Защо родителите ми се държат така?

• 7 173
  • 130
  •   1
Отговори
# 60
От всичко изписано ми избодоха очите тънките и/им сметки за твоето образование, респективно наем и т.н. Как може, та това е задължение на всеки един родител на образова детето си, още повече, че и то иска!!!! Съгласна съм, че не са задължени за някакви глезотийки, не ме разбирайте грешно. А за брат ти, според моето обкръжение (говоря за моите баба и дядо), винаги има едно любимо дете, на което всичко е позволено и едно, което да им върви по задника. Най-добре се отдръпни и си гледай живота и децата.

# 61
Аз недоумявам как може някой да се държи грубо с теб, обиди, снизхождение, унижение и да идва да ти иска хиляди. И ти да му даваш.
Не го разбирам това.

# 62
Аз недоумявам как може някой да се държи грубо с теб, обиди, снизхождение, унижение и да идва да ти иска хиляди. И ти да му даваш.
Не го разбирам това.

И мен точно това ме влудява…
И след като изразя мнение и гледна точка, защото съм уведомена за случващото се още повече ме влудява тяхната реакция и отношение към мен… според тях съм злобна защото мисля, че е тъпо, идиотско, безумно…

# 63
  • Melmak
Елора, брат ми заплашва майка ми и тя вместо да го изгони и да го натири някъде, викаше, че много било хубаво да живеят заедно. Той на 40, тя на 62. Просто единият като е любимец, ако ще лайна да им сере на главата, всичко е точно.

# 64
Да, знам, че точно това те влудява.
Ако не беше грозното му поведение, нямаше да пускаш темата.
Но да ти кажа прави са тези дето пишат, че майка ти те манипулира. Явно за нея си кошче за душевни отпадъци, но без право на мнение.
Вземи се отдалечи от нея.
А баща ти всъщност каква му е ролята в цялата картинка?
И той ли е  като майка ти?
Предполагам хич не си близка с брат си и не общуваш с него?
Мислех дали да не опиташ да поговориш с него, ама предвид всичко ,сигурно не сте близки.

hechicera_, и твоята не е лесна.
Но тези неща вашите майки ги позволяват. Те си заслужават отношението. Граници колко да ги ритат не са поставяли.
Майка ми също е имала различно възпитание към мен и брат ми и това си личи.
И сега мрънкоти за някои неща, но е късно либе за китка.
Обяснявам и, че първите седем са важни, но егото и е голямо и не приема, че като майка може би е сбъркала.

# 65
  • Melmak
Мда, то е ясно, че границите са проблема. Поне осъзнах, че границите мога да поставям и аз! Същото съветвам и авторката да направи. Да поставя граници. Ок, не може да промени майка си, нито може да й казва къде да си харчи парите. Обаче може да спре да е насреща за всичко, да бъде кошче за душевни отпадъци. Някой ден ако се наложи за родителите да се полагат грижи, брат й няма да е там. И те пак ще използват нея. От сега съм заявила на майка си да не очаква нищо от мен. Ама наистина нищо. Има си син да я гледа.

# 66
Баща ми е по-скоро пасивен. Парите тя ги пести и той няма много думата. Иначе уж е съгласувана. Последно като говорих с баща ми по темата, при първият ни разговор мислеше като мен. След половин-часов разговор с майка ми и последващ разговор с мен (по телефона) вече беше на нейното мнение…
Брат ми е абсолютен интересчия откакто го помня. Бяхме прекъснали връзка до скоро за около 2 години. После като се раздели и с втората си жена му станах много близка, постоянно ми звънеше да се виждаме, да го утешавам… обаче от няколко дни аз официално нямам желание да го виждам. Опитвала съм да говоря с него по темата с парите, ама с използвач можеш ли да се разбереш на такава тема? Той си гони своето и не му пука кой какво мисли… не е прост тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава, нали?

# 67
Ех, тези майки... Надявам се аз един ден да постъпвам по-разумно, ама кой знае. Пример с моя приятелка. Имат малък апартамент, който е свободен, дълго време не е правено нищо по него. Майка и я накара да го ремонтира като и даде 15 000 лева, "да не стои така, да го оправим". Приятелката ми няма големи финансови възможности и се дърпаше за този ремонт. Ама хайде, дала майка и парите, хвана се и изтърпя цялата хамалогия с майстори и т.н. Сега майка и си иска парите обратно.... Майка да върти такива номера на детето си, не го разбирам.

