Защо мъже избират да стават гинеколози?

• 6 248
  • 168
  •   1
Отговори
# 120
Чувал съм и че е било по-практично в  миналото поне защото мъжете имат по-дълги пръсти и и при преглед достигат по-лесно до нужното място. Сега има много уреди, които улесняват прегледа.

Чакай, че ще се гътна от смях?

Прощавай ама ти май си си представяш гинекологичния преглед като дълбочинно търсене и достигане на Свещенния граал!
Какво аджеба, според теб, някой трябва да достигне с дъъъъългите си пръсти?

Ако искаш се гътай, а ако искаш седни и се пообразовай Wink

Хех, ти по ника ни мъж, нали? Имаш се за вещ по въпроса? Не си чел, хабер си нямаш, ама ги чуваш нещата.
Чакай да ти отговоря и за другите тъпизми - Исляма разрешава жените да бъдат преглеждани от мъже лекари, някъде има условия в стаята да има техен роднина. В ислямските силно религиозни държави рядко има жени лекари.
Това с огледалото е от далечните времена и зората на медицината.

# 121
Колкото по-дълбоко могат да проникнат пръстите, толкова по-малка част от китката ще влезе, съответно по-малко болка, не е ли логично?
А целта е да се опипа за образувания или болки, които не се виждат с просто око.

# 122
Колкото по-дълбоко могат да проникнат пръстите, толкова по-малка част от китката ще влезе, съответно по-малко болка, не е ли логично?
А целта е да се опипа за образувания или болки, които не се виждат с просто око.

Написах ти средната дължина на влагалището - измери си пристите и ще разбереш колко влиза от дланта. До китката е абсурд да се достигне!

Най-масово използвания спекулум е 8,5 см. Ако правилно помня най-дългия е 10 см. не напразно  уредите се произвеждат в тези дължини.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 16:00 от the Дорис

# 123
В момента не е и нужно, този вид преглед е заместен от по-добра техника, която в миналото не е имало.

# 124
Имам приятелка лекар, която работи с, как да го кажа по-културно, интимните части от телата на мъжете. Защо ли е избрала тази точно професия...

Интересно как всички лекари жени, занимаващи се с ,,интимните части на мъжете” са близо 5 пъти по-малко от лекарите мъже, занимаващи се с ,,интимните части на жените”…

# 125
the Дорис, Elunaria и Georgio1234 са прави с това за ползването на пръсти едно време. Преди да има спекулуми и други далеч по-безопасни и хигиенични начини да преглеждат жените, гинеколозите са ползвали именно пръсти - дали за да се измери колко се е разширила маточната шийка при раждане, дали за друго. Дори "бащата на съвременната гинекология" д-р Симс първи ползва именно пръсти, за да види по-навътре във вагината, преди да изобрети оловната лъжичка, с която да си служи впоследствие. Всички осъзнаваме, че нито е хигиенично, нито е готино някой да бърка с пръсти на такова деликатно място, но е факт, че преди да стигнем до днешните щадящи прегледи, е трябвало да минем и през това Grinning

Освен това, преди гинекологията да възникне официално като наука, е било абсолютно забранено жените да се "гледат там", дори и по медицински причини. Било е срамно и непристойно, както за пациентките, така и за този, който ги гледа. Пък и едно време на жените не им се е позволявало много да се занимават с образование също, което обяснява защо едно време лекарите са били само мъже. Част от тази "традиция" мъже да са лекари вероятно просто се е прехвърлила и днес, макар и жените отдавна да имат право да практикуват.

Filigi, добре, разбрахме, че всеки мъж гинеколог е извратеняк. Просто не ходете при мъже гинеколози и мисля, че няма да имате проблем Grinning

# 126
Интересно как всички лекари жени, занимаващи се с ,,интимните части на мъжете” са близо 5 пъти по-малко от лекарите мъже, занимаващи се с ,,интимните части на жените”…

Източник за тази статистика?
Няма специалност, която да е ориентирана изцяло към интимните части на мъжете. Урологията обхваща и това, но не се занимава само с това. А и вече се спомена, че дерматолозите се занимават и с венерически проблеми, като там съм попадала основно на жени.

# 127

Няма специалност, която да е ориентирана изцяло към интимните части на мъжете. Урологията обхваща и това, но не се занимава само с това. А и вече се спомена, че дерматолозите се занимават и с венерически проблеми, като там съм попадала основно на жени.

За съжаление съм чела тази статистика преди доста време. Не мога да я предоставя.
Знам, че няма точна специалност, ориентирана към интимните части на мъжете, но има дял именно в урологията, занимаващ се с това. Уролозите за разлика от гинеколозите преглеждат хора от всякакъв пол.

И все пак дерматолозите също преглеждат хора от всякакъв пол.*

# 128
Ако мъжете имаха вагини (някои вече имат), и те щяха да ходят на гинеколог. Спокойно, няма нищо подозрително в това, че само жени ходят на гинеколог. А лекарите очевидно могат да бъдат и мъже и жени, без да има някаква скрита и мръснишка мотивация зад това.
Аз бих се възхитила на човек, който е успял да избута ученето само с тази мотивация. Евала.

# 129
Колежка бивша акушерка ми разказа доста случки от практиката си. В това число за родилка с брутален запек, накрая докторът изсумтял, надянал ръкавиците и почнал да вади... барабонките. Joy
Въобще, горките гинеколози, а и не само те... какво ли не преживяват в работата си. И добре, че са съгласни да го правят!

# 130
Колежка бивша акушерка ми разказа доста случки от практиката си. В това число за родилка с брутален запек, накрая докторът изсумтял, надянал ръкавиците и почнал да вади... барабонките. Joy
Въобще, горките гинеколози, а и не само те... какво ли не преживяват в работата си. И добре, че са съгласни да го правят!

Хайде, това са вицове.
Елементарен преглед преди родилната зала дори от акушер/ка показва състоянието на дебелото черво и се прави клизма. Тоест не се прави, а се дава ампула-клизма (пластмасова).
Съсипахте им авторитета на тези гинеколози.
А този с барабонките също мъж-гинеколог. Съвсем обърквате авторката на темата.

# 131
  • В страната на мечтите.

Има такава специалност, но не знам в България дали е популярна. Нарича се Андрология и се занимава с структурана, функциите и заболяванията на мъжката полова система и доста често включва и стерилитета при мъжете.

# 132
Ами не са точно вицове, има такива състояния, при които нито лаксативи, нито клизми помагат и единствения начин е мануалното премахване на фекаломите, и да - лекарска манипулация е.

# 133
Моя позната (вече покойница) ми разказа, че когато легнала да ражда преди точно 50 години,  от стреса й се доходило по голяма нужда. Решила да стане и да отиде до тоалетната. Докторът не й позволил, казал: „Ще родиш бебето в тоалетната". И тя наистина извършила тази физиологична нужда на гинекологичното легло, преди да роди... Било е нормално раждане в плевенска болница. Родила е преждевременно, в седмия месец. Неочаквано я хванали родилните болки и тръгнала към болницата да ражда...

Става дума за майката на моя приятелка, с която сме близки от деца.

Така че и подобни неща се случват.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 11:14 от Radilena

# 134
  • Пловдив
Случват се, това е и една от целите на клизмата, мисля - да ги спести.

Общи условия

Активация на акаунт