Лято, плаж, море, вълни...аз пък искам две черти ! ~бебеправене 607~

• 35 218
  • 848
  •   1
Отговори
# 810
  • Ст Загора
Eunoia интересно разкажи! Или ако има някой друг гледал епизода да разкаже.

# 811
Petrovak, здравей! Пожелавам ти успех дано не се задържаш дълго тук, а и всички останали.
Аз бих искала да те попитам за Токсоплазмозата може и на лично, ако не е удобно.
Кой тест пусна, тъй като виждам за токсоплазмоза най-различни и съм объркана в избора си. Аз имам котка и съм си мислела да пусна изследването, но не знам кое..
Как те лекуваха и дълго ли беше лечението ти?

# 812
Petrovak, здравей! Пожелавам ти успех дано не се задържаш дълго тук, а и всички останали.
Аз бих искала да те попитам за Токсоплазмозата може и на лично, ако не е удобно.
Кой тест пусна, тъй като виждам за токсоплазмоза най-различни и съм объркана в избора си. Аз имам котка и съм си мислела да пусна изследването, но не знам кое..
Как те лекуваха и дълго ли беше лечението ти?
Благодаря! Няма проблем, удобно е Simple Smile Първо пуснах в Рамус igm i igg, които и двете излязоха много положителни, и за текуща инфекция и за антитела, което означаваше според паразитоложката, че отдавна съм се заразила. След това отидох и пуснах повторни изследвания в паразитологията към медицинския в Пловдив, където пак си излязоха + . Там се срещнах и с доктор Масарлиева, чудесен човек и специалист, която ми изписа антибиотик родожил по 5 хапчета на ден - 2сутрин 2 обед 1 вечер мисля че за две седмици, след което пусках контролни изследвания през 3 месеца и чаках текущата инфекция да влезе в норми. Докторката каза, че няма проблем за опитите от август нататък, защото стойността беше много ниска , но мен ме беше страх и изчаках до октомври ...сега малко съжалявам че загубих толкова време, но не мога да върна времето ... Това си спомням, беше малко отдавна и много неща така и не ми станаха ясни. Това което всички гинеколози и репр.спец. сега ми казват и което и параЗитоложката ми каза е, че от котки много рядко се хваща , най-често било от марули или други неизмити добре или мръсни зеленчуци и казаха че било добре да избягвам салати по ресторантите Simple Smile А също, след + изследвания проверихме котката ни, беше чиста, нямаше токсоплазмоза. А и нямах никакви симптоми(разш. Лимфни възли и тн) от което лекарите бяха много изненадани ,тъй като стойностите ми бяха бая над нормите...Дълго стана съжалявам.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 18:56 от petrovak75

# 813
Petrovak, при вторите изследвания пак ли и двете стойности бяха завишени (IgG и IgM)?
На мен също на първото изследване ми излезна IgM с много високи стойности, а IgG, с много ниски.
За мен това беше абсолютен шок, защото съм отраснала на село и живяла с всякакви домашни и селскостопански животни и нямаше никаква логика, баш пък да съм се заразила, точно като съм решила да пускам изследването.
А аз го пуснах, бременна със синът ми в 6гс, защото ми вървеше в пакет с някави други неща.
Пуснах в 2 други лаборатории и там вече само IgG ми беше завишено. В Рамус ми казаха, че токсоплазмозата често позитивира фалшиво, но не съм разпитвала за повече обяснения.

# 814
Petrovak, при вторите изследвания пак ли и двете стойности бяха завишени (IgG и IgM)?
На мен също на първото изследване ми излезна IgM с много високи стойности, а IgG, с много ниски.
За мен това беше абсолютен шок, защото съм отраснала на село и живяла с всякакви домашни и селскостопански животни и нямаше никаква логика, баш пък да съм се заразила, точно като съм решила да пускам изследването.
А аз го пуснах, бременна със синът ми в 6гс, защото ми вървеше в пакет с някави други неща.
Пуснах в 2 други лаборатории и там вече само IgG ми беше завишено. В Рамус ми казаха, че токсоплазмозата често позитивира фалшиво, но не съм разпитвала за повече обяснения.
Сега погледнах пак, да положителни като текущата инфекция игм 5пъти над границата в U/ml, а игг в норми (не и двете завишени както написах по-горе) . И с течение на лечението игг се покачваше много и игм спадаше много, докато влезе в норма.

