Помощ за приятелка - как?

• 7 777
  • 199
  •   1
Отговори
# 90
Аз не мога да имам приятелка домакиня, не харесвам домакини и дори само по тази причина няма как да контактувам с подобни.  Затова ми е чудно, че толкова различни жени са приятелки.

# 91
Кукумицинка, ти можеш да говориш само за себе си. Айде сега си представи, че приятелката държи и по време на майчинството на маникюр/педикюр, козметик, издухване в салон, маркова козметика, парфюми, актуални дрешки. Не е нещо ненормално. Но към тях вече се добавят и разходите на бебето, а те въобще не са малко, не знам защо така се подценяват. И да, преди да проимаш дете не можеш напълно да ги прецениш. И? Мъжът виновен, че не смогва. УжасТ.

С едно дете не може да се върти домакинство?! Айде, стига с тая измислица-премислица! Зная, че е удобна за някои жени, но е смешно.
Ако детето или майката нямат здравословни проблеми, може и още как! В случай, че мързелът е по-голям от желанието, да, мнооого е трудно

# 92
За мен да си домакиня е далеч по-натоварващо, отколкото да работя, но това са си моите виждания. Аз не бих се поставила в такава ситуация.

Но, има голямо 'НО', много мъже, явно като този на приятелката, искат да живеят според традиционните разбирания. Окей, няма проблем. Обаче, те си мислят, че да издържаш едно семейство означава само да сложиш хляб на масата и да платиш сметките. Не е така. И така става като ни удари реалността и разберем, че домакиня и семейство не се издържат с една заплата, ако тя не е доста тлъста, а в повечето случаи - не е.

# 93
... много мъже, явно като този на приятелката, искат да живеят според традиционните разбирания. Окей, няма проблем. Обаче, те си мислят, че да издържаш едно семейство означава само да сложиш хляб на масата и да платиш сметките. Не е така.
А как е?
Какво според теб трябва още да осигури той? Аз добавям покрити нужди от лекар/стоматолог, спретнат външен вид и почивка веднъж годишно. Защото, нали, говорим за човек на заплата, не за мъж със собствен бизнес. И такъв е бил когато са се взели.

# 94
  • София
Попринцип, ако преди раждането жената се е радвала на маникюр/педикюр, козметик, издухване в салон, маркова козметика, парфюми, актуални дрешки, а след това мъжът очаква тя да спре с всичко това за да има храна за бебето, значи този мъж си е взел жена, която не може да си позволи. В схемата провайдър-домакиня, от мъжът се очаква да осигури, а не от жената да се лиши, за да се поддържа зададения стандарт. И за целта се очаква се мъжът да работи достатъчно. Вече ако се очаква от жената да дойде принос за бебето, тогава е по-резонна схема, в която или и двамата работят и домакинстват, или и двамата да са подготвени предварително, че следват жертви и лишения (и от двете страни) в полза на детето.

# 95
Кукумицинка, ти можеш да говориш само за себе си. Айде сега си представи, че приятелката държи и по време на майчинството на маникюр/педикюр, козметик, издухване в салон, маркова козметика, парфюми, актуални дрешки. Не е нещо ненормално. Но към тях вече се добавят и разходите на бебето, а те въобще не са малко, не знам защо така се подценяват. И да, преди да проимаш дете не можеш напълно да ги прецениш. И? Мъжът виновен, че не смогва. УжасТ.

С едно дете не може да се върти домакинство?! Айде, стига с тая измислица-премислица! Зная, че е удобна за някои жени, но е смешно.
Ако детето или майката нямат здравословни проблеми, може и още как! В случай, че мързелът е по-голям от желанието, да, мнооого е трудно
То за моженето, може, ама честно и справедливо ли е? Безплатните прислужници свършиха в още в 20 век. Пък вече гледай колко години минаха, пък някои още си живеят в илюзии. И после се чудят що страдат. Ми, ще страдат, да, като отказват да се ипгрейднат..

