Лято, плаж, море, вълни...аз пък искам две черти ! ~бебеправене 607~

• 35 402
  • 848
  •   1
Отговори
# 675
  • На изток от Ада
Ясно Снежинка, направи ги тези 4 инсета. Аз винаги давам пример с моя позната която забременя с близнаци от 5 или 6 инсеминация.

# 676
Честно, не знам 😀 Това съм го чувала от много хора, че стеснява кръвоносните съдове и така намаля кръвотечението. И ако има нещо вярно, сигурно трябва да се вземат големи дози, в моите 2 на ден едва ли. Ама реших да пробвам, че по някакъв закон на Мърфи, преди всяка лятна почивка, нещо се обърква, идва ми по-рано или по-късно и на самата почивка съм в Ц.
Сега изкарах 2 плажа поне, благодарна съм!

Аз съм го правила това с вит. Ц, но преди много години, още като ученичка... чесно казано, намаля ми.... не ми вървеше толкова обилно .... сега винаги планирам почивката от предния месец, когато знам плюс, минус два, три дни кога ще ми е МЦ. Умирам за море и не бих си помислила да съм там и да не мога да вляза във водата... 😀

# 677
Не знам как знаете намалял ли е цикълът или не. При мен си има вариации от месец до месец, понякога повече, понякога по-малко, не бих могла да предположа дали такова нещо е сработило.

# 678
Оо, повече от 4 инсеминации не мисля да правя. Каквото стане, стане. Grinning

Допълвам само, че миналият месец ми беше първичния час при Калчев, който не видя "нищо интересно", както сам се изразяваше. Всичко като кръвопотоци, размери, дебелина на лигавица и т.н. каза, че са перфектни. И ако не забременя след това инсе, да отида. Иска микробиом да ми прави, както и да се проверят пак тръбите. Не съм решила още обаче дали веднага да се втурвам след първата процедура.

# 679
Anenigma Преди всичко, ти пожелавам успех! Има няколко неща, на които трябва да обърнеш внимание. Първото е ИР - не споменаваш в какви граници е и дали ти е била изписана терапия след като е била установена, но ИР изключително много скапва качеството на Я и от друга страна води до неправилен цикъл. Високите нива на глюкоза в кръвта, стимулират яйчниците да отделят повече мъжки хормони - тестостерон и андрогени, а те вече влияят на останалите хормони и когато са в дисбаланс най-вече води до липса на О. Т.е трябва да започнеш да контролираш резистентността - диета, режим, да изключиш въглехидрати и захари и т.н. Другото много важно нещо е нивото на пролактина и може би най-важното. Това е хормон, който е причина за отделянето на кърма след бременност, но освен основното му действие има и един страничен ефект - потиска О, нарича се още естествен контрацептив. В какви граници проявява тези си свойства е много строго индивидуално, има жени с високи стойности и овулация и има такива с леко завишени и с липсваща О. Така или иначе трябва да се установи дали тези високи стойности са трайно такива или наистина се дължи на емоционалното ти състояние. След което да се предприемат мерки и евентуална терапия, за да се вкара в норма. Не на последно място трябва да си изследваш тироидни хормони - TSH, TAT, MAT, Т3 и Т4. Има закономерност между високи нива на пролактин и повишени нива на TSH, защото двата хормона се стимулират по един и същ път от хипоталамуса. Т.е ако високия пролактин е в следствие на стимулация от хипоталамус, то и TSH ще е високо - това е един от начините да се от диференцира дали повишаваш пролактин в следствие на стрес. Сега все пак нашия организъм е сложна система и има и други пътища, по които могат да се повишат двата хормона, особено ако имаш наднормено тегло, но все пак е отправна точка. Препоръчвам ти да се обърнеш към репродуктивен ендокринолог за да е адекватно поведението - мога да препоръчам такъв за София. И най-накрая трябва да си изследваш всички полови хормони на 2-3 ден от МЦ: FSH, LH, E2, testosteron, androgen, AMH. Прогестерон отделно, на 7ми ден след доказана О и тироидните хормони описани по-горе на чист ден от цикъла. С изследванията при репродуктивен АГ за да ги разчете …
Sunshine Успех! И при мен кломифена е пълен провал, но е хубаво, че е проработил при теб. Стискам палци за хубави бластоцисти!❤🍀
Snowflake Горе главата! Пожелавам ти следващата да е твоята! Само ще ти кажа, че аз четири инсеминации правих една година … та един-два месеца е нищо като забавяне! ❤🍀

