Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 960
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
  • Русе, у дома
И аз съм с мигрена, хормонална, на Хедан съм, но последните три месеца е на две седм., това означава, че и в овулация ме тряска. Вярно интезитета не е като на млади години, сега се движа, не съм аут като преди за 48 ч., но тази честотата ми идва много… Знам, че е временно, но…, при майка спря със спирането на цикъла. Да похваля кетопрофена прахчетата оки… вдигат ме на момента…, разреждам Хедана с тях Wink

# 391
Ако имате хормонална мигрена то може да проверите дали не е по остта висок естроген = висок хистамин. За целта минете на антихистаимнова диета, може да приемете ДАО, чай Ройбос и повече фибри /плодове, зеленчуци, пуканки, хуск/

reninel, не разбрах какви са другите ви "екстри" след спиране на цикъла, но на ваше място бих спряла фитоестрогените като вечерна иглика и ленено семе и бих минала на прогестерон. Ако щете Агнес, Витекс, ако щете прогестерон за мазане, но с тези пропорции в изследванията даже сте за биоидентичен прогестерон за кратко време. Трябва да балансирате този естроген, за да не стане опасен.

# 392
Я, това не съм обръщала внимание за ройбоса досега. Знам че е много полезен за какво ли не, пия го защото ми харесва но точно за хистамините не знаех че има отношение. Ще имам предвид да наблягам на него като ме налегне алергията, не че ще стана чисто нова от това но пък защо не Grinning

# 393
Я, това не съм обръщала внимание за ройбоса досега. Знам че е много полезен за какво ли не, пия го защото ми харесва но точно за хистамините не знаех че има отношение. Ще имам предвид да наблягам на него като ме налегне алергията, не че ще стана чисто нова от това но пък защо не Grinning

Всъщност е единствената билка, която оказва влияние на хистамина без да има странични други действия /зеления чай например сваля хистамина, но вдига естрогена. Високият естроген вдиха хистамина/
Също ампули от витамин Ц инжекционен също свалят хистамина. - имам предвид да ги пиете
И ето това може да пробвате ако знаете от какво е алергията - LifeSeasons, Breathe-X, Allergy & Sinus Support, 90 Veg Capsules - По 3 капсул на ден след храна за период от 3 месеца.
https://www.iherb.com/pr/lifeseasons-breathe-x-allergy-sinus-sup … m_medium=appshare

# 394
Аз я знам от какво ми е, поне не знам да има и нещо друго. Но много не схванах защо само ако я знам да пробвам това Grinning
А за зеления чай - уби всичко детско в мен, много обичам. Преди години бях изцяло заменила кафето с него, сега пак ми минават такива мисли но си обичам кафето прекалено много и набързо ги отхвърлям.

# 395
  • София
При мен започваше сутрин и край 2 дни ад Sad .И аз съм пропускала работа ...Що джоджен и Вомитухил съм изпила... По едно време по 6 беналгина и нищо...
Аз съм се заредила със Зофер от Турция. Спира повръщането на второто хапче.
ОКИто ми действа много кратко - по-малко от час

# 396
  • София
Купих си метилирани фолиева киселина и витамини от B групата, самоназначих си ги. Не зная да спирам ли игликата или да изследвам хормони…не зная и кога да ги изследвам като ми дойде втори път. То идва времето за нормалния ми цикъл. Днес изследвах хемоглобин и вече съм близо до долна граница. Март бях на поредния обстоен гинекологичен преглед и всичко беше наред.

# 397
  • София
Аз хемоглобина не искам да го гледам даже с тия кръвоизливи. Пия желязо и витамин С, барем закрепя нещо.

# 398
  • София
Бъди внимателна с желязото, таблетките увреждат стомаха.

# 399
Купих си метилирани фолиева киселина и витамини от B групата, самоназначих си ги. Не зная да спирам ли игликата или да изследвам хормони…не зная и кога да ги изследвам като ми дойде втори път. То идва времето за нормалния ми цикъл. Днес изследвах хемоглобин и вече съм близо до долна граница. Март бях на поредния обстоен гинекологичен преглед и всичко беше наред.

