Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 823
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Куки, честит да ти е рожденика и от мен 🙂 Наистина страхотен кекс!
На Йони ѝ пробихме ушите малко след първата годинка. Плачеше, но не заради болка, а защото козметичното студио ѝ приличаше на лекарски кабинет, а на нея ѝ беше прясно от прегледи от УНГ..
Скоро се информирах, че е добре да се махат обичките в яслата, защото има опасност да ѝ ги дърпат. Обмисляме да ѝ сложим пак медицинските, та ако ги загуби, да не се ядосваме. Има други два чифта: сребърни и златни, тях ще ги пазим.

Off topic
**Лизи, аз имам изградена рутина, следвам правилото:
- 2 дена хидратация
- 1 ден пилинг
- 1 ден ретинол
и винаги правя двойно почистване вечер, а през деня задължително съм със слънцезащита.
В YouTube има едно много хубаво видео за рутините и различните козметични продукти:
https://www.youtube.com/watch?v=rjtBXrNELiQ&t=235s
Дано ти е полезно 🙂

Edit:
Да ви попитам - какво ядат децата ви? Йони кара само на кисело мляко и хляб и изпада в истерия, ако реша да дам супи (или пък зеленчуци и плодове). Аз искам да спра държавната кухня, но мъжа ми настоява да избутаме още малко. Та тя хапва 1-2 лъжици и не иска повече..

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 08:19 от K5.S

# 106
  • Велико Търново
Болибон, аз от няколко години съм само със златни, защото другите ми дразнят. Сега за юбилея ми подариха сребърни и реших все пак да пробвам, малко ми дразнят на моменти, но не като преди чак да ме болят ушите.

Вики тъкмо беше почнала да ходи на по- дълги разстояния и се вбебени покрай Мишо и сега сме само с борда.

Кате, аз я бях спряла кухнята и не си реших проблема, дори изхвърлях храна. Готвех предимно за нея, а тя почти не ядеше, ние манджи не ядем много, а сега в тия жеги хептен. Та отново върнах кухнята, предимно Мишо я яде, но поне знам че има ядене и не я мисля. Снощи си легна гладна, не поиска нищо да яде и цял ден кара само на няколко праскови (хита в момента) и солети. Легнахме и тя почна да се върти и накрая да реве че е гладна. Казах ѝ че няма друго освен супа и накрая я изяде.

# 107
Добро утро, момичета! Честити 2 на всички рожденици, да са много здрави, щастливи и малко палави 🥳❤️ То най‐трудното мина, ще стана все по‐лесно с малките човеци. В нашата ясла обеците са забранени, после за градинските групи не знам как е. Това е кофти за децата с дупки, защото се затварят адски бързо. Любовчето няма, ама не защото искам тя да си реши, просто не харесвам как стоят обеците на бебета. На голямата ги пробихме когато беше на 5 и стояха много красиво, направо променят лицето. Неприятно й беше въртенето, защото сълзяха първите дни и образуваха малко коричка. Изгуби едната и аз докато се задействам да намеря други по шкафовете, за 2 дни зарастнаха и се наложи на 8 години да пробиваме втори път. Странно, моите никога не зарастват, имала съм период да не нося с години и са си супер. Сега ми се появи проблем, носих едни златни обеци 2 години без да ги свалям и изведнъж започнаха да ми стават рани, е така от нищото. Вече каквито и да сложа, след половин час започват да ме болят ушите до степен да не се търпи.

# 108
Лизи ние с теб сме си писали за козметика,та знаеш аз съм фен на Корейската. Използвам и серуми,но лятото съм ги спряла. Особено този с вит ц ми е фаворит,доста от пигментацията ми изветля,понеже съм с бяла кожа и съм предразположена за повече пигментация  . Иначе ползвам и Ниацинамид и имам и ретинол,но на есен пак ги почвам. За хидратация съм с един доста бюджетен корейски крем към 20-25 лв,но аз съм със суха кожа. Околоочен крем задължително ползвам.Слънцезащитната ми е на Юсерин и не си правя експерименти да я сменям,понеже съм доволна. Аз лично съм против двойното почистване за сухата кожа. Ползвам мицеларна вода и хидратиращ гел за почистване ,като ползвам и такъв уред за почистване на кожата. И аз правя пилинг веднъж седмично като Катето. Мони мисля,че беше с подобна кожа като твоята,та може да и пишеш за съвет. Напоследък рядко влиза тук и затова и пиши на лично. Тя е на Ти с козметиката ☺