Viktoria Beneva 729594, благодаря за изчерпателното мнение и за дадените насоки! От Пловдив съм и по-скоро за момента тук ще потърся специалисти. Ако някой има добри впечатления от някой и сподели, ще съм благодарна. За изследване на инсулиновата резистентност съм правила натоварване с глюкоза. Завишени са стойностите в определени часове, както и  IRI  на 120 минута. Ще прикача резултатите от изследванията, като са правени в 4 ден от МЦ. Беше ми изписана терапия с метформинов препарат, освен последния път. Пих и пикозитол, и иногинол (отделно), както и Витамин Д3 на капки. При мен не е причината в телесното тегло. Когато са правени изследванията, даже съм била под нормата, сега съм качила 3 кг и съм в нормата. Вероятно е заради стрес. Премислям и най-малкото нещо и се тормозя даже за проблемите на хората, и също го отдавам като възможна причина. Може и да е съвкупност от двете. Не знам как се променя тази черта в характера. Цикълът ми за щастие е редовен, с овулацията не знам как стоят нещата. Предполагам не добре, за да не стават нещата толкова време. FSH е изследван тогава и завишен само в едното изследване. Хормонът TSH не е завишен при изследванията май. Той има ли определен ден, в който се изследва? 

# 680
  • На изток от Ада
Снежинка, тя имаше бх от една инсеминация. Нз всъщност от коя забременя.Питах я не ми отговори ... Както и още на един Лс. Разбрах че не иска да пише. А преди пишехме доста....

# 681
Anenigma, случайно да си с ПКЯ? Не съм специалист, но ЛХ и фсх трябва да се с близки стойности, а при теб не е така. На втори ден от МЦ ли са правени? Виждам че са от преди доста време, пусни си половите хормони отново. Пролактина също. За този пролактин над 1000, ако е направен по изискванията (да не са писани гърдите, без секс и поне 30 мин почивка в лабораторията) трябва за пиеш достинекс задължително иначе не виждам как ще стане бременност.  Отиди при друг лекар, но първо си пусни нещата да ги имаш отново.

# 682
При СПКЯ LH е по-високо от FSH (на млада вързаст)
Иначе и аз си мислех за СПКЯ с тази ИР при нормално тегло.
Аз бих те посъветвала да не пускаш нищо, а да отидеш 1-2-3 месеца на фоликуметрия, може и читаво АГ да я направи, не е задължително да е  репродуктивен. Така ще се разбере най-сигурно, дали имаш овулация.
Може и спермограма да пусне ТМ отсега.

# 683
Успех на всички и от мен! Съншайн стискам палци!
По темата с бременността при приятелки и при мен имаше трудни периоди. Още в самото начало на опитите ни преди 2 години ми беше най-трудно. Може би защото не знаех как да се справям с негативните емоции от нашите неуспехи и успехите на приятелки. Тогава взех грешни решения, които на този етап виждам и осъзнавам, например се отдалечих от бременните си приятелки, може би така ми беше по-лесно да ги приема. Е, след време се успокоих и приех, че всеки има свой път и ние имаме още да извървим...
На този етап вече мога да кажа, че съм спокойна и щастлива за останалите!

Аз напоследък не съм се включвала често, но няма и с какво. Направихме два курса на лечение на бактерия-Ентерокок във влагалищен секрет и в еякулат. Предстои да видим дали сме се отървали. ДАНО!
Оказа се доста упорита...
Ако сме успели ще продължим с втора инсеминация! Стискайте палци да сме чисти! 🍀☺️

# 684
Съншайн- успех и тук!
Anenigma - и моето мнение е, че трябва да започнеш да вкарваш в ред нещата, които не са ок и са вече ясни и поетапно да следваш препоръките на специалиста, на който се спреш.
Моят преглед при др Сенкова мина днес. Невероятна, очарователна, спокойна и мила жена с цялото си внимание към всеки детайл. Впечатлена съм, говорехме си така, все едно се познаваме от години.
Заключението: Каза, че за възрастта ми съм много добре, откъм резерв, лигавица хубава, хормони добре, изненадващо и за нея самата установи жълти тела и в двата яйчника, които изглеждали добре. Усетих си овулацията преди 2 дни, ама и аз не предполагах че е и от двете страни. Правихме опити, пък ще видим. Иначе се разбрахме за другия месец да пробваме инвитро на  ЕЦ.
Остава само да се преборим за качество!

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 16:27 от K_aterina

# 685
Кате , пожелавам ти да се е получило естествено и да не стигате въобще до инвитро ❤

# 686
Кате, радвам се, че си доволна от Сенкова. И на мен надеждата ми е в нейни ръце. Чакам с нетърпение да се видим отново през септември с нея.

