думи ".

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 21:26 от Miss AG

# 27
Добре сме Blush
Вчера накарах майка ми да отиде до пепко и да вземе нови играчки и деня беше по спокоен, иначе цял ден реват за нещо. Виждам в Сами вече глад, само се реди до някой, който яде, но още е на диета. Яна, все още не иска да чуе за ядене, само солетки хапва.
Вчера имаха все още разстройство, акото на Сами е чисто зелено. И за капак сополи им тръгнаха. Снощи ме нахапаха комари, направо откачих, цяла нощ ставах да убивам комари. Дано не са изяли децата, че само алергия ми липсва. Аз имам сигурно 50 пришки по краката от комари. Надявам се утре да ни изпишат, ще видим....

# 28
Честит рожден ден на Ади! ... Да бъде много здрава. Много да слуша мама и тати и да ги радва с големи постижения всеки ден. Весел празник! Heart

# 29
Честит празник Ади 🥰
Пожелавам да си много здрава,все така ученолюбива и много,много щастлива ❣️

Общи условия

Активация на акаунт