Лято, плаж, море, вълни...аз пък искам две черти ! ~бебеправене 607~

• 35 481
  • 848
  •   1
Отговори
# 480
Че то на това чхг какъв да е прогестерона? Голдън и мила съжалявам момичета. Голдън друг такъв случай не съм срещала по форума и групите! Много странно наистина. Дано се открие причината и да се отстрани! 🍀

# 481
Че то на това чхг какъв да е прогестерона? Голдън и мила съжалявам момичета. Голдън друг такъв случай не съм срещала по форума и групите! Много странно наистина. Дано се открие причината и да се отстрани! 🍀
Прогестеронът и без бременност би трябвало да е по-висок втората половина на цикъла. В случая е имало бременност, трябваше да се е вдигнал заради нея. Дори и да пада в момента, ми се струва че пак е нисък.

# 482
MindyR - тук на кратко са описани най-общите и често изследвани http://www.vienna-ivf.com/in-vitro/biblioteka/reproductive-immunology/. Въпреки това си има и доста други причини, които могат да се заобикалят в зависимост от конкретния случай.
Крос-мач до колкото ми е известно се прави със серум от кръвта на жената и сперматозоид от мъжа. След това се наблюдава дали има реакция на цитотоксичност спрямо сперматозоида т.е специфично организма на жената отхвърля сперматозоида т.к имунитета се е активирал по някаква причина. Но си мисля, че това се прави при неуспехи след трансфер т.е липсваща имплантация на ембриона, който е върнат. Ако има имплантация и последваща биохимична или мисед там по-скоро е в следствие на вътрематочна инфекция или аномалия, неблагоприятна среда т.е активиран имунитет спрямо ембриона, неправилна функция на жълто тяло или ниски нива на прогестерон( въпреки, че има теории, че организма на майката засича, че ембриона е с нисък потенциал и умишлено спира производството на прогестерон, за да се изчисти бременноста), генетични мутации несъвместими с живота( счита се, че колкото по-рано прекъсне бременноста толкова по-тежка е мутацията) или някакво хронично недиагностицирано заболяване при майката, което пречи на бременноста
Общо взето терапията е сходна - вливки на медикаменти, които потискат имунитета, кортикостероиди. Но за съжаление това си носи последствията - едно, че ставаш податлив на всякакви инфекции, но и туморната защита спада и не знаеш какво можеш да си навлечеш.. Та споделям мнението на Nastito скъпи вливки и със спорен резултат.

# 483
Golden, съжалявам, но пък наистина пусни и понеделник. Понякога всичко е възможно! Heart
Mila Heart Дано и при теб има някакво чудо!

# 484
Няма такова нещо. Ако се беше вдигало чхг щеше да се вдигне и прогестерона, но чхг сто процента тук вече пада, а онази ден с тестовете е било повече. Прогестеронът е висок на 7 ден след ову и ако има бременност остава висок, и се покачва заедно с чхг, но щом тази бременност приключва той също пада, за да се изчисти тялото. Това са нормално процеси. Точно на стойността на чхг си отговаря. За да почне цикъл трябва да е към 5-6 от тази мерна единица, на първи ден от кървенето ще стане към 4 и на 2ри вече трябва да е под 4.

# 485
Една добавка само към написнаото от viktoria. Крос мач се изследва с кръв от двамата (мъжа и жената). И ако има отклонения може да доведе до липса на имплантация, но и до повтарящи се загуби. Друг е въпроса, че в някои научни публикации отклоненията се третират с нещо като имунизация, направена с преработена кръв от мъжа, а при нас всичко го третират с имуномодулация с готови препарати.
След 2 трансфера (ако не стане от първия) ще кажа дали е имало ефект от такава терапия при мен, макар че то едно ли е да знам в случай на неуспешен трансфер къде е бил проблема.

# 486
  • На изток от Ада
Ванила чакаме те с полож тест

# 487
2406, кога се очаква да е трансфера? Успех с терапията!

Мерси, Наси, не сме променили кой знае както, та шансовете са минимални, но да видим. Хайде и вие скоро да подновявате опитите и най-сетне да получите заслуженото! ❤

Ванила чакаме те с полож тест

# 488
Абе момичета, АА нещо се губи?! Скоро не се е включвала....

# 489
Наси каза, че са си писали и е на гости някъде. Добре била.

Абе момичета, АА нещо се губи?! Скоро не се е включвала....

# 490
Здравейте, ще бъде дълго, но вече не знам накъде да се насоча... Имам едно дете станало отраз родено 2017г (секцио по медицински причини) ноември 2019 спонтанен в 6гс.... И от тогава адска болка по време на овулация последва лапароскопия преди 2 г поради многото сраствания на тръбите (към тазовото дъно и белега от секциото). Нещата се подобриха усещах болка, но нямаше нищо общо с това, което беше преди...но бебе не стана и посетихме репродуктивна клиника, подадохме документи и преди месец след инвитро имах биохимична бременност...заминахме на почивка и съм забременяла естествено...нооо от вчера пак болки и зацапване...посетих АГ по спешност нищо не се видя на ехограф, пуснах чхг и беше спаднало, при което ми казаха да спра всичко , което пия. Изследвала съм щитовидна, Ир , хормони полови , НК клетки всичко е ок. Само тромбофилия придобита след първото раждане излезна( бях на терапия). Не знам накъде да се насоча и какво още да изследвам...тепърва ще ходя при следващия ме АГ , но се чувствам в безизходица.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 20:03 от Vladi92

# 491
Golden, съжалявам. Надявам се все пак да има шанс за бременност, тествай пак след 48 часа. А мъжът ти защо точно е против инвитрото? Страх го е за теб ли? Т.е. да няма странични ефекти?

# 492
ММ поради финансовата част не иска инвитро, просто не сме ок за фонда и трябва самофинансиране, а на фона на това, че имаме дете, той би се примирил.

# 493
Голдънче, разпитайте в общината какви са условията и какви документи изискват. Може пък да ви отпуснат парички. ☺️❤️

# 494
  • На изток от Ада
Мерси Ванила! Ще видим ....

Общи условия

Активация на акаунт