# 68
Ех, тези майки... Надявам се аз един ден да постъпвам по-разумно, ама кой знае. Пример с моя приятелка. Имат малък апартамент, който е свободен, дълго време не е правено нищо по него. Майка и я накара да го ремонтира като и даде 15 000 лева, "да не стои така, да го оправим". Приятелката ми няма големи финансови възможности и се дърпаше за този ремонт. Ама хайде, дала майка и парите, хвана се и изтърпя цялата хамалогия с майстори и т.н. Сега майка и си иска парите обратно.... Майка да върти такива номера на детето си, не го разбирам.

Тя казала ли е, че е заем. Едва ли. Разписала ли се е някъде? Не сигурно.
Да е уточнила. Нищо да не връща. И да и тегли една.
Егати и простотията.

# 69
Аз бих се отдръпнала от родителите за известно време, от брата също.
Не е въпросът да се карате, а да си съхраниш нервите за момента. Ще ти мине по някое време, ще постоплите взаимоотношенията, но за момента може да се мине и без телефонни разговори и лични чатове или в семейни групи.
Аз споделям мнението на съфорумките, че държанието им е такова, защото е златният син и нереализиран индивид.
Жалко е, но цял живот е била такава динамиката в семейството, няма да се промени докато са живи.
Направи ми впечатление от първия пост, че майка ти те смята за най-добрата си приятелка, ами, не е - майка е.
Аз лично бих се отдръпнала - за собствено съхранение и спокойствие. Тяхната съвест си е тяхна работа.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 23:00 от Threemafan

# 70
Не изчетох цялата сага,но според мен авторката трябва категорично да се дистанцира и да си гледа семейството.
Възрастни хоро не се променят.Аз бих предупредила всички,че не съм на разположение и един ден ако стане въпрос за гледане ,да се оправят както могат.

# 71
Майка ти има две деца - едното е неудачник, другото е добре реализирано. Помага на изпадналото дете, дали му помага или му вреди е друг въпрос.

# 72
Майка ти има две деца - едното е неудачник, другото е добре реализирано. Помага на изпадналото дете, дали му помага или му вреди е друг въпрос.
Няколко от проблемите на нашето общество синтезирани в едно изречение:
1. Майката няма нищо. Децата са плод на майка и баща. Бащите са също толкова създател на живот колкото и майките.
2. Неудачник не се раждаш, ти си плод на възпитанието, отношението и средата. Т.е.
виж отново т.1.
3. Когато говорим за мъж … да речем на 48 години не говорим за … дете. Природата не е планирала това. След пубертета децата трябва да сме подготвили да се отделят и да се справят самостоятелно. Т.е. отново т.1

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 19:42 от Di Soleil

# 73
Много сбъркани семейни връзки. Майка ти защо ти дава отчети и обяснения какво прави за брат ти? Така те въвлича и теб в някакви нездрави отношения. От една страна ти се оправдава виновно, че го подпомага, а от друга страна ти внушава, че той не заслужава тази помощ, но тя е неизбежна. Щото, видиш ли, ще го пребият бирници, ще вземе нови кредити.
Майка ти те манипулира много тънко. Хем споделя, хем иска да вземеш страна, хем после те обвинява в злобност.

Спри да ставаш душеприказчик на тема пари за брат ти. Незабавно. Кажи и, че това не те интересува и да не те занимава. И на племенницата ти също. Защо въобще допускаш да играеш тази инфантилна роля. Излез от нея. И не, майка ти не ти е никаква приятелка. Егоист е, облагодетелства брат ти , като съвсем нагло те държи в течение.

# 74
Не вярвам в мантрата, че майчината любов е гарантирана и безусловна и просто някои жени толкова си могат, така го разбират и са малко тъпички. Майка ти те манипулира съвсем съзнателно.
Покрай хленченето ù, че брат ти няма да се справи, случайно да се промъкват напомняния, че ти е роден брат, кръвта вода не става, семейството трябва да се подкрепя и други от сорта? Ако е така, значи те подготвя да поемеш щафетата с издръжката.

Общи условия

Активация на акаунт