Лято, плаж, море, вълни...аз пък искам две черти ! ~бебеправене 607~

• 35 449
  • 848
  •   1
Отговори
# 570
Във всяка репродуктивна клиника- Надежда, Афродита, Щерев. Пуснете разширена по Крюгер с ДНК фрагментации.
Има андролози, като запишете час за репродуктивен и той може да я погледне. При вас има ли доказана овулация?

Доказана от гинеколог - не. Аз си следя с лентички и базална температура, също я усещам.

# 571
Значи след хормоните и спермограмата ще е хубаво и тя да се проследи плюс цветна снимка на тръби. Освен полови хормони си пуснете и щитовидни

# 572
Във всяка репродуктивна клиника- Надежда, Афродита, Щерев. Пуснете разширена по Крюгер с ДНК фрагментации.
Има андролози, като запишете час за репродуктивен и той може да я погледне. При вас има ли доказана овулация?

Доказана от гинеколог - не. Аз си следя с лентички и базална температура, също я усещам.
За Надежда и Афродита момичето доста ще почака. На нея на първо време й е необходимо проследяване на овулация, което във всяка репродуктивна клиника може да се случи. В Щерев има добри специалисти за тази цел и не се чака толкова за час. Не дай Боже, ако се окаже нещо по-сложно, тогава може да се насочи към конкретен лекар.
Иначе потвърждавам, полови хормони, щитовидна жлеза, спермограма, цветната снимка, да също е добре да направите.
Ако не бързате, изберете от специалистите, които препоръчват тук момичетата и почакайте, но поне овулация е добре да проследите.

# 573
Много ви благодаря момичета! 🤍

# 574
И аз препоръчвам д-р Станулов. Ето с какви изследвания отидох при него:
-полови хормони;
-витамин Д и витамин Б12, фолиева киселина;
-спермограма;
-хламидии;
-цитонамазка.

Той ме накара да си направя цветна снимка и да си пусна тест за тромбофилии, както и за микоплазма и уреоплазма в Геника. Заслужава си чакането, ние успяхме с негова помощ. Успех!

# 575
Голдън, Мила, съжалявам, че не е било това чудото ви и отново ви пращам виртуални прегръдки! Heart Heart

K_aterina, пожелавам ти със Сенкова да си паснете и скоро да имате успех! Flowers Four Leaf Clover

Сиси, ние пуснахме кариотип в Лозенец, пуска се и за двамата. Стискам ви палци всичко да е наред там! Flowers Four Leaf Clover

ММ не показва много емоции, но говорим често по темата - предимно за моите прегледи и изследвания, той също лесно се панира, аз вече съм претръпнала, че за всеки 1 негов преглед, аз ходя на 100 сигурно. Често пита какво се случва с вас, а след трите аборта четохме заедно коментарите тук. От няколко месеца ходим и на психолог - по отделно и заедно, и на двама ни помага с изливането на мъката и заздравява връзката ни още повече.

# 576
Аз съм съгласна с насоките към Виолетка, които са дали момичетата. Само ще допълня, че е за предпочитане половите хормони да са съчетани и с преглед (на 2-3 ден от МЦ) - за да се отхвърли в момента задържан фоликул, или да се преброят антралните. Ако са без направление така или иначе си ги плащаме от джоба, поне да е сигурно, че всичко е проследено и синхронизирано към конкретния момент. Точно това коментирах с приятелка, която си е тук за малко от UK и искаше да си провери хормоните заради съмнения за пременопауза. Докторът не искал да и пусне хормони, било нормално да има вече промени. А тя иска да знае дали нещо може да подобри с добавки прогестерон или друго. И двете бяхме единодушни, че сами ще се справим да разчетем резултатите (и тя прави преди IVF), но без преглед - може лъжовно да е нисък фсх, естрадиолът да е с някакви неопределени средни стойности и да се ядосваме, че няма и ехограф.
И добавям, ако не са споменали - пролактин с изпълнени всички специфични условия за изследването му.

# 577
Голдън, прегръдки!
Разбирам мъката ти, аз съм с 3 БХ.
Според моята АГ имах нисък прогестерон при последната, но и много бавно се покачвахе ЧХГ. Сега съм втори месец на терапия с Дуфастон,  отделно имунологичната терапия.
Вие какви имунологични изследвания сте пускали?

И един страничен въпрос преди вливка с Октагам правят ли тест за алергия? Ако не, има ли къде в София да се тествам, страх ме е от алергична реакция, защото съм получавала от различни лекарства (неустановено от кои). Отделно четох, че трябва да се изследвам за дефицит на имуноглобулин А (на листовката пише, че не е препоръчителна вливка при такъв дефицит). Михайлова обаче нищо такова не е казвала, а искам като Дай Боже настъпи момента за нея да съм максимално подготвена.

# 578
Направо ще кача моите изследвания по-късно. Каквото имаме, сега отивам да пусна чхг и прогестерон, защото ми ги иска Калчев, въпреки че ми дойде вчера. Ако пусна и ЛХ и ФСХ дали ще получа информация за задържан фоликул или дали може да започнем нова стимулация, за да пропусна една фоликулометрия?

# 579
  • София
Стартирахме с преброяване на антрални фоликули на 2ри ден и полови хормони + амх на 3ти ден! /някой обясняваше преи време защо е толкова важно да са на 3ти ден/, основен пакет за тромбофилия, заради биохимичните, цветна снимка и спермограма.

# 580
Скрит текст:

Това са част от изследванията ми, извън спермограма, хламидия, фемифлор и други подобни. Защото ме питате за ембриотоксини и имунологични, горе долу това имам, като даже част от тях не знам какви са точно. Просто са ми наред.

# 581
Скрит текст:

Това са част от изследванията ми, извън спермограма, хламидия, фемифлор и други подобни. Защото ме питате за ембриотоксини и имунологични, горе долу това имам, като даже част от тях не знам какви са точно. Просто са ми наред.
Голдън, аз проблеми в тези изследвания не виждам и лично аз не бих дълбала повече в генетика и имунология, докато не отстраня всички елементарни причини до една.
Продължавам да настоявам, да си провериш прогестерона на 7-ми ден от доказана овулация като за начало!

# 582
Моята приятелка, която ходи при Русев и и излезе този прословут “ембриотоксин” накрая отиде по моя препоръка при доц Михайлова, която категорично отрече това изследване, каза, че в имунологията такъв термин изобщо не съществува. И аз ви бях споделила, че търсих из нета на няколко езика инфо-нищичко.

# 583
  • На изток от Ада
Моята приятелка, която ходи при Русев и и излезе този прословут “ембриотоксин” накрая отиде по моя препоръка при доц Михайлова, която категорично отрече това изследване, каза, че в имунологията такъв термин изобщо не съществува. И аз ви бях споделила, че търсих из нета на няколко езика инфо-нищичко.
И аз няколко пъти питах тук. Това е идея на Русев и Сигридов....
Преди когато ходих при Русев нямаше тези ебриотоксини. Тогава той беше в Малинов

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 12:04 от nasito8988

# 584
Абсолютно е нещо тяхно измислено. Как може да няма данни какво конкретно показва или данни на колко жени е помогнала терапията след като е било установено, че това е проблемът уж…
Нали дано да помага, защото знам колко жени се борят и търсят неизяснени причини, и дано не е просто поредното взимаме на пари, но просто е странно как няма никакви данни за това изследване.

Общи условия

Активация на акаунт