Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 776
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Цитат
Ами то ако само момичета влязат в ЕГ и станат интелектуалки, а момчетата прости бачкатори, после за кого ще се омъжите, бре джанъм? Simple Smile]Ами то ако само момичета влязат в ЕГ и станат интелектуалки, а момчетата прости бачкатори, после за кого ще се омъжите, бре джанъм? Simple Smile

Ех, голям хит. Всички се бутат за интелектуалци, а няма заварчици и монтьори.
Ще трябва да си ги внасяме, за много професии вече го правим. Кой за кого ще се омъжи ще ни е най-малкият проблем.

# 226
  • София

jam, изобщо не си права.

права съм, но ти не желаеш да приемеш природните факти.

сега сме във века на равенството и включването. квотите са неизбежни и са навсякъде, дори и за еврокомисар Wink

# 227
сега сме във века на равенството и включването. квотите са неизбежни и са навсякъде, дори и за еврокомисар Wink
JoyJoyJoy голяма смешка
равенство на старта, но не и на финала (един бал за влизане на момичета и друг на момчета - равенство ли каза !?!?!?! Thinking)

# 228
Аз на ваше място бих питала в училищата които обявяват квоти, защо го правят. Както бих изложила всичките изказани тук аргументи да видя какво ще ми отговорят.

Аз например бях наясно, че с всичко над 430 т моето момиче влиза във всяка една паралелка, която пожелае. Така се и случи - бал-ът е 441 и то защото има 5-ца по БЕЛ - просто не искаше да се бори за повече, защото знаеше, че рзликата няма да е фактор.

Ето с това много ясно обобщавате проблемът с квотите. Момчетата лежат на кълката, че няколко точки (10-20-30) няма да са фактор.
......
Дори и с актуалното разпределение на силите съотношението на децата с точки над 170 е 44:56. Дори и да отчетем, че ТУЕС, СМГ и математическите паралелки на НПМГ дърпат повече момчета, отколкото момичета, за топ езиковите гимназии съотношението ще е може би 2:1.....
Dame - на Рали момчето според мен не е от София. А ти коментираш после софийски училища. Има ли момче в София което се е целило в елитна езикова и е казало "-5тицата по БЕЛ не ми е важна?" Силно се съмнявам!
С бала който Рали сочи дете може да влезе в София в 22ро на 2ро класиране.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 18:04 от sisill

# 229
  • София
...образованието в последните години е държавна политика и заплатите на учителите чувствително се увеличиха. Интересът към професията също.
И правителство имаме, макар и служебно...
И последно, говорим си, ама някои се заяждат😂😂😂
Държавната политика , свързана с образованието  явно  добре се рекламира като такава щом се набива на очи и се счита за изпълнена с увеличените заплати на учителите.Ей така- на калпак.Ама да изиска някой качество или да види срещу какво ги дава?
Вижте баловете в университетите( в 12-класната в момента ги споделят).Мерак има, ама какви хора попадат там , колко  кадърни учители ще станат?
( само пример- математика- 13,60,учител по природни науки- 12.47,география и английски- 16,58.....)
То не може да ги хващаме от спирките и да им даваме хартийките за учител, после заплати да наливаме и да се бием в гърдите че сме се погрижили за образованието.....).Темата е голяма  и болна за жалост

# 230
  • София
JoyJoyJoy голяма смешка
равенство на старта, но не и на финала (един бал за влизане на момичета и друг на момчета - равенство ли каза !?!?!?! Thinking)

да, равенство между половете Simple Smile наред с други равенства...

пак казвам, емоцията ви заслепява.

# 231
Ще ти отговорят, че е в интерес на обществото. Видя се и тук, жени поддържат тази дискриминация.

# 232
Частните ги правят, защото има търсене... понеже държавните до 7 клас като цяло са много зле. После в гимназиалния етап, понеже не е така, то частните се броят на пръстите на едната ръка дет се вика - АК, ПЧМГ, Златарски, И. Апостолов. А държавни математически и 10 да направят, само името им ще е математически, а нивото ще е ниско, защото няма толкова деца с такива способности. Така стана сега с "Питагор", комай само името й остана математическо... ама пък се появи "Архимед".
Също както ако разделят гимназиите на мъжки и девически, ще е точно същото положение както сега с квотите, половината места ще са за момчета, а половината за момичета, и пак балът за мъжките гимназии ще е по-нисък.
Така че, сори, ще си имаме квоти и ще влизаме с по-ниски балове от вас. Вие пък живеете по-дълго от нас. Можете да си въртите главите почти на 90 градуса, а ние не можем, въртим си цялото тяло.

Олелееее, жива да не бях. Ако аз бях написала това щеше огън и жупел да хвърляш по мен. А сега повтаряш истини, писани неведнъж от мен Simple Smile

Никой не казва, че е неизчерпаем, а че е лошо организиран, като всичко останало в татковината ни
Русалке, не казвам, че добрите са в школите, но тези школи дърпат ресурс, който естествено би трябвало да се използва от училищата

Не знам дали има учител в школа, който да не е и учител на щат в някое училище.

# 233
Самата аз имам диплома за начален учител по френски, след практика в няколко училища в Младост, се отказах

Защо, ако искаш да споделиш?

