Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 511
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 1 170
Така както форумът се радваме на Санака днес, мисля че миналата година аплодирахме десив за приема в НПМГ!
Въобще всяка година си има деца, които наистина виртуално стават като "наши, форумски" деца.
Помня Магисвета, но забравих от кой набор. Те пък от нгдек се отписаха и записаха в Испанската, много им стисках палци така да им се случат нещата.
Русалка, честити 50! След половин век пак да си тук! (Еех, млада си станала майка!)

# 1 171
BlyaSSSachka, бяха се явили на всички изпити и двамата, как иначе да е при близнаци:astonished:
И не, нямаше двойка, просто на единия не му стигаше балът за архитектура. Ректорът не уважи молбата. Беше написано НЕ. Всъщност после това се оказа добре за тях. Направиха си строителна фирма и имат и двете ключови фигури.
Скрит текст:
Благодаря, Санака, бяха приети в един и същи университет и двамата, но в различни специалности. Не им разрешиха да се съберат в една.
При специфични изпити, като тези по рисуване, по-горе някой вече беше написал: има изискване и вторият близнак да ги е държал и издържал (т.е. да има миминум оценка 3,00). Още си го има изискването. В класа на моето дете (прием, включващ изпит по рисуване), малко след началото на учебната година щяха да записват в класа им близначета. Не се случи. После се разбра, че не са разрешили, защото едното дете не било държало изпита по рисуване. А семейството не искало да ги разделя - и така въпросните близначета останаха да учат на друго място.
Така че, най-вероятно неприетият Ви братовчед или не се е явил на изпитите по рисуване за съответната специалност, или е изкарал двойка на някой от тях.
Смесвам малко училище и университет, но в това отношение принципът е един и същ. И за други предмети може да важи. Срещала съм го, мисля че на страницата на НГДЕК също беше описано.

Честито на всички смели и приети!

# 1 172
  • София
Нашият татко чака на stand by дали да записва или не. Днес 10 мнения и
50 на 50.
Сега ще ядем и ще мислим. Той има време само утре.
Ако не на 4то.

# 1 173
Ако форумът все още има думата, пак да си кажа, че съм за 133!

# 1 174
  • София по рождение
Четейки последните страници, се чувствам сякаш аз съм играла на трето.
Ей, честито и наздраве! Евала, момичета! Здрави и щастливи да са децата, а вие да отпуснете нервата подобаващо и дълготрайно!
Направо ме заредихте.

Честит юбилей Русалке! Много и само позитивни изживявания!

Санака, мога само да съжалявам, че не те познавам лично!
Бебчо, честито и за вас!

Ноеми, знам за дилемата ви - руски или НЕГ. И ние я имахме. Мислех ви.
Господ знае най-добре!

На всички продължаващи - успех и лекота от взетото решение, стискам палци!

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 23:40 от helli_sun

# 1 175
Честит рожден ден на Русалка. Да е здрава, да има късмет и по-малко ядове!!

# 1 176
Честито на всички приети деца днес! Време е майките да отдъхнат 😊
На тези, които продължават за четвърто класиране - много късмет 🍀
Русалка, честит юбилей! Здраве, усмивки и все така да спасяваш със заплетените задачи 😉

# 1 177
Ами на първо и второ бях надценила възможностите ни и не стана никъде, основната цел беше НТБГ ама за 8 стотни не стигна и на второ

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 23:37 от AnVN

# 1 178
И ние играхме на трето, щерката е приета в 51.СУ с Изобразително изкуство и АЕ. Имахме подсигурено място в училище към МК, но в специалност, доста далечна от интересите на детето.

# 1 179
Честит юбилей Пенсионирана Русалка!
Тъкмо сметнах, че и аз ще имам юбилей, когато малката е 7ми за 8ми клас!
Жива и здрава да си и много, много щастие!
Гледах подробно за София баловете и наистина повечето паралелки са се вдигнали с много!
Децата с този бал обаче повечето ще са освободили местата си в които са били приети.
Сега са играли за нещо по-желано, но не им е стигнало и най-вероятно там където бала скача с много- 50 точки си мисля, че децата ще играят на 4то за предните си места и ако е останало или се е появило някое място от по желаните им паралелки. Така си мисля, че балът ще е по-нисък за тези средни балове на 4то. Това са си мои разсъждения ще видим дали съм права след няколко дни!

# 1 180
Не е ясно, може да са неприети деца на първите две класирания заради неправилно преценен бал. Ако са гледали бала от минали години. За София има доста изненади с баловете.

# 1 181
Русалка, честит юбилей! При това е такъв страхотен. Да си жива, здрава и дълго да красиш темите.

# 1 182
И ние играхме на трето, щерката е приета в 51.СУ с Изобразително изкуство и АЕ. Имахме подсигурено място в училище към МК, но в специалност, доста далечна от интересите на детето.

В кое училище към МК ще освободите място?

# 1 183
Скрит текст:
В кое училище към МК ще освободите място?
В НПГПФ, спец. "Полиграфия".

# 1 184
Dincho, сигурно както казваш, така е било с твоите братовчеди. Ти по-добре знаеш, в сравнение с нашите догадки. Вероятно ректорът е имал някакво нормативно основание за отказ, кой знае. Най-хубавото е, че са обърнали ситуацията в своя полза и са намерили чудесно решение да са в тандем.
Всъщност, май не се сещам за близнаци, при които единият да е дръпнал другия при себе си в университета. Но имам няколко примера около себе си, при които още след 7-ми клас са се разделили в различни учебни заведения по собствено желание. Даже и по мое време. Даже и при класиране на единия в елитна гимназия и разяснения лично от директора, че при желание може да се запише и другият. Даже и тук, виртуално. И тази година, и миналата, в темата за кандидатстване с рисуване има близнаци, единият от които отива в училище с рисуване, а другият - в езикова, всеки според желанията си.
И честито на всички, които са щастливи от 3-то класиране! Късмет в следващите класирания на тези, които в момента са в трудна ситуация в това отношение!

Общи условия

Активация на акаунт