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 10:00 от Милото

# 109
Лизи, моята кожа е смесена, а сега през лятото се омазнява още повече. Пъпки нямам, защото спрях да се чопля - преди махах черните точки и където пипнех, излизаше пъпка, а след това пламвах цялата. По принцип съм фен на добрите протоколи за грижа, но сега пръскам само една термална вода и това е. Само вечер слагам хидратиращ крем, гледам да не забравям и слънцезащитата. Имам усещането, че цялата лепна, ако сложа крем, а сега в жегите постоянно си плискам лицето с вода, супер усилно ми е. Ако имаш възпаление, може леко да тушираш с етилов спирт 70%, но след това слагай крем, че изсушава. По-агресивно е, но при мен само това действа бързо. Иначе има един милион продукти за акнеична кожа, продуктите на Биотрейд са също хубави и достъпни, има си цяла серия за проблемна кожа. За хидратация харесвам крема на Адерма - хидра. Не омазнява и попива мигновено, според за лятото е супер, но за зимата на мен ми е недостатъчен.
И серуми ползвам по принцип, но сега съм ги спряла - витамин Ц, ниацинамид и колаген. От декоративната козметика ползвам на Миша ББ крема, който има и грижа, и средно покритие, даже е с висок фактор в състава си.  В Лили имат малки разфасовки и може да се пробва дали ще е окей на кожата. Мицеларни води не харесвам, но съм фен на двойното почистване - първо с мазен продукт и след това с измивно средство. Орифлейм имат хубаво олио, balm heimish също, като последният е по-скъп.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 09:58 от Mini Me

# 110
Вечер мия с CeraVe измиващия гел, слагам след това биотрейд серум с витамин ц и пептиди https://biotrade.bg/pure-skin-ozaryavasht-serum-s-vitamin-c-15-i-peptidi/
и накрая слагам пилинг този
https://galen.bg/svr-klarial-noshten-piling-za-litse-50ml?gclid= … nDBBoCqfIQAvD_BwE
 И хоп пъпки по брадата, които нямат махане, стискам ги постоянно, може и заради това, ама много дразнят. Първия път с биотрейда, не бях прочела че не е желателно около очите и ми се беше изприщило около очите.  Та с нещо греша, крем не слагам, че ми е много мазно от тия неща.
Ретинол исках да взема, но нали не е желателно лятото, ще изчакам есента. И нещо не мога да си изградя правилна рутина, имам ужасна бръчка на челото. Ще гледам клипчето на Катето, като спят децата.

# 111
И от мен един глас за корейската козметика. Ето тази измивна пяна ползвам аз, купувам я онлайн и я препоръчвам с две ръце, никога не съм усещала лицето си по‐чисто. На мен ми беше много трудно да си намеря подходящ крем за лице и вече няколко години ползвам само Galenic Diffuseur de beaute. Кожата ми е смесена, не е предразположена към акне, даже като тийн не съм имала. Обаче много чувствителна към замърсяване, ако ми излезе пъпка непременно ще е червена, сърбяща и ще е покрай някой прашен булевард, та почистването ми е много важно. За бръчките и освежаване съм решила да си правя плазмен лифтинг, ама да видим кога ще се наканя.

# 112
Plamingo__ мен не ми възпаляват ушите или да ми създават проблеми. Дразни ме наличието на самите обици. Заплитат ми се в косата, в блузата, в косата на децата и други подобни. Просто не мога да търпя никакви бижута по себе си. Имам и такива с френско закопчаване и с тях е същата работа.

# 113
Вечер мия с CeraVe измиващия гел, слагам след това биотрейд серум с витамин ц и пептиди https://biotrade.bg/pure-skin-ozaryavasht-serum-s-vitamin-c-15-i-peptidi/
и накрая слагам пилинг този
https://galen.bg/svr-klarial-noshten-piling-za-litse-50ml?gclid= … nDBBoCqfIQAvD_BwE
 И хоп пъпки по брадата, които нямат махане, стискам ги постоянно, може и заради това, ама много дразнят. Първия път с биотрейда, не бях прочела че не е желателно около очите и ми се беше изприщило около очите.  Та с нещо греша, крем не слагам, че ми е много мазно от тия неща.
Ретинол исках да взема, но нали не е желателно лятото, ще изчакам есента. И нещо не мога да си изградя правилна рутина, имам ужасна бръчка на челото. Ще гледам клипчето на Катето, като спят децата.
Според мен не ги чопли, по-зле става... Знам, че изкушението е голямо, но лично при мен става още по-голяма инфекция. Ретинолът знам, че може през лятото, но задължително с хубава слънцезащитна.

