Стани богат - тема 23

• 16 240
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Интересно, че живият жокер знаеше подробности за книгата, а не можа да се сети това.

# 166
Цитат
И сиренето като петрола вдига много шум около себе си. То сякаш иска да обсеби цялата лодка. То прониква отвъд капака на кошницата и придава на всичко определен вкус на сирене. Човек просто не може да разбере дали яде ябълкова баница, или кренвирш, или може би ягоди със сметана. Всичко прилича на сирене. В сиренето има прекалено много аромат.

Помня, че един мой приятел бе купил две кутии сирене в Ливърпул. Беше великолепно сирене — напълно узряло и отлежало, с миризма от двеста конски сили, гарантирана да се разнася до три мили околовръст, а от двеста ярда дори да събори човек на земята. Бях в Ливърпул по това време и моят приятел ме замоли — ако нямам нищо против — да взема сиренето със себе си в Лондон, понеже той щял да се забави още един-два дни, а то, според него, не могло да трае дълго.

— С удоволствие, драги — отвърнах. — С истинско удоволствие.

Отбих се при него за сиренето и го откарах с файтон. Това бе една старомодна таратайка, влачена от някакъв кривоног и трудно дишащ лунатик, когото неговият собственик нарече — в разговор с мене и в момент на увлечение — с прозвището кон. Поставих двете кутии със сиренето отгоре и ние потеглихме със скорост, която би правила чест на най-бързоходния валяк в света. Всичко вървеше весело, като при погребение, докато не свихме зад ъгъла. Там вятърът грабна малко от дъха на сиренето и го блъсна право в ноздрите на нашия вихрогон. Това го разбуди. Като изпръхтя от ужас, той препусна напред със скорост от три мили в час. Вятърът продължаваше да духа към него и още преди да стигнем до края на улицата, нашият бързобегач разгъна скорост от почти четири мили в час, оставяйки зад гърба си всички недъгави хора и пълните възрастни дами.

Нужни бяха усилията на двама носачи и на самия кочияш, за да спрат коня пред гарата. Струва ми се, че те пак нямаше да могат да го спрат, ако един от носачите не се бе оказал достатъчно съобразителен, за да покрие носа на коня с носната си кърпичка и да запали малко амбалажна хартия под него.

Купих си билет и гордо тръгнах по платформата, понел със себе си сиренето, а хората се отдръпваха почтително вляво и вдясно от мен. Влакът беше претъпкан и аз трябваше да се настаня в едно купе, в което седем души бяха заели вече места. Някакъв сприхав възрастен господин възропта против това, но аз все пак влязох вътре, после поставих кутиите със сиренето върху мрежата и се свих на седалката с любезна усмивка на лице, казвайки, че денят е много топъл. Няколко минути по-късно възрастният господин едва се свърташе на място.

— Много задушно стана — рече той.

— Просто не може да се диша — добави неговият съсед.

После двамата почнаха да душат въздуха, но още при третото вдишване миризмата тъй ги удари в гърдите, че дъхът им спря, а те станаха и излязоха, без да продумат. Сетне една пълничка госпожа стана и заяви, че било срамно да се отнасят по тоя начин с една почтена и омъжена жена. Тя прибра чантата си, взе осем други вързопа и напусна купето. Останалите четирима пътника поостанаха още малко, докато накрая седящият в ъгъла мрачен мъж, който, ако можеше да се съди по дрехите и общия му вид, навярно принадлежеше към класата на погребалните посредници, неочаквано заяви, че нещо неволно му напомня умряло детенце. Тогава другите трима пътника се опитаха да се промъкнат едновременно през вратата и доста се понатъртиха.

И т.н.

# 167
  • София
И тук "Контрол" запяват: Леле, Како, цингара-мангара сирене... Simple Smile

ПП.2 (след оня и с пожеланията, останал в предната страница)
Като че ли ги "хванаха" с наглед не кой знае какъв въпрос. А и Младенов наистина помнеше неща от книгата. Повтарям се: трябваше да размислят повече. Жалко.

А Кънчев вече тича към другото студио, на КДЗ.

# 168
Той Еркюл Поаро,(тоест Агата Кристи) го каза много точно:

"Вие англичаните нямате кухня,а храни. Полусурово месо,разварени зеленчуци и вмирисано сирене" LaughingJoy

# 169
  • София
Мъжът:
Иван Иванов лесно ; Шанз Елизе разбира се - елисейските полета, можеше и без жокер ; 1977 г. е тук, браво че много бързо го усети и закова, да няма време да се разколебае, но то си бе и очеизваждащо ; Ирина е тук, наскоро гледахме Войната на буквите. Изгърмя, жалко.
-
Мъж 2:
Хаха, тук е морето зарази солеността на водата, ама този въпрос е много неправилно зададен. Защото в морето има вълни, има силни течения и т.н. Т.е. в морето е най-трудно да се плува. ; Доминика/Доминго е неделя бе човек, тц тц ; пф не го знам този отговор, ама бих стрелял със сиренето, някак си по-може да се изключи. Не знам.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 14:21 от Diavolo

# 170
  • София
На Людмила и Людмил - честито им име, да са здрави и да почерпят. Освен, че днес тръгнаха на училище (които имат още да учат, че да сполучат; дано!), днес славим озоновия слой (тук-там дупка, която ту се запълва, ту изтянъва пак), а няколко независимо един от друг астрономи откриват Хиперион. Но не тетралогията на Дан Симънс, понеже е едва 1848-а, а спътника на Сатурн.
Нова седмица, нови надежди (за седналите на стола). И, че можем да научим нещо.

Точно атом е, шантаво беше, ама вчера/днес е пълно със снимки от тях.

# 171
Държи едно кълбо (от преплетени орбити), сигурно е атом.

П.п. обаче никога не съм предполагала, че това е атом. Нито съм се питала какво е.

# 172
И аз така. Никога не се бях заглеждала в статуетките. Ама пък е много лесен въпрос за Гугъл.

# 173
Аз знам, че е жена с крила и държи това нещо, което изглежда като нещо космическо, но просто изобщо не съм се замисляла какво е то.

# 174
Този как се изложи с пировата победа. Хубав въпрос за статуетката, браво на жокера.

# 175
Отговори на много по-трудния въпрос за водата,но се запре на "Пирова победа"...

# 176
Да, бе. Че какво му е трудното на това с водата? Вярно, който не е срещал този майтап може да се обърка в началото (например по наше време термините бяха различни), но като види "вода" ще се сети.

# 177
Отговори на много по-трудния въпрос за водата,но се запре на "Пирова победа"...
Как ще е трудно с водата, беше елементарно, не само защото е лекар.
Не се запре, а нямаше идея какво значи толкова често срещан израз. 😂 Жената, която не знаеше кога свършва Първото Бг царство се притесни, а той се държа все едно е нормално 😂... а честно казано това е доста по-странно да не го знаеш.
Има знаещи хора, които си тръгват с 500 лв, а той даже позна отговора.

# 178
Не го знам, но съм го чувала. Не беше ли Египет и някой?

# 179
Не го знам, но съм го чувала. Не беше ли Египет и някой?
И Сирия, във времето когато са силни републики. Срещу Израел са тука.. но пак не са толкова силни 😂 колкото него.

Общи условия

Активация на акаунт