Стани богат - тема 23

• 16 222
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Аз го намерих - Калоян. Нкой решил, че отрицателният персонаж (жената на царя) навява идеи за царицата и уронва престижа и.

Днес въпросите бяха трудни за мен, не бяха от моите области на познание.

# 661
  • София
А Ники какво каза? Явно не го знаеше и се отказа, каза че е дотук.
Ивайло ли каза или Калоян, че се разсеях нещо?

# 662
  • София
Всъщност, и аз не разбрах еднозначно какво отбеляза Кън.

За мен беше хубава вечер (и в задочното ни поредно събиране с всички вас тук). Нормален човек без "биография" игра добре, имаше го и късметът и взе добри пари. Мъжът - още по-добре! (Разбира се, по опита не на старило - а на патило, след толкова разсъждения около операта, се чудя какво би "избрал" компютърът - ако имаше 50/50, но да не издребняваме...)
Поздрави на именниците, на рожденничката Церсей (Бог да пази Кралицата с Фреди) и хубава спокойна вечер на всички ви.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 19:49 от EmBrother

# 663
Днешният участник е 11 кратен победител в Последния печели. Аз лично бях изненадана като каза, че никога не бил ходил на опера.
Иначе труден въпрос беше, а и още до 500 лв. му бяха сякаш по-трудни от обикновено.
Кънчев не отговори ясно, каза че се колебае, но май все пак заложи на Цар Калоян.

# 664
Топ епизод:

Жената показа супер знания. Въпросите и за 5 000 и 10 000 лева бяха много сериозни и с 1 жокер ги мина. На първия аз се чудех между Крит и Корфу, но не бих познал сам. За съпругата на Чаплин и Ремарк нямах никаква идея и не можах да изключа нито един отговор. Вече за 20 000 го знаех отговора. Чувал съм, че имат специфична дума за чужденците и се досетих, че е това. Жалко, че не ползва правилния жокер, за да познае.

Мъжът също беше доста силен. Вярно, че до 3 000 лева имаше сравнително лесни въпроси, но ги позна. На въпроса за ОИ, бях много между езда и хвърляне, понеже знам че е имало и конен спорт в началото на игрите. Там умно ползва жокер и се справи. За оперите, изключих "Ивайло", понеже е прекалено очевиден отговор, като оронващ престижа на монархията. Махнах и "Янините девет братя", понеже честно казано мислех, че е по-рано времево, което май не е точно така и бях между Б и Ц. Ники Кънчев му каза, че е за "Цар Калоян" макар и не на 100%, но не посмя да рискува.

# 665
Точно въпросът за Корфу никак не е сложен.
В пети клас се изучава произведението и е обяснено. Децата от прогимназията го знаят.
За операта, дори и при изгугляне не излиза. Сложен въпрос беше.

# 666
  • София
Ами значи ако Ники все пак е казал Калоян се чудя дали да му го броя за 5 от 5 или да си остане 4 от 4 + един уклончив/неутрален отговор? Защото досега винаги е бил категоричен. Все още няма грешен отговор, т.е. да подведе участника.

# 667
Смотолеви го. Не даде нито логическо обяснение, а само посочи Ивайло и Калоян, после му каза: ти решаваш.

Въобще не са ми убедителни отговорите на Кънчев. Нито един досега не посочи с интересно обяснение или категоричност как/откъде го знае.

Досадно ми е дори на мен да шикалкави и да се прави на осведомен. А и какъвто е егоцентричен, не вярвам да даде някога грешен отговор и/или да си признае, че нещо не знае.

# 668
  • София
Е, не, това не е отговор. Мерси.
Ще му го броя за пропуск. 4 от 5 значи.

# 669
Ники обясни, че в началото по еди какви си причини би казал Ивайло, но после слушайки разсъжденията на участника отива по-скоро по еди какви си причини към Цар Калоян. Не ги е сложил наравно според мен.

# 670
Смотолеви го. Не даде нито логическо обяснение, а само посочи Ивайло и Калоян, после му каза: ти решаваш.

Въобще не са ми убедителни отговорите на Кънчев. Нито един досега не посочи с интересно обяснение или категоричност как/откъде го знае.

Досадно ми е дори на мен да шикалкави и да се прави на осведомен. А и какъвто е егоцентричен, не вярвам да даде някога грешен отговор и/или да си признае, че нещо не знае.

Не успявам да го гледам предаването, ама пък поне участниците печелят допълнителен жокер за сметка на тщеславието на водещия.

# 671
  • Враца
Не печелят допълнителен жокер. Жокерите са 4, но играчът има право да избере кои 3 да използва, 4-ят се губи.

# 672
Не печелят допълнителен жокер. Жокерите са 4, но играчът има право да избере кои 3 да използва, 4-ят се губи.

Ах, че гадно. Аз в такъв случай бих се позамислила дали да използвам Кънчев или помощ от приятел, макар че такива жокери приятели е имало, че си личи, че са взимани само за да изпълнят изискването за присъствие на жокер.

# 673
Аз бих ползвала Кънчев са всякакви въпроси за певци, състави, модерни лайфстайл персони...

# 674
  • Пловдив
И футбол.

Общи условия

Активация на акаунт