# 687
Искам да се похваля, че АМХ от 0.48 вече ми е 0.92 Blush
Реално защото и витамин Д е с 20 единици нагоре.

# 688
Здравейте Simple Smile

На мен също ми е гадно като разбера за някоя бременна позната. Просто ми става мъчно за нас … и също избягвам да общувам с бременни познати и с малки деца, защото не мога да проявя емпатия и разбиране към техните проблеми. А и повечето от тях изобщо или не знаят как или не се опитват да са емпатични към това през което аз преминавам. Като цяло мисля, че е нормално това разделение. Ние се събираме тук и си пишем, защото имаме сходни проблеми и споделяйки ги се чувстваме по-нормално - казваме си “ето, не съм аз изключението…”. Около бременни се случва точно обратното - чувствам се сама и неуспяла.

Flowering, честито одобрение. Не мога да отговоря на въпросите ти, но стискам палци всичко да се получи бързо и лесно. И аз се опитвах да разуча Доверие, но се отказах, че само лошо неща чета. Ще си последвам доктора без много да го премислям и това е. Нямам сили в момета за поредното разучаване и намиране на уж перфектния вариант. Честно казано много гадно ми стана като разбрах, че ще се мести. Тъкмо бяхме утъпкали пътеката и сега пак на ново решения и чудене… Затова си казах ма*ната му няма да го мисля и ще видим какво ще излезе ….

Tinna, недоволни ли сте от клиниката, че обмисляте местене?

Sunshine,  супер, стискам палци и ще чакам ъпдейти!

Anenigma , добре дошла и както се казва - бързо да де изнасяш!

Snowflake, съжалявам за неуспеха. Щом подвижността е компроментирана само, инсеминациите звучат като логично решение за вас.

Емилия, успех, дано всичко е чисто. И аз днес пусках микробиология и секрет за уреаплазмата. Дано и при мен е чисто.

Катерина, радвам се, че си намери добър лекар. Дано бързо имате успех!

Anigo, ййееи! Браво. С кой витамин Д,с каква доза съплиментира и за колко време? Други изследвания пуска ли с АМХ? Какъв ви е плана сега?

# 689
Здравейте Simple Smile

На мен също ми е гадно като разбера за някоя бременна позната. Просто ми става мъчно за нас … и също избягвам да общувам с бременни познати и с малки деца, защото не мога да проявя емпатия и разбиране към техните проблеми. А и повечето от тях изобщо или не знаят как или не се опитват да са емпатични към това през което аз преминавам. Като цяло мисля, че е нормално това разделение. Ние се събираме тук и си пишем, защото имаме сходни проблеми и споделяйки ги се чувстваме по-нормално - казваме си “ето, не съм аз изключението…”. Около бременни се случва точно обратното - чувствам се сама и неуспяла.

Flowering, честито одобрение. Не мога да отговоря на въпросите ти, но стискам палци всичко да се получи бързо и лесно. И аз се опитвах да разуча Доверие, но се отказах, че само лошо неща чета. Ще си последвам доктора без много да го премислям и това е. Нямам сили в момета за поредното разучаване и намиране на уж перфектния вариант. Честно казано много гадно ми стана като разбрах, че ще се мести. Тъкмо бяхме утъпкали пътеката и сега пак на ново решения и чудене… Затова си казах ма*ната му няма да го мисля и ще видим какво ще излезе ….

Tinna, недоволни ли сте от клиниката, че обмисляте местене?

Sunshine,  супер, стискам палци и ще чакам ъпдейти!

Anenigma , добре дошла и както се казва - бързо да де изнасяш!

Snowflake, съжалявам за неуспеха. Щом подвижността е компроментирана само, инсеминациите звучат като логично решение за вас.

Емилия, успех, дано всичко е чисто. И аз днес пусках микробиология и секрет за уреаплазмата. Дано и при мен е чисто.

Катерина, радвам се, че си намери добър лекар. Дано бързо имате успех!

Anigo, ййееи! Браво. С кой витамин Д,с каква доза съплиментира и за колко време? Други изследвания пуска ли с АМХ? Какъв ви е плана сега?

И на мен ми стана много тъпо, че се мести. Доста от момичетата го намират като положително нещо, но дори и Афродита да е “ офис сграда” за мен това не беше важно. Най- важен беше доктора и ембриолога. Говори се че Ковачев ще отиде в Афродита, но още няма официална информация. Аз все пак за сега реших да не местя ембрионите от Афродита в Доверие, защото реално не се знае дали след 3-4 години доктора ще е в Доверие, та за сега ги оставям там. За мен Станулов и Дойчев бяха добър екип и колкото и Дойчев да не опложда на всички за мен клиниката имаше голяма успеваемост последните две години. Дай боже и в Доверие да е така, но нищо не се знае. Последвай си доктора пък ако нещо не ти хареса там винаги има варианти Simple Smile доктора си е добър знаеш!

Общи условия

Активация на акаунт