Паролата му е "датата" с бившата - нормално ли е?

• 4 764
  • 81
  •   1
Отговори
# 15
Мъжка му работа, изобщо не мисли като теб и не намира нищо лошо, нито пък му се иска да си руши комфорта да сменя и запомня нови пароли. Ти се филмираш. Ако имаше нещо нямаше да ти я каже.

# 16
Давам ти моята гледна точка. Навремето имах приятел, с който телефонирахме всеки ден - стационарен телефон. Този номер така ми се е запечатал в съзнанието, че числата присъстват в няколко мои пароли. Изобщо не влагам никаква мисъл, сантимент или каквото и да било. Това са числа, които помня и ползвам. Не бих ги сменила. Има ли право според теб съпругът ми да се чуди и рови, да го намира за странно, ако знаеше, че това са числа от номера на някой, с който съм имала връзка преди повече от 20 години и отдавна съм го оставила в миналото??
Да, ти си драматична.

# 17
Да, драматична си и не, не е равнозначно на снимка с нея като тапет на телефона. Изобщо не повдигай въпроса и не го мисли, това са цифри, които е запомнил и са му лесни за използване. Аз пък използвам като любима парола името на бившия с разни добавки около него, защото е супер специфично и подходящо за парола.

# 18
  • Най-красивата страна
Да,нормално е.Това са просто цифри.
И аз мразя да си сменям паролите .
Много е удобно да използваш като парола такива дати за които никой няма да се сети.
Като се замислих сега-нито знам на съпруга ми паролите,нито пък той знае моите.

За бившата- не се дразни ,тя е бивша,той е избрал теб.
Ако искаше да е с нея,щеше да бъде с нея,не с теб.
Сега,ако почнеш да го тормозиш заради тая парола само ще го подразниш.
Гледай си спокойствието и си избирай битките.Не се нервирай за такива глупости.

# 19
  • София
Затова е хубаво гаджетата да се с еднакви имена Simple Smile
Ха-ха-ха, някакъв си беше кръстил котката с името на любовницата. Ама май беше виц.

# 20
Ми човека е запомнил тези цифри, за какво му е да ги променя. Не продавайте излишна важност на маловажни неща

# 21
За тва за пароли не се слагат дати и имена на гаджета, че като замине гаджето трябва да сменяш всичко.
Сериозно, баси точно за тва ли намери да се хванеш?

# 22
  • Beyond the stars
Too mucho drama Bowtie
И изобщо не е равностойно на снимка на тапет - снимката значи "искам да те виждам постоянно", датата са просто цифри, които в един момент са му били лесни за запомняне и не му се сменят.
Не виждам никакъв проблем аз, филмираш се излишно.
Аз съм ползвала адреса на гадже от 5 клас като парола. Nerd Просто нещо, което съм сложила и запомнила като моя си логика. Сантимент към гаджето от 5клас нямам.

# 23
  • София
Като човек, който води обучения по киберсигурност за компании, ще ви кажа че не е сигурно това да е паролта на човек.

Преди много години бях изхакал една компания и откраднах всички им пароли и потребители. Тогава все още паролите се пазеха в човешко четим вид. Направи ми силно впечатление множесто комбинации от рода женско име - мъжко име:

User: gernana
Pass: ivan

За мое съжаление отговора е "Да,нормално е!", нормално в смисъл на често срещано. Друга тема, колко лесни са за хакване такива хора. В обучението си го давам, като антипример за избор на парола. Ако толкова искате да обвържете паролта с бившата си

GerganaNosi$exyPolaVseki4etvurtuk

# 24
"Не съм искала да му знам паролата, сподели я изненадващо в разговор и с идеята, че ще му е некомфортно, ако използвам телефона му било то с негово разрешение."

Горното изречение ми направи впечатление -той ти е казал паролата си  с ясното съзнание, че не иска да използваш телефона му..... Че защо изобщо ти я казва и ти обяснява тая дата каква е? Изобщо в не принуден разговор не си го представям този разговор. Останалото е драма и ревност.

# 25
Можеш да кажеш, че не ти е приятно. Аз като човек работещ в IT сферата, знам че е добре хората да сменяме периодично паролите си. 🙂
Мисля че е добре да му го кажете, няма да ви навреди по никакъв начин. Ако момчето е точно ще се съобрази и няма да имате повече такива мисли.

# 26
Акцентът на темата далеч не е киберсигурност. Безумно е да иска от него да си сменя паролата, защото е някаква дата, която не е свързана с нея, безумно. От друга страна, той не е трябвало въобще да ѝ казва паролата и значението ѝ като гръм от ясно небе. Наистина, странно вмъкване в обикновен разговор.

# 27
  • София
Скрит текст:
Като човек, който води обучения по киберсигурност за компании, ще ви кажа че не е сигурно това да е паролта на човек.

Преди много години бях изхакал една компания и откраднах всички им пароли и потребители. Тогава все още паролите се пазеха в човешко четим вид. Направи ми силно впечатление множесто комбинации от рода женско име - мъжко име:

User: gernana
Pass: ivan

За мое съжаление отговора е "Да,нормално е!", нормално в смисъл на често срещано. Друга тема, колко лесни са за хакване такива хора. В обучението си го давам, като антипример за избор на парола. Ако толкова искате да обвържете паролта с бившата си

GerganaNosi$exyPolaVseki4etvurtuk

JoyJoyJoy
Представям си да сложа такава парола...

# 28
Този пък защо се опитва да дразни новата си приятелка? Не е питала за пароли, нито за дати, “тъпо парче” е този мъж,  няма да е първият път в който се забавлява на неин гръб. Ти пък му кажи колко сантиметра надлъж и на шир е онова на бившия ти и си го сложила парола. Да си се шегува със здраве, със следващата.

# 29
Изобщо не е същото, като "Все едно тяхна снимка още да е тапет на телефона." Joy

Аз не бих си сменила паролата, ако отдавна съм свикнала с нея и пръстите ми я изписват автоматично. Не бих се и обяснявала какво означава въпросната парола.

Общи условия

Активация на акаунт