Проблем в отношенията

• 3 784
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
Ти с колко сервитьора се чуваш, за да си говорите "за семействата ви"?
По колко време стои в Германия?

# 16
Анастасия, явно е самотен, доста години в Германия, сам. Допаднала му е сервитьорката и я търси,  неприетите разговори са от негова страна, нали? Можеш само да разчиташ, че жената не си търси някой, защото твоя е готов да се даде. Дано си финансово добре, и работиш, че ако чакаш само на преводи от Германия, несигурна работа.

# 17
За втория разказ, 30 години брак предполагат да сте на около 50, а децата, вероятно вече са пълнолетни възрастни. Ако мъжът ви предимно живее в Германия, вероятно е самотен, както и вие тук. Не е нужно да не обича вас, а пък да обича другата, за да има някакви отношения с нея. С 2 думи, ако му нямате доверие, което очевидно е така, в каквото и да се кълне, няма да ви помогне.
Събирайте се заедно в България/Германия, че да не се налага да си търси компания за разговори. Иначе не мисля, че ще излезете от порочния кръг. Докато сте тук сама само ще се филмирате.

# 18
Ако жената е на 50-55 и работи, как пък няма да си зареже работата, осигуровките, предстояща пенсия, за да отиде да го пази и да чака на него. Утре, ако някой се разболее или нещо по-лошо, как ше оцеляват? Идва си време на едни години, ако единия няма акъл и прави глупости, другия трябва да е на място, иначе ще занимават семейни деца с техните простотии.

# 19
Каква пенсия на 55? Реално, в страна като Германия има по-голям шанс за адекватна социална помощ при злощастна съдба, отколкото в България. Особено ако мъжа и работи легално там.

# 20
Здравейте беше ми първият пост и май не се справих добре с обяснението си.Така на 46 години съм, децата ми още учат със съпруга ми сме заедно от 30 год.животът ни беше хубав и спокоен,но децата порастват и разходите и те почнаха да растат и така се наложи мъжът ми да отиде в Германия (до тогава не сме се разделяли и за ден)вече 5 години работи там ,но на два месеца си идваше за две седмици и така до миналата година когато седя там три месеца и малко, както писах в предния си пост баща ми беше болен от рак на дебелото черво и аз го гледах и за да спестя всичко това на мъжа си му казах да остане там ,че и пари ще ни трябват.Две думи да кажа и за мъжа си той е приказлив човек не обича скуката и е много добър събеседник с чувство за хумор.В този град в който работеше беше близо два месеца в почивните дни в неделя той е почнал да ходи в кафене където се е запознал с тази жена и тя семейна от Гърция, в деня преди да се преместят в друг град той и е взел номера и така след близо две седмици имат пет минутен видео разговор,а после 2-3 пропуснати.И така той юли месец си дойде за две седмици но нищо не каза за нея само това че се е запознал с едно гръцко семейство,но повече ми говореше за мъжа,а в последствие през октомври аз намерих чата във вайбъра и тогава стана скандала аз  просто избухнах и децата ни на 22 и 19 год. Разбраха и той ни обясни,че го е направил от скука, (какато казахте) защото през тези месеци нямал с кого да води нормален разговор,(с колегите му е трудно вечно пияни)но е нямало нищо между тях просто приятелски разговор,аз естествено се почуствах унизена и гордостта ми беше наранена и си казах аз тук се измъчвах и се чудех как да му спестя това положение в което бях ,а той ходил при някаква си там,защото му е било скучно и така на другия ден ни изведе на вън и се обади на тази жена да ни запознае и тя много го похвали ,че бил много добър човек и не спирал да говори за мен и децата,но  за жалост мен и това не ме успокои почнах да искам повече внимание,почнах да му натяквам за нея да човъркам и да си вкарвам филми, естествено файбъра си го махна,махна и нейния номер и така 8-9 месеца аз още не мога да преглътна това и да го забравя май се побърквам и естествено побърквам и него като мрънкам,че вече не ме обича и не ми отделя достатъчно внимание.Само да вмъкна,че от ноември до преди месец не е ходил в Германия така бяхме решили,но уви почнаха ни финансови те проблеми и това ни притесни много,но аз естествено го обвиних,че тъгува за нея и заради това няма настроение и вече не се шегува като преди,а той ми каза,че няма как да се шегува след като ме вижда вечно нацупена и правя скандали за нещо което не се е случвало и че е само в моята глава.И така това е моята дупка от която не мога да изляза и повличам и децата си с мен, защото ме виждат че съм тъжна и че постоянно плача предполагам и ме чуват като се караме с баща им по скоро аз го обвинявам,а той се кълне,че не обича друга жена.Моля дайте ми съвет как да изляза от тази дупка.Благодаря Ви!