# 234
jam, ако ме познаваше, щеше да знаеш, че аз съм последният човек на земята, който е в състояние да бъде заслепен от емоциите си. Освен това нито аз, нито децата ми са били директно ощетени от квотите, та да говорим за лични емоции тук.
И май не си разбрала за какво казвам, че не си права. Ти беше споменала, че ние ще обърнем палачинката, като видим колко сме облагодетелствани от новите течения за равенство. Пък аз ти казах, че и тях ги намирам за абсурдни. Те просто се опитват да оправят един проблем с друг.

# 235
Айде.. второ класиране отиде в историята.. успех на всички смели дечица и родителите им!

# 236
...образованието в последните години е държавна политика и заплатите на учителите чувствително се увеличиха. Интересът към професията също.
Държавната политика , свързана с образованието  явно  добре се рекламира като такава щом се набива на очи и се счита за изпълнена с увеличените заплати на учителите.Ей така- на калпак.Ама да изиска някой качество или да види срещу какво ги дава?
Вижте баловете в университетите( в 12-класната в момента ги споделят).Мерак има, ама какви хора попадат там , колко  кадърни учители ще станат?
( само пример- математика- 13,60,учител по природни науки- 12.47,география и английски- 16,58.....)
То не може да ги хващаме от спирките и да им даваме хартийките за учител, после заплати да наливаме и да се бием в гърдите че сме се погрижили за образованието.....).Темата е голяма  и болна за жалост

Тези ще са минали през университетско образование за учител поне.
С уж липсата на учители (в провинцията са яки връзки за местата), с тези следдипломни квалификации, които направиха (висшист за една година става учител),ако знаете как са се навъдили учители тотално слаби по предметите...

# 237
Държавната политика , свързана с образованието  явно  добре се рекламира като такава щом се набива на очи и се счита за изпълнена с увеличените заплати на учителите.Ей така- на калпак.Ама да изиска някой качество или да види срещу какво ги дава?
Вижте баловете в университетите( в 12-класната в момента ги споделят).Мерак има, ама какви хора попадат там , колко  кадърни учители ще станат?
То не може да ги хващаме от спирките и да им даваме хартийките за учител, после заплати да наливаме и да се бием в гърдите че сме се погрижили за образованието.....).Темата е голяма  и болна за жалост
Има страхотни учители, и начални, и гимназиални.
За съжаление, има и страшни простаци сред учителите. На моите деца са се падали и от двата вида. Лошото е, че системата е такава, че наказва добрите учители, а облагодетелства тъпаците. Като всичко у нас. Не са заплатите начина да се подобрят нещата, самата организация е порочна, но това наистина е дълга тема

# 238
Преди беше по-гадно, когато се кандидатстваше само за една ЕГ.
След 7 клас ЕГ(една само) и отделно МГ.
След 8 т.нар. техникум пак един само.
Оставането в ЕСПУ не беше чак такава драма, защото ножицата в нивото не беше толкова широка.

Да, сега е добре с големия избор, но тия неизбежни лутания, вървящи с него, водят общо до много по-голяма неудовлетвореност май.
Ей това е най-големият проблем на сегашната система за мен. По наше време в езикова кандидатстваха тези, които искат определен език, в МГ - тези които искат математика, с изпит се влизаше и в икономическия, и в някакъв момент в строителния, но там можеше да се влезе и след 8 клас само по диплома. И около 70-80% от децата изобщо не кандидатстваха, а си продължаваха в най-близкото училище или отиваха в професионално такова по избор. Но нямаше такива огромни разлики от училище до училище. Сега сред уж големият избор от езици, профили и професии, изборът в крайна сметка е сведен до това, за което ти стигне балът.

Относно квотите - тези балове, които се цитират, са направо нищо. В нашия град миналата година имаше паралелка в езиковата с разлика от 103 точки между последното прието момиче и момче!
Ами знам, че нормативно това няма как да се уреди, но е редно да има някакъв таван на разликата между последните приети. Или поне за второ класиране да няма квоти.
В нашия град в момента в езиковата е същото- 110 точки разлика между минимален за момче и момиче, а между минималния и максималния, като има доста деца, клонящи към максимален, разликата е 190 точки. Не знам как се преподава и как се дърпа напред с такъв миш маш.

# 239
  • София
jam, ако ме познаваше, щеше да знаеш, че аз съм последният човек на земята, който е в състояние да бъде заслепен от емоциите си. Освен това нито аз, нито децата ми са били директно ощетени от квотите, та да говорим за лични емоции тук.
И май не си разбрала за какво казвам, че не си права. Ти беше споменала, че ние ще обърнем палачинката, като видим колко сме облагодетелствани от новите течения за равенство. Пък аз ти казах, че и тях ги намирам за абсурдни. Те просто се опитват да оправят един проблем с друг.

Dame, аз самата съм колеблива относно квотите по полов, расов и малцинствен признак в света на възрастните и в бизнеса. За някои случаи - против, за други - за. Задължителните квоти за наемане на инвалиди, например, едва ли някой би посмял да оплюе и отрече.

Но тук коментираме квотите по пол за състезания в пубертетна възраст. Медицински факт е по-късното начало на пубертета при мъжкия пол и по-късното развитие на способностите при момчетата - както умствени, така и физически. Затова си се състезават в отделна писта момчетата.

При университетското образование държавата има интерес да не допуска феминизирането на определени професии. Да, момичетата може да заемат 100% от местата в медицинския университет, ако нямаше квоти, защото такъв ни е форматът на изпита - зубрачески - но едва ли биха се справили по-добре от мъжете по-късно като сърдечни и неврохирурзи, например.

Общи условия

Активация на акаунт