# 96
А защо да не е честно и справедливо? Значи искаш да си домакиня, да не ходиш на работа, но домакинските задължения да са по равно? Няма такъв филм.
Детето сега е на годинка, да кажем ще прилъжи мъжа, че няма време за битовизмите защото е постоянно по петите му. Какво ще й е оправданието когато то тръгне на градина?

Попринцип, ако преди раждането жената се е радвала на маникюр/педикюр, козметик, издухване в салон, маркова козметика, парфюми, актуални дрешки, а след това мъжът очаква тя да спре с всичко това за да има храна за бебето, значи този мъж си е взел жена, която не може да си позволи.
Или значи тази жена си е направила криво сметката, омъжвайки се за този мъж Wink Между другото, от лични наблюдения: много жени не могат да си планират разходите съобразно доходите. Тогава мъжете се явяват спасители, но до нивото на финансовите си възможности. Последното всъщност не знам дали се разбира, ако си нямал и един ден трудов стаж.

# 97
Хайде още малко ще си избия комплексите й ще ви кажа как проблемът е, че се отказва вече това и онова от страна на мъжа й. Например, прибиране до родното и място всяка седмица, грандиозно кръщене с 50+ гости. Проблемът е, че "отношенията им са се променили".
Не съм никаква роднина на въпросния мъж, него го познавам именно заради приятелката ми. Но, той не иска безплатна прислужница, става дума за небърсане на прах един месец, а не просто детето да е нацапало нещо. Случвало се е да се прибере от работа и да почне да чисти баня, за да може да влезе да се изкъпе. Готви у тях майка му. Моята приятелка извежда бебето на разходка за 1-2 часа, през останалото време лежат заедно на спалнята, тя с телефона в ръката, а бебето с някоя играчка. Вие не бихте ли го съжалили?
Честно казано, хич не ме вълнува кой какво прави у дома си и как живее, но когато ми поискат съвет, давам и се старая да помагам.

# 98
Ауу мене много ме тригърваха точно тия коментари, че нам си кое не било чисто. Ми, почисти го, бе, да не си сакат нещо...
Жената по майчинство е в майчинство, за да гледа детето през деня. Не е безплатна чистачка и готвачка, а вечер следва и двамата да вършат квото има там по домакинството и детето. Не знам кога ше го схванат това мъжете. Баси толкоз ли е трудно. И колко бракове биха били спасени ако го разберяха най-сетне...
Ами не, не е майчинството за да се гледа детето през деня, защото в този случай много по изгодно на държавата бебета да се отглеждат в ясли през деня още от новородени, а майките да си ходят на работа.
Обаче майчинството се дава поради невъзможност отглеждащия родител да работи,най често майката, поради необходимостта от денонощни грижи докато навърши годинка, и след това.
В случая приятелката на авторката е абсолютен търтей и всичко зависи от търпението на мъжа и   колко ще я изтърпи.
Честно, наистина грам ли не виждал прилика с твоя бивш както си го описвала или тая женска солидарност взема връх в случая?

# 99
  • София
Авторке, прекалено си се оплела в чуждите чаршафи. Каквото са си надробили тез двамата, ще си го сърбат както могат. Не знам защо се цаниш да раздаваш вилици и лъжици на чужда трапеза. Съвет се дава веднъж-два пъти, после вече влизаш във водовъртежа и отгоре на всичко започва да изглежда, все едно се месиш в чужди работи.

Скрит текст:
А защо да не е честно и справедливо? Значи искаш да си домакиня, да не ходиш на работа, но домакинските задължения да са по равно? Няма такъв филм.
Детето сега е на годинка, да кажем ще прилъжи мъжа, че няма време за битовизмите защото е постоянно по петите му. Какво ще й е оправданието когато то тръгне на градина?

Попринцип, ако преди раждането жената се е радвала на маникюр/педикюр, козметик, издухване в салон, маркова козметика, парфюми, актуални дрешки, а след това мъжът очаква тя да спре с всичко това за да има храна за бебето, значи този мъж си е взел жена, която не може да си позволи.
Или значи тази жена си е направила криво сметката, омъжвайки се за този мъж Wink Между другото, от лични наблюдения: много жени не могат да си планират разходите съобразно доходите. Тогава мъжете се явяват спасители, но до нивото на финансовите си възможности. Последното всъщност не знам дали се разбира, ако си нямал и един ден трудов стаж.