# 21
Ти да не го купи мъжа си на търг, че не може да си приказва с хората навън? Нещо си мисля, че щяха да го нарекат тормоз, ако се държеше той така с теб. А тия деца на по 20 що още са у вас, а не си живеят животите като нормални възрастни хора?

Въобще, "кажи ми, че идваш от нефункционално семейство без да ми казваш" е работата при тебе.

# 22
Да ,знам побърквам се никога не съм била такава,но не знам как да почна да му вярвам и да изляза от тази ситуация,а децата просто още учат😊

# 23
Моят съвет е да си проверите хормоните. Такива драми и ревове като някаква тинейджърка не ми се струват ок. Защо точно ревете постоянно? Там е, вие също сте били съгласна със заминаването, защото имате финансов проблем, нали така?? Иначе то можете да си фантазирате какво ли не, но мисля сте наясно, че тези истерии няма да ви върнат мъжа, а директно ще го дистанцират от вас. Според мен сте в криза на средната възраст, породена от представата как мъжа си гледа кефа и живее живот, от който вие сте лишена. И отделно хормонални промени, които директно ви вкарват в джаза като бонус.

# 24
Децата почват работа, плащат си сметките и баща им няма нужда да ходи да скучае в Германия. Явно, че тате изкарва пари в Германия, аз рева тук, не работи за вас.

# 25
Даа и за тази криза си давам сметка и може би в критическа влизам,но не мога да си избия това от главата,че през цялото това време докато се чувахме и докато си беше вкъщи той не ми сподели за нея докато аз не намерих чата им, защо ще  крие за нея  и ще я търси след месец.Това ме обижда и си мисля,че обичам човек, който може би мисли за друга жена.

# 26
Да ,знам побърквам се никога не съм била такава,но не знам как да почна да му вярвам и да изляза от тази ситуация,а децата просто още учат😊
Първо, това, че някой води разговор с някого, било очи в очи, било по вайбър или по телефона, не е изневяра.
Това разбираш ли го?
Второ, можете ли да минете вече без тези пари от Германия? Ако да, да се връща. Ако не, няма как, ще стои там. Даже да заминеш с него, не можеш да си с него всяка минута. Даже да се върне, пак не можеш да си с него всяка минута.
Това разбираш ли го?
Тоест, ти нямаш никакви факти, от които да следва, че той ти изневерява.
Това, че не ти е казал, че е говорил с някого си не означава нищо. Просто НИЩО.
Даже и да е мислил за друга жена, това също не е изневяра. Човек не може да си контролира мислите, но може да си контролира действията.

Ти си изнервена, имаш нервни кризи и някакви депресивни симптоми.
Просто иди на лекар. Може да отидеш като начало на гинеколог, защото на тази вързаст си в предменопауза или направо в менопауза и те тресат хормоните. Лекарят ще ти даде нещо и така ще излезеш от дупката.

# 27
  • Варна
Казал ти е всичко,за да не крие от теб. Това е супер! Смятам,че няма причина да се измъчваш,нито пък него. По-вероятно е да се отдръпне в следствие на поведението ти. Просто си бъди неговата жена ,както преди. Той това иска. А и децата..Малко са големи ,за да не работят и да са при вас,но не искам да бъда съдник,нямам правото. Дано се успокоиш и нещата да се наредят:)

# 28
Каква пенсия на 55? Реално, в страна като Германия има по-голям шанс за адекватна социална помощ при злощастна съдба, отколкото в България. Особено ако мъжа и работи легално там.
Жената писа, че е на 46 г, има още поне 18 г да работи, за да се пенсионира. Няма като циганките да хукне в Германия да виси на помощи. Ако не ти е ясно, ако не работиш плътно от завършване на университет до навършване на възраст, пенсията е мираж, даже редовното обучение си купуват стаж защото не стига.

# 29
Даа и за тази криза си давам сметка и може би в критическа влизам,но не мога да си избия това от главата,че през цялото това време докато се чувахме и докато си беше вкъщи той не ми сподели за нея докато аз не намерих чата им, защо ще  крие за нея  и ще я търси след месец.Това ме обижда и си мисля,че обичам човек, който може би мисли за друга жена.
Ти за всичките си познати ли разказваш на мъжа си?

Общи условия

Активация на акаунт