А каква е стратегията ти сега? Ако се налага да пиеш метилирана фолиева то значи и витамин Б12 трябва да ти е метилиран.
Защо не изчакаш още месец преди основните изследвания - смени игликата с див ям, пак е фитоестроген, но малко по-в полза на прогестерона. Може да видиш алоето дали пък при теб не балансира добре. Може да изпиеш една бутилка Билкова кръв. Има и таблетки дроб на пасищни животни за хемоглобина.
Увеличи и калция с храната /например чия, броколи, сусамов тахан, млечни /в полза на изварата/, а ако трябва и малко таблетки калций.
Увеличи си витамин Ц-то - плодове и пак плодове, чушки, ако ще е таблетки по-добре да е ацерола.
Принципно при кървене извън цикъла е добре да се направи преглед за кисти.
Може да пробваш и инозитола, как ти се отразява.
Добре е да чистиш черен дроб - например с глухарче или артишок. Но не с бял трън в твоя случай.

Rockstar, пробвала ли си някога за кръвоизливите КалцийФосфорЦе? Примерно за 2-3 месеца. Може и с рутакорбин да е опиташ да овладееш кървенето. Според мен трябва да заобиколиш проблема и да го атакуваш през черния дроб - да си потърсиш мека схема с глицин, тудка и т.н. В черния дроб става преобразуването на щитовидните хормони и при добре работещ дроб процесът се хармонизира и кръвоизливите намаляват.
Също така ако се храниш без въглехидрати цикъла става ЗНАЧИТЕЛНО по-оскъден. Това вероятно е заради инсулина и ако не ти се пази диета може и с метформин да пробваш.
Пробвай тези таблетки с телешки дроб. Малко са скъпи - 80 лв. Но защо пък не наблегнеш на карантията и дроба и сама да си вдигнеш желязото + цвекло, цвекло и пак цвекло? + Фъстъци и жълтъци.

# 400
  • София
Благодаря за идеите. По принцип гледам диета с малко въглехидрати, че знаете как е в този период. Кръвоизливите са ми от юни месец насам и все още се чудя как да ги овладявам.

# 401
  • София
Дорис, и витамините В са метилирана форма. Пила съм Витекс и ми се отразяваше добре.  От постове в темата се притесних и не смея да го пия. Аз имам гръдна операция, защото лекарят имаше високо съмнение за злокачественост на образуванието, оказа се доброкачествено, но много внимавам с хормонални препарати. Алое не съм пила Thinking. Не съм и чела за него в тази връзка.

# 402
Дорис, екстрите по -назад споменх-вълни,апетит,безсъние,подуване,качване на кг.Единствения + е спирането на мигрената.
Вечерната иглика я спрях заради апетит,който ми отваря.Не ми се иска да взимам нищо тип хормонално и да се мажа,че съм с мастопатия и пълна с кисти-точно от хормони.
Може би трябва да се занеса на АГ да види дали пък не съм задържала някой фоликул./ама изобщо не ми се ходи Sad /Мин.година ей така бях задържала -4 мес нямах цикъл.АГ то ме кара да пусна туморен маркер-слава богу беше нормален.Пих Дуфастон и се махна.
Всъщност в др.мерни единици ng/ml където съм го следила години е като да има 1 Я. -117
А всъщност излиза,че прог.не е като за мемопауза ThinkingХормони точно за менопауза не съм следила..
На лененото семе не съм привърженик,но наистина ми намаляха вълните от 1 ч.л.Ама ще го спра-да видим..

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 08:01 от reninel

# 403
Дорис, по повод коментара ти към buni, защо не бял трън, заради кортизола ли?
Глицина също го сваля, аз затова не смея да го пия. Трябва да видя за тудката какво става.
Иска ми се и аз да взема да попия малко нещо за черния дроб.
Иначе, почти за един месец съм свалила три килограма с моята много нисковъглехидратна диета. Влязох в релси и сега не изпитвам постоянното чувство за глад, както в началото. Други ползи засега не виждам, като например повече енергия. Идеята ми да изкарам така три месеца, да видя какво се случва със захарта, и после ще решавам с каква диета ще продължа, иска ми се да е Зоната.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 07:50 от Lemy

# 404
  • София
И аз трябва съвсем да махна въглехидратите, тъй като пълнея "от въздуха". Ходя по 12+ хиляди крачки, ям малко и пак се трупа по кило на месец.

Общи условия

Активация на акаунт