Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 948
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
При мен бавните въглехидрати не трябва да се орязват. Явно и това е до организъм, на мен не ми понася.

# 406
Моята беше поспряла, но последните 2 години е ужас. Предимно по време на цикъл, също след цикъл. Започва нощем, към 2 часа и ме мъчи до 12 на обяд. Случвало се е да не мога да отида на работа.
И при мен е така, като ме започне мигрената нощем та откарва цял ден. Случва се по време на цикъл и дните около овулация. Ужасно е. Трудно се концентрирам на работа, нямам тонус..абе неприятна работа.

# 407
  • Стара Загора
И аз съм на кето вълна вече. След спирането на цигарите преди 3 месеца, мислех, че ще мога да задържа теглото с внимателно хранене, с избягване на сладко и бели брашна, но явно не е достатъчно. Бягам по 3 км пресечен горски терен всеки делничен ден и въпреки това съм 5 кг отгоре за тези 3 месеца. Много е отчайващо и реших, че е време за крути мерки. Дано с тях се получи, че си усещам тялото напълно различно от преди...

# 408
И при мен като почна пременото се навъртя за кратко време един корем, който аз никога не съм имала. Килата не са драстично повишени, може би 2-3 , но на корема. Sad

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 11:27 от mimi.7299

# 409
Дорис, по повод коментара ти към buni, защо не бял трън, заради кортизола ли?

Не, заради естрогенния ефект. При нея ще станат много естрогените.

# 410
А, да, благодаря ти.
А за тудката има ли някакво предупреждение, за нещо?
Пропуснах да пиша, че за гаденето и повръщането при мигрените последните години пиех/или ми биеха Деган.

# 411
  • София
Зофер определено е по-хубав от Дегана. С друга съставка е. И не ми съхне устата от него. Случайно го открих в Турция, като ме тресна мигрената по време на почивка там.

Аз вече се обърквам с тези килограми. Задържам много вода преди цикъл и не знам кои са ми реалните кг. 2-3 играят нагоре - надолу.

# 412
Зофер определено е по-хубав от Дегана. С друга съставка е. И не ми съхне устата от него. Случайно го открих в Турция, като ме тресна мигрената по време на почивка там.

Аз вече се обърквам с тези килограми. Задържам много вода преди цикъл и не знам кои са ми реалните кг. 2-3 играят нагоре - надолу.
Покачва ли ти се кръвното при задържането на вода?

# 413
  • София
Не съм го мерила. Аз цял живот съм с ниско кръвно. Нямам апарат при мен.

# 414
  • Русе
И аз съм така с корема. Намалих количеството храна, увеличих ходенето и резултатът е, че ръцете и краката ми вече са само кожа и кокал, клечки направо, а коремът расте ли расте. Горе долу с такъв корем бях в седмия месец. Мъжът ми от време на време съвсем сериозно ме пита дали не съм бременна.

# 415
  • на Мелмак
Аз като отслабна рязко остарявам бързо в лице Confused
Засега вървя добре, бавно, но славно.
Корема ми е утопия да го видя спаднал.

# 416
И аз съм така с корема. Намалих количеството храна, увеличих ходенето и резултатът е, че ръцете и краката ми вече са само кожа и кокал, клечки направо, а коремът расте ли расте. Горе долу с такъв корем бях в седмия месец. Мъжът ми от време на време съвсем сериозно ме пита дали не съм бременна.
Пуснете един инсулин при следващото ходене на кръвни изследвания.

# 417
Бях тръгнала по тоя път покрай пандемията и дългия хоум офис, но мисля, че успях да преобърна нещата.
И все пак се помирих, че няма как да имам същото тегло, както едно време като нераждала мома, защото ако пък много се заслабее, то си личи на лицето и шията. Състаряваш се.

# 418
  • тук и там
И аз съм като бременна в 7я месец.Аз съм с доста наднормено,но преди лепях всичко на дупе и бедра,а от както ме е захванала предметното и меното, правя шкембе направо.И пак имам дупе и бедра едри,но преди поне извивки имах,сега от горе до долу съм равна..Confused.Този огромен корем много ме дразни..Шията ми е сбръчкана,но там дерматоложката каза,че зависи от структурата на лицето и мускулите на шията.В лице съм добре...сочна,от естествените мазнинки.

# 419
  • на Мелмак
Всеки ден от 30г пия кафе, 2 или 3 чаши. Без захар, преди с мляко, сега без или със суха сметана. До обяд не ям. Първото ми хранене рядко е преди 14:00 ч.
Е днес, телефона ме уведоми, че съм в овулация, корема ми на обед беше, не като в седми, ама в шести месец си бях. Само на Кафе и вода! Кафето беше даже преди 7ч.
Ще сме "сочни" това е положението Wink

Общи условия

Активация на акаунт