Фентъзи и фантастика - 25

• 24 757
  • 755
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, може ли да ми препоръчате някакво леко и приятно за четене фентъзи, неангажиращо, дори и да е по-детинско, може би нещо като хари потър, навремето си спомням, че имаше и една поредица за амос дарагон, такъв тип книги ?

„Наръчник на пестеливия магьосник за оцеляване в средновековна Англия“, „Трес от Смарагдово море“ или поредицата „Към небето“ от Брандън Сандерсън.

# 16
Да, Към Небето е доста подходяща, особено първата книга.

# 17
Сетих се за още една мини-поредица на Сандерсън, която бях загледала - “Алкатрас срещу злите библиотекари“, май е малко като идея подобна на ХП. Все още не съм стигнала до нея, нямам преки впечатления, но мисля някой ден да я чета.

# 18
Алкатрас е с едно малко по-различно чувство за хумор 🙂 като цяло не е лоша поредица. Има и малки говорещи динозаври 😁

# 19
Здравейте, може ли да ми препоръчате някакво леко и приятно за четене фентъзи, неангажиращо, дори и да е по-детинско, може би нещо като хари потър, навремето си спомням, че имаше и една поредица за амос дарагон, такъв тип книги ?
Откровенията на Ририя

# 20
Седемте кралства на Кристин Кашор.  - Даровита - Огнена - Лазурна/Битърблу
Трилогияна за старото кралство на Гарт Никс

# 21
"Огненият факултет" и следващите от поредицата на Алекс Кош. Много ми харесва, че главния герой е един такъв.. симпатично несъвършен. Simple Smile Само останах с впечатлението за недовършеност на поредицата.

Прочетох на Алек Кош и поредицата за медиума - много ми хареса идеята за света, базиран на нашия, но със съществени разлики, и главния герой ми хареса. Някой има ли и информация за следващата книга от поредицата?

# 22
Поредицата медиум е до пета книга - включително - представена в читанка. 4 и 5 бяха въведени буквално в началото на май, 6 се пише в момента

# 23
Писах в другата тема, но и тук да споделя - започнах да чета все пак книгата на Джон Гуин, “Сянката на боговете” и ми харесва - добър стил, действието може наистина бавно да се развива, но пък авторът се старае да опише света, в който се случват историите. Доста е насилието, кървава е книгата (според моите виждания), но и този автор, и Джо Абъркромби независимо от това успяха да ми харесат, поне дотук.

# 24
  • София
Прочетох "Изтръгнати от корен" на Наоми Новик. Имаше интересно начало, увлекателно и динамично, дразнещи копирания нямаше. Нещата се оплескаха към средата на книгата, когато Нешка отиде в столицата. Изведнъж към наситените действия се прибави епична война, чиито повод малко ми убягна 😉🙃 Толкова много "зелен сок" и кръв се изля, и рязко след това воюващите се оказаха в един лагер, също не стана много ясно защо. После нещата съвсем се оплетоха... Накрая превръщането в дърво-сърце се оказа хубаво само по себе си, можело да не бъде покварено... Не успях да се отърва от лепкавата асоциация с евтаназия някаква...
Оплаках се 😀
Трябва да се отбележи обаче, че образът на Марек е достоверен. Наистина има хора, които така и не се отказват от желанието си и надеждата за сбъдването му. Обаче толкова. Звярът не беше изграден добре - зад идеята, че е над стогодишен авторката не успя да сложи пълнеж. Образът на Каша също не беше развит.
Много неща не бяха развити - нито лесниците стана ясно как преминаха на страната на Нешка (в смисъл как разбраха постъпките и по нов начин), нито стана ясно нещо за тях. Не стана ясно и как зазиданата кралица е станала покварената магия на леса. И "другите" хора от леса - кои са, от де са, чудех се от трагедията с кралицата ли са се присъединили, или просто са част от фентъзи света?
Повърхностна работа.

# 25
# 26
Да така е.  Тъжна новина. Отиде си Любомир Николов/Нарви/Колин Уоломбъри/Тим Даниълс

В момента подготвям ревю за Любо, пратих го на Вилиян който да се погрижи то да бъде набрано. Надявам се скоро да излезе във Великите личности.
https://knigi-igri.net/category/%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d … 1%81%d1%82%d0%b8/
Засега тук са ревютата ми за Дж. Толкин, Р.Хауърд, Лъвкрафт. Написал съм и за Жул Верн, също и за Айзък Азимов но още не са пуснати, обикновено пускаме по 1 ревю за Великите личности на седмица .Планирах и за Крис Толкин,  а след него и за Клифърд Саймък, но никой не знае плановете на Господ и Любо превари. ще видим кога ще пусне Вилиян, вероятно през седмицата

Поклонението ще е в сряда на 24 този месец, в Софийските централни гробища от 11 часа.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 16:17 от Лорд Сняг

# 27
Поклон!
Имам да дочитам “Недовършени предания”, невероятен труд е положил за превода на творбите на Толкин 🖤. Ще ги чета съвместно с кървавата книга на Джон Гуин, добре пише, интересна е и историята, но много, твърде много за моите предпочитания, насилие има в нея.

Благодаря за линка, ще прочета с интерес статията за Толкин.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 15:52 от fenyx

# 28
По принцип сайта е предимно за книги-игри, прави го Вилиян, а аз (GeorgeAl) и  Дамян Христов (DungeonMaster/ Yann Gamgee) пишем ревюта. Но по мое внушение оформихме подколонка Великите личности. Досега съм написал за Дж. Толкин, Р.Хауърд, Лъвкрафт,(публикувани), Жул Верн, Айзък Азимов, а от днес - за Любо Николов ( последните трима все още непубликувани). Водещ принцип е на седмица да пускаме по една книга-игра и едно ревю, за да не пренасищаме.
Смятам да напиша и за Кристофър Толкин, но едва ли в близкия месец ще се публикува, просто има твърде много непуснати материали.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 16:16 от Лорд Сняг

# 29
Прочетох и тази за Лъвкрафт, нищо че съвсем малко от неговото творчество съм чела, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт