Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 953
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Re ge, да аз питах. Благодаря за инфото.
А имаш ли безпокойство и безсъние?
Или и това отмина?
Тези симптоми не отминават ли след менопаузата?

# 376
От февруари съм без цикъл.Ето резултати

ЕД ама май не точно..
Имам горещи вълни ,безсъние,нервност,2 кила нагоре-ужасен апетит,след като цял живот съм била злояда и подута като плондер.Отвратително просто...Тъкмо се зарадвах като спря, защото от 10 години ме мъчи ужасна мигрена с повръщане и ето ти...Ей гадория Sad .

Да добавя,че вечерната иглика май нямаше ефект,но ям на закуска лъжичка ленено семе и въобразявам ли си,но сякаш вълните леко намаляха..
Ре _ге 6 години-ужас! Sad

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 21:12 от reninel

# 377
Re ge, да аз питах. Благодаря за инфото.
А имаш ли безпокойство и безсъние?
Или и това отмина?
Тези симптоми не отминават ли след менопаузата?

Още не съм стигнала крайната фаза за да кажа че са отминали. А минаха 6 години (ще стане есента) от началните сигнали. Имала съм всички симптоми в една или друга степен. С времето просто почнах да привиквам. Дори не знам има ли симптом който да съм нямала.

# 378
  • тук-там
6 години от началото на симптомите не е никак дълъг период. Аз имам симптоми от 8 години и още не съм в менопауза. На 50 съм.

# 379
6 години от началото на симптомите не е никак дълъг период. Аз имам симптоми от 8 години и още не съм в менопауза. На 50 съм.

Ти си почнала раничко и е нормално да продължи по-дълго особено защото на 42 не му е времето още ...
Жената която ми водеше Байер каза че така като ме гледала съм щяла да откарам 10 г, така че аз си имам едно на ум. Тя каза че средно било 5 години. Но има имало и "късметлийки" като мен и теб. Simple Smile . Както и с което ме "заби", че и след като ми спре окончателно имало няколко години период без цикъл но с продължаващи неприятни симптоми.
Аз имам симптоми от 50. Ако от там откарам 10 г то не ми остава, време да се насладя на старините без постоянно нещо да ми има Simple Smile

# 380
  • Варна
Аз имам един симптом, за който не съм чела. Не е вълна, а по скоро като електрически импулси ми започва от тила и после по различни места в тялото. Ноща не го усещам, няма изпотяване.

# 381
по скоро като електрически импулси ми започва от тила и после по различни места в тялото.
Това е неврологично. Здравословен проблем е предполагам на периферна нервна система. Посети невролог.

# 382
  • Варна
Или по скоро усещане, че нещо ми се излива от тила. Не знам как да го опиша. В някои моменти и по другите органи го усещам.

# 383
  • Враца
Аз започнах хомеопатия от юни месец, ако не се лъж, за изпотяването и вълните. И да ви кажа, когато започнах вечер на климатик на 23 градуса вода се лееше от главата ми. Сега нямам вълни от да кажем месец, няма го това нощно изпотяване, даже се завивам. Намаляло е и другото ми изпотяване, но все още ме тормози. Продължавам сега с нов препарат, който тябва да ми помогне и за психиката, защото имам голяма нужда от промяна. Започнах и Алора.
Иначе след почти 3 месеца и половина ми дойде нещо като цикъл - 7 дни зацапване, което както си дойде така и си спря. Мисля да го броя за цикъл, пък да видим. Мажа Бепантена и имам напредък, но е на приливи и отливи. След седмица съм пак на кожен да видим какво ще каже. Мисля, че трябва просто да спра да се взирам във всичко и да си живея живота, че тези страхове ме убиват направо.

# 384
  • Варна
Който е хипохондрик по начало, мисля сега още по се изявява това. Аз съм много краен хипохондрик и сега ми е някакъв ад. Снощи си казах майната му на всичко... каквото такова, когато тогава, колкото толкова.... И се наспах.

# 385
  • София
Минавам пак. Дойде ми, пак се опитва да ми прави кръвоизлив, пия си Дицинона. За капак и мигрена с повръщане оная вечер. Ами това е.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 13:47 от Rockstar

# 386
Wa_wa и аз си мислех за хомеопатия...за вълни и сън.Дали наистина може да помогне?

Rockstar,моята мигрена беше ужас -къде по овулация,къде преди цикъл и нищо не я спира Sad .Но като спря цикъла -спря и мигрената .Но уви не беше за дълго щастието-почнаха другите екстри....

# 387
  • София
Моята беше поспряла, но последните 2 години е ужас. Предимно по време на цикъл, също след цикъл. Започва нощем, към 2 часа и ме мъчи до 12 на обяд. Случвало се е да не мога да отида на работа.

# 388
При мен започваше сутрин и край 2 дни ад Sad .И аз съм пропускала работа ...Що джоджен и Вомитухил съм изпила... По едно време по 6 беналгина и нищо...

# 389
Галина, кой хормон от трите за какво отговаря е ясно, ясно е, че дисбаланса им в този период предизвиква гадните симптоми, ясно е, че като се допълнят изкуствено нещата се подобряват. Но трябва да се прецени и на каква цена - рискове и ползи!
Щателен преглед, много познания от доктора, комплексна преценка на нещата и тогава решетие ХЗТ, операция или мъки до спиране на цикъла.
За мозъчна мъгла не отговаря никой хормон.Това е по-скоро психическо състояние в отговор на нещо друго и е добре да бъде изследвано и оценено от психолог с клинична насоченост,за да се провери дали е нещо случайно,субективно,емоционално или болестно. Такова изследване дава много добре представя за произхода на състоянието и насочва лекаря да мисли в правилната посока.

Общи условия

Активация на акаунт