Това също Wink Но когато изначално зададените условия са едни, а после изведнъж се окаже, че се очаква генерална промяна в начина на живот, очаквано е да има недоволство. Колкото до планирането на разходите, има и жени, и мъже, които изобщо не се справят. По-лошо е когато несправящият се е този, който държи доходите.

# 100
А, да не би приятелката Ви да има хормонални проблеми, оттам проблеми с килограми, ревове и нежелание да прави нищо. И това не е за изключване.
По въпроса за работата, познавам жена от близкото ми обкръжение, която не работеше докато децата и бяха ученици. След като пораснаха се хвана работа и си намери мястото. Мъжът й има собствен бизнес и може да я издържа, но тя си намери пътя, в крайна сметка и си изкарва парите. Свекърва й  доста и натякваше, че не работи, но тя си отгледа децата, поддържаше си домакинството и така. Когато прецени, тогава започна да работи.

# 101
Хайде още малко ще си избия комплексите й ще ви кажа как проблемът е, че се отказва вече това и онова от страна на мъжа й. Например, прибиране до родното и място всяка седмица, грандиозно кръщене с 50+ гости. Проблемът е, че "отношенията им са се променили".
Не съм никаква роднина на въпросния мъж, него го познавам именно заради приятелката ми. Но, той не иска безплатна прислужница, става дума за небърсане на прах един месец, а не просто детето да е нацапало нещо. Случвало се е да се прибере от работа и да почне да чисти баня, за да може да влезе да се изкъпе. Готви у тях майка му. Моята приятелка извежда бебето на разходка за 1-2 часа, през останалото време лежат заедно на спалнята, тя с телефона в ръката, а бебето с някоя играчка. Вие не бихте ли го съжалили?
Честно казано, хич не ме вълнува кой какво прави у дома си и как живее, но когато ми поискат съвет, давам и се старая да помагам.

Ама тя ти е казала: лежим по цял ден с детето на леглото, гледам си телефона, нищо не правя, ама то само прах се събира - бебето не пишка, не ака, не яде, не се захранва, не (се) цапа, по цял си се занимава само (прочети малко за развитието на децата, абсурд е да си въобразяваш, че няколко месечно-едногодишно си играе само, без възрастен да го занимава), мъжът ми чисти банята, като се прибере, за да може да се изкъпе, свекървата идва да готви"...? А свекървата само готви, без да цапа там ли, кой чисти след готвенето,?

А между другото, баня не се цапа до такава степен от къпане на къпане, ако приемем, че ежедневно се къпят. Със сигурност е можело да не чака да се прибере от работа, за да почисти нечистената със седмици или месеци баня. Можело е да използва някой от почивните дни, за да почисти.

Разбрахме, че хич не те вълнува какво прави у дома си приятелката ти, много си личи. И на теб ти личи колко си заета с двете си работи и колко положително си настроена към мъжа на приятелката ти. Ако не сте родственици с мъжа, по-добре си обърни внимание на собственото си семейство.

# 102
  • София
Наистина е много интересно откъде има информация авторката за това колко често приятелката й бърше прах и как мъжът мие банята Thinking Не изглежда като нещо, което някой би казал за себе си, тоест авторката се информира по друга линия.

# 103
Да, изглежда супер тенденциозно всичко. И аз имам работещи приятелки, на една работа са хем, някои и мъж нямат, в събота и неделя съм си вкъщи и пак ужасно трудно и рядко си оправяме графиците да се видим, без да ги тормозя с детето, а пък жена на 2 работи, с мъж и семейство кога успява толкова детайлно да се запознае с живота на приятелка, която всяка седмица ходи при родителите си в друго населено място?

# 104
Като и реве за скандалите им. Не е толкова трудно да се разбере. Друго не разбирам, толкова ли не допускате, че има такива жени, които ги мързи за всичко и по цял ден лежат и гледат телефона/ сериали? Бебето не отнема цялото време, хайде няма нужда от драматизиране

Общи условия

Активация на акаунт