Лято, плаж, море, вълни...аз пък искам две черти ! ~бебеправене 607~

• 35 416
  • 848
  •   1
Отговори
# 645
Flowering Кога подадохте за фонда и кога получихте заповедта? Питам, защото аз подадох на 05.07.24 и все още ми излиза статус - приети документи и се чудя кога са заседавали този месец, че явно сме ги изтървали щом до сега не е излязла.
Firebird Е2 се изследва за конкретния месец т.к Я е различна всеки месец и някой месец е зряла, друг не е. Това, че преди 4 месеца е било ок е супер и говори, че тогава е имало качествена Я. Просто нивото на Е2 се тълкува за съответния месец и разбира се месец с месец не си прилича, следващия може да е друго ниво … А е възможно и LH да се е вдигнал по-рано и това да е довело до О, преди ДФ да е пораснал достатъчно, но вътре все пак да има качествена Я и да има бременност …

# 646
Благодаря, Виктория! Стана ми интересно, защото този цикъл точно преди овулация и преди да поставя Овитрел ми искаха да го изследвам. Беше 1718 pmol/L, като не съм имала стимулация за развитието на 2-ри фоликул. Доколкото виждам в конвертера, това е 468 pg/mg, което ми се вижда доста

# 647
snowflake Напълно нормално ниво си имала за един ДФ. Все пак в яйчниците зреят няколко фоликули и само един ДФ, но и малките малко или много за да се развият до някакво ниво са били стимулирани от Е2, затова е и повишен над 300 pg/ml, а и се счита, че това е ориентировъчна граница …

# 648
Flowering Кога подадохте за фонда и кога получихте заповедта? Питам, защото аз подадох на 05.07.24 и все още ми излиза статус - приети документи и се чудя кога са заседавали този месец, че явно сме ги изтървали щом до сега не е излязла.

На 5 юни подадохме документите и на 16 или 17юли звъннах и ни казаха, че сме одобрени. Мисля, че на следващия ден получих и заповедта по Еконт. В сайта им и нашия статус още седи, че не са готови.... явно им е бавна системата там. Като звъннах първия път на номера от сайта ми казаха, че заседанието се провежда около 15 число и след 15ти да търсим отоговор, така че моят съвет е след 15 август да им звъннеш направо на телефона, но видях в другата тема, че и вие сте след 4 инсеминации като нас така че няма шанс да не ви одобрят. Heart

# 649
Да, мерси, знам, че не си прилича, но и тогава като изследвах и беше всичко добре пак нямаше бременност. Знам и че е възможно да не е имало овулация този месец. Просто понеже съм чела доста пъти и в този форум, и от приятелки съм чувала, че точно в дните около предполагаемата овулация явно жълтото тяло не се вижда веднага, затова ми е любопитно вашият опит какъв е.

Аз досега на всеки един преглед съм имала или хубав ДФ, или ясно видимо жълто тяло. За първи път ни едното, ни другото. Но сигурно е имало и други такива месеци, просто не сме хванали тях…

# 650
Сега малко ще ви объркам, но естрадиолът не се синтезира от яйцеклетката и не можем по него да говорим за качество на я. Демек, съди се по него, ама не е някаква схема с точни цифри 200-250 средна работа, 250-300 супер, над 300 незнайно какво.
Също може много бързо да нарастне, примерно аз имам от 135, за под 24 часа беше вече 220. Демек ако го изследвате в 10 часа ще е по-малко, от колкото ако изследвате в 12 часа примерно. Никой няма да се боде през 2 часа за да нацели кога е 300. И като нацели какво.
"Естрадиолът е стероиден естрогенен женски полов хормон, който ... Секретира се от фоликулните клетки в яйчниците."