# 114
Честито на всички рожденици! Да растат здрави и много щастливи 🌸
Браво за изградените рутини, момичета! Аз отскоро започнах да слагам дневен и нощен крем, някой серум, околоочен и слънцезащита, но не съм редовна 😃 досадно ми е честно казано, особено сутрин изобщо не ми се занимава. Като цяло не обичам да се мацам по лицето, за това и не нося грим, само спирала и евентуално някое червило. Сега от морето ми излязоха някакви пъпки, които вече изчезват, но това се случва всяка година.
И ние не сме слагали обици на Ави. Като бебе не си представях обици с два косъма на главата 😃 а сега не виждам смисъл да ни го причинявам. Когато порасне и реши, че иска, ще сложим. Вчера една позната ми се оплака, че в яслата са изгубили златна обичка и ми се затвърди още повече мнението.
Ние изкарахме едно хубаво и успешно море. Но откакто се върнахме е рев и тръшкане постоянно. По някое време си изпускам нервите и се развиквам, все пак съм позитивен родител първо поколение 😃 като цяло искам да знае значението на думата "не" и не винаги това се получава с обяснения и разбиране. Сега пропусна обяда, защото не иска да се храни на стола си, седна на голям стол до мен, става, обикаля, плюе и просто казах, че приключваме. Порева малко, но това е.
Иначе страшен апетит има напоследък, вчера буквално омете една кофичка кисело мляко за отрицателно време, постоянно яде някой плод. Видимо пораснала ми се вижда, особено краката ѝ 😃
И постоянно нещо се обяснява и води диалози. Много се радвам, но аз обичам тишината и честно казано малко ми липсва да си чувам мислите 😃

# 115
За ретинола аз внимавам доста. Колкото и да е добра слънцезащитната,то тя трябва на два,три часа да се обновява,понеже няма такава  примерно 24 часа или 12 часа,която да издържа. Затова даже сега не ползвам и серум с вит Ц. Аз без слънцезащита не излизам,но въпреки това имам доста лунички,миниатюрни петънца по лицето🤷♀ Гледам да спазвам рутината си,но ползвам грим. Понякога ме мързи,но вече съм свикнала. Сега ползвам три неща на кръст😃Иначе знам,че ниацинамида действа доста добре против пъпките. Има няколко групи във фейса за грижи за лицето,косата и прочие. Там има доста информация.Лизи ще ти пратя заявки,но като цяло от моя скромен разбрах,че доста хвалени продукти не ми действат Ок на кожата. С козметиката си е проба грешка😀☺

П.С И ние си изкарахме супер на морето макар да бяхме само за четири дни. Пламена и тя е на вълна говорене(пу пу) Доста бърбори. Тука от 10 дни е станала или пее или говори,не млъква. Другото което е,че не иска памперса да стои постоянно с него,а като има нужда го иска. Вече съм объркана какво се случва с нея🤷♀Не знам как да процедирам. Спарва я явно и иска или голичка или по гащи,но пък стиска. Днес се наякала и си го махнала и да не ви казвам какво се е случило на килима😏

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 13:57 от Милото

# 116

Някой има ли подобна ,удобна ли е на децата ?

# 117

Някой има ли подобна ,удобна ли е на децата ?
https://-spam217-/kinderkraft-easytwist-trikolka
Нашата е такава и е супер удобна за управление,като Плами обожава да се вози в нея. Минуса и е че не се сгъва. Сега на почивката без превозно средство беше кошмар. Спира се гледа,бара по сергиите. Взехме тротинетката с нас,като и сложихме родителския контрол,но тя не иска да си държи като преди краката качени горе,а ги сурка и гумата на сандалите и отстрани стана леш. Изтърка се. Направо ми стана лошо🤷♀

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 14:30 от Милото

# 118
Ние имаме подобна триколка-Zizito zoe. Удобна е, ако излизаме с возило сме само с нея. С тротинетката не ми е удобно по бордюри и по-тромаво завива, триколката минава през всичко.

Много хубава тема сте започнали за козметиката. Но моят опит с акнето сочи, че има друг проблем, не е до козметика.

Хранене, хормони-тези неща са много важни!

# 119
Ради, ако си чудиш да купуваш, според мен е излишно, вече няма за кога, та те са 2 годишни вече 🤷‍♀️ Това си е мое мнение, де, иначе гледам, че доста деца ги возят в триколки. С голямото имах и ползвахме малко, но беше на годинка. Момичета, свиквайте с постоянното говорене, от 3 до към 9‐10 са като латерни 😄 Имало е случаи да помоля голямата да замълчи за минутчица само, заболяваше ме глава, тя пишеше в писмата до дядо Коледа на мен да донесе хапчета за глава, че да слушам постоянно 🤦‍♀️ Любовчето също не млъква, на почивката чула от свекърва ми и се е научила да ме вика по име 🤦‍♀️ По цял ден е "Ецииии", аз ‐ Даааа! Любовчееее?, тя ‐ дааааа! Каквоооо?, аз - нищо, пробвам чуваш ли, тя ‐ чуваш ли, Ециии?, повтаря се на всяка минута 😆

Общи условия

Активация на акаунт