Термин март 2025

• 42 584
  • 807
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря ви за отговорите, момичета! 😊

# 691
Аз съм в 14 г.с. Все още си имам обичайните симптоми на гадене, повръщане и главоболие. Имам болки в кръста. Ставам много често през нощта, за да ходя то тоалетната по малка нужда. И понякога не мога да заспивам след това. А от днес съм с хрема и болки в гърлото. Ако някои от вас са минали през това, моля за препоръка на ефективен спрей за нос и таблетки за смучене подходящи за бременни.
Междувременно, след дълго чакане, излезе ми резултата от пренаталния тест. Отрицателен е и очакваме момиченце Simple Smile
Kristo32, на мен също ми е назначен Аспирин акард 150.

И аз започнах Акард 150 мг заради риск от прееклмапсия.. вече съм в 15 г.с. и 3 дни с термин 09.03 и бъдещо момченце

# 692
Здравейте момичета, някоя усеща ли да се задъхва на моменти, струва ми  се рано, но на моменти като се улисам да говоря повече и бързо или бързам за някъде се случва.

# 693
Здравейте момичета, някоя усеща ли да се задъхва на моменти, струва ми  се рано, но на моменти като се улисам да говоря повече и бързо или бързам за някъде се случва.
И аз съм така. Днес бях на кардиолог, няма проблеми. Явно е нормално.

# 694
И аз се задъхвам от качване на стълби. Онзи ден четири етажа докато стигна до ЛКК и после 5мин ми трябваха за да си върна нормалното състояние

# 695
И аз съм с предна плацента. А казаха ли ви къде се свързва пъпната връв. При мен е маргинално - в края на плацентата и малко се притесних.

Хмм... не са ми казали, аз не знаех и да питам.. в четв съм на ФМ и ще питам 😵💫

На теб на фетална ли ти го казаха?

Да, и ми казаха че е добре това отрано да си го знам, защото когато бебчето порасне не се виждало толкова добре къде е свързана, а е важно за раждането.

# 696
Аз от началото на бременността се задъхвам. Живеем на 3ти етаж без асансьор и едно ходене до магазина и прибиране ми взимат здравето. Чувствам се като стара баба. Даже използвам леко заобиколен маршрут до магазина, за да не се налага да изкачвам един по-стръмен склон..

В тази връзка, накоя в същата ситуация, без асансьор, да е измислила как да процедира с количката и разходките? Някак не си представям 3 етажа нагоре-надолу всеки ден с количка и бебе по няколко пъти...

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 21:15 от Sun.Shine.

# 697
С първото ми детенце докато навърши 6 месеца живеехме на 5 етаж без асансьор, държах количката в колата сгъната и само детенце носех нагоре надолу. Вариант е ако имате някаква стая на приземно ниво на блока, която се заключва и е чиста.

# 698
Здравейте. Аз съм с термин края на март и засега с бебето всичко е наред. Мина първи скрининг, расте нормално, хубав пулс. При мен обаче се появиха разни неприятни бактерии. Първо ешерихия коли, която лекувахме с антибиотик (Панцеф). Втората стерилна урина беше чиста. Сега ми взеха влагалищен секрет и ново 20 - ентерококи. Утре трябва отново да дам стерилна урина. По това, което чета, тази бактерия се появява или при лоша хигиена, или при анален секс, нито едното, нито другото при мен. Наистина не знам откъде се появиха 😀

Някой преминавал ли е през подобни перипетии? Може ли да даде съвет?

# 699
Да не ви отчайвам, но Ешерихия е изключително упорита бактерия! Баща ми вече две години не може да се отърве от нея. Пие антибиотик,изчиства се и отново се появява. Всички бактерии се хранят с въглехидрати, ако имате възможност ги ограничете до минимум. Има и доста народни рецепти, пробвайте с някоя такава.
Тези бактерии може да се хванат и от вода, промяна на Ph във влагалището. Баща ми го заразиха в болница, след медицинска процедура.
Успех! 🙏
Здравейте. Аз съм с термин края на март и засега с бебето всичко е наред. Мина първи скрининг, расте нормално, хубав пулс. При мен обаче се появиха разни неприятни бактерии. Първо ешерихия коли, която лекувахме с антибиотик (Панцеф). Втората стерилна урина беше чиста. Сега ми взеха влагалищен секрет и ново 20 - ентерококи. Утре трябва отново да дам стерилна урина. По това, което чета, тази бактерия се появява или при лоша хигиена, или при анален секс, нито едното, нито другото при мен. Наистина не знам откъде се появиха 😀

# 700
Ivsy, Не винаги причината за появата на бактерии и гъбички е липсата на добра хигиена. По време на бременността имунитетът пада. Влагалищната среда също се променя. Освен това, ти си приемала антибиотици, което води до понижаване нивата на лактобацилите във влагалището (полезните бактерии). За това е добре при прием на антибиотик винаги да се приема и пробиотик. Прави се също курс с вагинален пробиотик - гинофилус.

Аз лично, мисля да започна да приемам Мултипробиотик за жени (преди време съм го пила и останах доволна), за да се предпазя от инфекции по време на бременността. Защото при естественото раждане бактериите се предават и на бебето, което може да наложи лечение с антибиотик на новороденото.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 01:24 от mazurka

# 701
И аз забелязах,че има по-тъмни перна и то доста. Какво ти каза лекаря? Че аз съм чак след месец на преглед.

quote author=MyLadyy link=topic=1673960.msg48553449#msg48553449 date=1726396676]
Здравейте, момичета! Аз се включвам с малко по-странно питатане. Днес забелязох, че ареолите освен, че са пораснали на едно две  места са се появили по тъмни петна върху самата ареола. Чувала съм, че целите могат да потъмнеят, но петна..? Утре съм на преглед при АГ и ще попитам. При вас как е?
[/quote]

# 702
Каза, че е нормално, но въобще не ме погледна. Даже каза, че и коластра може да имам скоро. На мен ми се и напукаха зърната и самата кожа  като ли, че е суха и ми каза да се мажа с нещо.

quote author=MyLadyy link=topic=1673960.msg48553449#msg48553449 date=1726396676]
Здравейте, момичета! Аз се включвам с малко по-странно питатане. Днес забелязох, че ареолите освен, че са пораснали на едно две  места са се появили по тъмни петна върху самата ареола. Чувала съм, че целите могат да потъмнеят, но петна..? Утре съм на преглед при АГ и ще попитам. При вас как е?
[/quote]
[/quote]

# 703
Здравейте,

Днес ми мина първата ФМ в 12 + 6 гс и се оказа, че съм със задна, а не с предна  плацента, както ми каза следящия ме АГ преди седмица. 😅

Прегледът ми беше при др Павлова в МЦ Марковс, много приятна и разговорлива, чувствахме се доста комфортно, позна пола, който ние знаехме от пренаталния тест 💝.

Малко ме смути обаче фактът, че каза, че беба е малка и че иска да ме прегледа с вагинален ехограф, за да огледа всичко в детайл.
После се оказа, че не била толкова малка, а си е в норма - 64 мм. Тааааааа исках да питам колко големи бяха бебчетата ви на първата ФМ 🤪 на някой случвало ли му се е да го прегледат и с вагинален ехограф по време на ФМ ?

BelaAa, твоята ФМ днес как мина 🥰

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 23:28 от bonibon_

# 704
Аз минах фетална в 12+3 дължината измериха 64мм.
С предна ниска плацента съм, а шийката измери 34мм. Доктора не каза нищо притеснително, но сега гледам, че при първата бременност в 21гс е била 38мм..

Общи условия

Активация на акаунт