_snowflake_ да на 400+ можем да очакваме повече от 1 яйцеклетка, а то и естествено могат да озреят 2 фоликула, я колко двуяйчни близнаци има Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 15:27 от Одри ♡

# 651
Одри, съвсем различно нещо съм обяснила - за да зрее правилно овоцитът във фоликула, трябва да има определени условия и едно от тях е нивото на Е2. Затова индиректно се съди по нивото му, дали въпросния фоликул ще даде читава Я, но не е точна наука. Иначе си напълно права Е2 се секретира от яйчника и има тясна връзка с FSH. Винаги при АРТ се следи ниво на Е2 и LH преди инсеминация или пункция. По този начин и заедно с УЗД се вижда прогреса на фоликулите, може да се съди дали има задържан фоликул, а и може да се отложи процедура. Ако има малък фоликул и ниски нива на хормони, няма смисъл да се прави каквото и да е било …
А самите хормони се пускат по преценка на лекар и след преглед в точно определен ден, ако е по-рано няма да е информативно, ако е по-късно вече няма да има смисъл, то затова като започнеш стимулация и в овулаторна фаза имаш поне три посещения преди тригер или пункция ..

# 652
Да, ок, повече искам да кажа, че на някой може да му излезе 220 и след 10 часа да му е 300, но да не се е изследвал пак, то пускат един път на ден. И също може тези клетки дето го произвеждат Е2 да не са ОК, ма яйцеклетката да си е ОК.

п.п. Firebird, не знам човек, ама си мисля, че като се пукне, не може да знае колко е бил голям фолукула.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 17:04 от Одри ♡

# 653
Според мен се хвана лекарката за тия 17мм понеже предния път на 9ти ден ДФ беше толкова. Тогава имах положителен тест за овулация на 11 ден. Лекарката имаше отпуска или нещо от сорта и отидох на 14ти, когато си имаше жълто тяло и всичко наред. Днес това смачканото не го е мерила, просто така реши да предположи.

Аз се чудя, понеже като са ми показвали жълтото тяло поне мога да го видя, а този път това дето ми показа не можах много ясно да го различа. Както и да е, отидох за собствено успокоение да видя колко работят тестовете и точно заради съмненията ми, че тест ми е позитивен в деня на овулацията заради крампите, което не ми е за пръв път, ама нали уж на следващия ден най-рано била О. Един Господ знае.

Правим редовно секс ама може и от липса на късмет да не сме налучкали просто, дано това да е… 🙄

# 654
Здравейте момичета ❤️
От дълго време не съм писала и ще наваксвам с четенето!
Честито на всички бъдещи мами,а на останалите успех и кураж.
При нас нещата са все същите за съжаление. Отчайвам се вече . И на почивка ходихме малко да избягаме от ежедневието и пак....и този месец не ме огря въпреки че голяма надежда имахме .

Миналата седмица моя мъж прави нова спермограма.оказа се малко по добра от предишната. Качвам и снимка . Но доктора каза да спре малко с прахчетата които пие мъжа ми (фертилбаланс) и чак в края на август нова спермограма и може би други лекарства ще бъдат назначени. Тъкмо да се изчистил организма от упойката и лекарствата след операцията която прави мъжа ми,( смяна на тазобедрена става)
А пък аз преди два месеца бях със страшен кръвоизлив. И като се чух с докторката каза да вземам вит ц и вит к. И като мине цикъла да отида за преглед. Тогава ми каза че може би е било бременност и всичко се е изчистило. Но на мен ми закъсня с един ден и въобще не си помислях за тест... Не сме се отказали ,но трудно е и свеждам глава понякога... Клиниката ли да сменяме не знам вече.

# 655
  • На изток от Ада
tinna_st съжалявам! Не знам в коя клиника си..

Момичета, извинете ме ако пиша без да мисля! Днес някой ми се скара на Лс . Просто ми е каша
....

# 656
В МЦ Кирм Плевен сме засега
tinna_st съжалявам! Не знам в коя клиника си..

Момичета, извинете ме ако пиша без да мисля! Днес някой ми се скара на Лс . Просто ми е каша
....

# 657
Момичета , в понеделник съм на пункция . Имам общо 5Ф след стимулацията , но се очертават 4 за пунктиране . Дано  да излезне поне един бластоцид 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Аз бях толкова разочарована след предната пункция , че бях решила да почивам до септември . Обаче те взеха , че тръгнаха фоликулчета този месец , може пък да ми е на късмет, точно преди Италия ❤ Стискам палчета на всички 🤞

# 658
Съншайн, стискам палци! Heart

# 659
Палци и от мен Съншайн! ❤

Общи условия

Активация на акаунт