Любители на кучета - 144

• 26 053
  • 712
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Поздрави от морето и от една мокра кокерка!

# 31
Ние днес сме недоспали, часовника ми отчита, че съм спала около 4 часа снощи. На Кас, а и на мен, му беше много топло, свалях го да ляга на земята на хладно, ама той полежи малко и пак иска да го взимам при мен. Голяма мъка беше, нищо, че и климатика работи цяла вечер, два пъти свалях градусите. Накрая викам ще му извадя една охлаждаща постелка от предния кавалерчо, която той така и не благоволи да ползва, само Грейси няколко пъти я пробва. Ми извадих я, ама тя мухлясала. Чудя се дали има смисъл да му купя нова, или пак няма да се ползва.

# 32
И аз мислих преди време за такова охлаждаща постелка, но след прочитане тук и там се отказах. Изстивали, цистит....и тн!

Много се смях на това

# 33
  • sf
Аз пък се чудех дали не мога да си взема такава постелка за мен. 😆

# 34
  • София
И аз бях взела такава постелка първото лято на Нори, но настина от нея и пи червена боровинка, защото пишкаше през 2-3 крачки. Вет. ми каза че са подходящи най-вече за плаж.

# 35
  • Варна
Вземете си охлаждаща кърпа за спорт. Доста сполучливи. ММ донесе от Франция, но и тук ги има.

# 36
  • Bарна, морето, сините вълни
Реа, помня варненската ни среща и даже в Пловдив разказвах на ТуиГ и иланг - иланг за вас. Плами76 също беше с нас, pip4i, esstela май беше на втората, ама нея честичко си я виждаме и мачкаме ушаци.😁

Скрит текст:
Яяя, да ви попитам един деликатен въпрос.
Предстои ми развод.🙂 За децата ще е трудно, но и за кучето. По чип и паспорт Ерос е на ММ, искам аз да го взема, той ще умре от мъка по децата, те са израснали заедно. Ветеринарката каза, че може да ми направи паспорт на мое име, но да опитам да го убедя, че за всички ще е по-добре така. Накрая да не излезе тя виновна, пък и чипа, да не го обяви за откраднат. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Иначе аз исках куче и Ерос си беше мой подарък. Аз се грижа за него.
Много е трудно, когато големи хора не могат да се разберат и си правят мръсно...Във вторник имам консултация с адвокатката, стискайте ми палци, сърчицето ми се е свило. Целият ми живот ще се промени, но вярвам, че е за добро.

# 37
DespicableMe прегръщам те силно. Иска се смелост за такава крачка. За съжаление не мога да дам конкретен съвет за собствността на кучето. Евентуално да попитате в общината за промяна на собствеността. Моят съвет е да гледате да се разберете човешки, трудно е, но е много грозно, когато двама възрастни се държат като малки деца и си правят на пук. Надявам се, че нещата ще се развият както ти искаш и не се притеснявай, децата ще свикнат, само им трябва стабилност и спокойствие.

# 38
Деспи попитай в БАБХ, как стои въпроса с промяна на стопанина на куче. Всеки чип по принцип се регистрира в тяхната централизирана система. Паспорта е най-лесен, въпроса е те какви изисквания имат, ако чипа е регистриран в системата им. Но и не всеки ветеринар регистрира чиповете. Трябва ти номера на чипа за да ти направят проверка има ли и какви данни са въведени. Дано всичко мине гладко и при най-добрите обстоятелства за теб, децата и Ерос. 🤗

# 39
  • София
Деспи, много съжалявам, че така са се стекли нещата. Много е трудно, но ще го преодолеете, най-добре е да се разберете и за децата и за кучето.
Гуш и на теб и ба дечицата и на кученце.

# 40
  • sf
А като се проверя чипа му, излизат ли въобще някакви данни, защото много често виждам при загубени кучета нещо от сорта "има чип, но не показва данни".
Дано се разберете тихо и кротко. Аз също съм разведена и макар, че Нейо го взех след развода, по-скоро с децата бих се разделила, отколкото с него. 😆

# 41
  • под тепетата
Мъчно ми стана като те прочетох, Деспи, но явно така e най- добре.
В сайта на нашата община май в екоотдела има списък на домашните кучета с адреси. Ако се разберете с мъжа ти, мисля че там трябва да променят собственика и адреса, а после да се впише и в паспорта. След това и БАБХ, за да обновят и там информацията към номера на чипа.
Съжалявам, че си в толкова труден период и ви прегръщам! Евентуално някакъв режим за Ерос като при децата - три седмици при теб, една ,- при него, макар че ще ти е трудно.

Порових се - в Услуги на сайта на общината има регистри. Там е и регистъра за домашните кучовци с Рег. номер, дата на вписване, адрес, чипиран ли е и дали плаща такса или е освободен.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 15:02 от bilqna_69

# 42
Когато взимах Кас ми казаха от развъдника, че в момента чипа се води на тяхно име, но ветеринаря им имал грижата да го оправи. При първия преглед при нашите доктори наистина още се водеше с тяхно име, месец по-късно проверихме пак и вече беше на мое. Значи има как да се смени собственост, но нямам идея къде и как се прави.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 17:50 от DreamingOfSummer

# 43
  • Бургас
Des, вярвам, че сте направили всичко по силите си и решението наистина е окончателно, макар че и двамата сте млади. Не се гледат лесно две малки деца и куче.
Но ако няма връщане назад - нещастни разведени жени не познавам Simple Smile Въпреки трудностите. Все казвам, че най-щастливите ми години бяха като разведена. Не че сега е лошо, но свободата, която имах тогава, желанието за живот, несъобразяването с никого, освен с детето... Хубави времена бяха. Тогава се регистрирах в бг мама, имахме подфорум на "смотаните (самотните) родители", имам прекрасни приятелства от онези години, които поддържам и до днес.

На конкретния въпрос - кучето е собственост, вещ. Шокиращо звучи, но юридически е така. Чия собственост е - пише в паспорта. Най-добрият начин е да се разберете с ТМ, да промените имената в паспорта - може и в сегашния, може и нов с твоето име.
Ако сте регистрирали чипа в БАБХ с името и адреса на собственика - отиваш и променяш, те отразяват това в тяхната система.
Ако кучето е регистрирано в общината, отиваш и там и сменяш данните.
Но първо трябва да се договорите. Ако пък се запъне и не ще, единственият вариант е да се води съдебно дело, но не препоръчвам!

Най-лесно и безболезнено според мен ще стане така - придумай го първо да ти го даде физически заедно с паспорта. Като минат първоначални емоции и имате нормални взаимоотношения, отиваш при ветеринаря, молиш го за нов паспорт с твоите имена. Едва ли ще откаже, има всякакви ситуации в живота, включително изгубени и откраднати документи. Чак дотам никой не е се взира и не се вълнува за едно куче. И оттам-нататък всичко гореизброено.

# 44
Ако трябва и пари можеш да предложиш за кучето. Примера не е много релевантен, но моя приятелка, когато се разделяше с мъжа си, той много настояваше да продадат семейното жилище, защото му трябваха пари (чакаше вече дете от друга жена), накрая се нави тя да му изплати парите за всички вноски, които е плащал той по време на брака им за ипотеката. Не е никак ок, при положение, че реално в този апартамент ще живеят и двете им общи деца, но беше по-добър вариант от това тя да излиза под наем и да се мести с две деца по време на ковид и то.
Та според каквото го вълнува бившия ти, може да се споразумеете за размяна някаква.

Общи условия

Активация на акаунт