# 815
При теб явно наситина си е имало активна инфекция. Пожелавам ти от тук нататък да се случат вече нещата. Flowers Hibiscus

# 816
Аз цяяяял ден си мисля (добре де, не точно цял ден) - ако няма бременност, прогестеронът рязко ли пада преди цикъл или е плавно?

# 817

Започвайки да се повишава в средата на цикъла и достигайки пик към 21 ден, после плавно (или рязко за 7 дни ако се тълкува) спада.

# 818
  • Ст Загора
Също като Рокет разбрах че Съм карала токсоплазмозата. Също имам нотки и съм от село

# 819
Гледайки сама горните криви, все повече не разбирам защо Естрадиол, ЛХ и ФСХ задължително се пускат на 3 до 5 ден , а някои гинеколози настояват дори на 2 ден, когато освен ФСХ , другите са очаквано възможно най ниски? А прогестерон наобратно, и напълно логично, се пуска на 21 ден,когато му е пик?

# 820
Защото да се гледат съотношенията на хормоните, когато нивата им са ниски и най-стабилни, е по-лесно и сравнимо. Примерно нивата на ЛХ около овулация може да са много различни за различните жени, също се вдигат различно бързо, някои от вас може да са забелязали, че на тестове за овулация с различна чувствителност някои може въобще да не им показват добре и да нямат истински позитивни тестове, а на други да имат.

Прогестерон не се тества на 21 ден, а на 7 ден след овулация, картинката е опростена за “идеален 28 дневен цикъл”. И тук се гледа в контекста на забременяването, за да се знае дали естествените нива са достатъчно високи да поддържат бременност/имплантация, дали е имало овулация изобщо. Ако са ниски, може да ти е къса лутеалната фаза и да е проблем за забременяване или да не е имало овулация.

# 821
Eunoia интересно разкажи! Или ако има някой друг гледал епизода да разкаже.
Аз го изслушах на работа вчера, говорят за скрити причини за проблеми със забременяването. Един беше ако имаш неразрешени травми от твоята майка, друг мисля да искаш бебето по "грешни" причини като да си оправите взаимоотношенията с партньора, имаше и за бащата ако той има проблеми с неговия баща или го е страх да не стане като него, говореха малко за стреса, за различни български стигми и поговорки, които според тях са вредни и така. Това ми остана в главата, беше интересно, ако някои в слушал други подобни подкасти ще е супер да сподели Simple Smile

# 822
Омг
Масово хора с травми имат лесно деца, а тези пък по грешните причини - най-лесно. И какво ще рече грешни причини - нещо грешно за теб, може да е най-правилно за другия. как ли се чувстват жените като кактус, например,  с открити реални проблеми, които се мъчат с години да ги разрешат, когато някой им каже Ами може да го искаш по грешните причини и за това да не става…

# 823
Те не казаха, но аз за себе си си помислих, че става въпрос за неизяснения стерилитет и реших ,че имат предвид ако здравословно няма конкретен проблем и просто психологически се самосаботираш . Иначе с конкретните примери нищо за себе си не успях да извлека като инфо ...

# 824
Мисля, че повечето такива безумни твърдения идват от жени, които са забременели сравнително лесно или не е открит проблем в двойката.
Значи, ако изолирам грешните причини или не го мисля, ендометриозата ми ще изчезне, следствие на което ще забременея Grinning
Бих слушала такъв подкаст от жени, които обясняват колко дълго са правили опити и какви проблеми са имали, или как се е случило след години опити.

Общи условия

Активация на акаунт