ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 1

• 40 389
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Честито да е твоето момиче, Велина! Да е щастлива, много успешна и да се гордеете с нея! Gift HeartFlowers HibiscusFlowers Four Leaf CloverTadaBirthday.

Лу, много добре знам, (за съжаление), през какво сте преминали! Господ е велик и ви е предпазил от най-лошото. Стресът е невъобразим и макар човек и да не си го признава пред себе си. Задължително иди на лекар. Пожелавам ви скоро да забравите за този инцидент, макар това да не става напълно.

Наборът вчера беше на Хелоуин-парти и се прибра с първото си напиване. Поварди малко "белия дом" и заспа към 2:00. Мислехме да го оставим вкъщи днес, но сутринта баща му като станал за работа, младежът вече събуден с алармата, му казал да го кара на училище. Та отиде по собствено желание Flushed . Взех го на обяд, нищо му нямаше, само каза, че му се спи. Отиде на тренировка и в 17:30 си легна. Добре, че са ваканция от утре. Каза, че ще спи до утре за вечеря Joy .

# 511
Велина, здрава и устремена да расте скорпионката ви! Flowers Four Leaf Clover
Лулу, дано всичко вече да отшумява и лошият спомен да остане единственото, което ще ви напомня за случилото се! Надявам, че виновникът ще се понесе последствията!

Kally May, голям ентусиаст вашият младеж след това първо младежко изпълнение. Дано се наспи добре...
Ние пък нашият насила го караме да пийне поне една бира, че да знае какво е, но не иска...Една глътка и толкоз...Изненада ще остане за него какво е да пийнеш малко повече...Хайде, наздраве по този случай! Wine Glass

# 512
лу, стискам палци за лекаря, на който вече се надявам да си отишла!

дано колата има каско, но си е най-чистата истина, че е важното, че сте живи и здрави!

# 513
  • София
Kally May, как е младежът днес? Първо напиване казваш, но младежът е отговорен - и на училище си е ходил Hug

Аз се сковах като бабичка - и кръста, и коляното са зле. Ходя по физиотерапии, радвам се, че ми казаха, че
не е нужна операция за коляното. Но болките са силни, понякога ми иде да вия. Децата го обръщат на шега, не са свикнали да ме виждат така, но се притесняват. Обяснявам им, че е от старост, но мама била млада още Joy

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 11:29 от beb4o_fb

# 514
  • Пловдив
Бебчо,
да се оплача, че утре най-сетне съм на лекар, след като от края на август ме боли ... петата!!! Казват шип, казват ... да отслабна (ММ!!!), казаха ми 2-3 бабини метода, които пробвах, но боли и боли. Зверски, както казваш ти. Особено сутрин като стана от леглото.

За набора.... лично съм му купувала по едно кенче бира преди мач. Ходихме заедно  Ботев-ЦСКА - за купата на България. Наскоро ... в заведение с момчетата каза, че са пили по една бира (искали им л.к.,но само ги погледнали). Иначе радлер е опитвал и по-отрано. Абе... алкохолици сме в нашето семейство JoyJoy
Като беше малък, майка ми звъни (първо внуче, големи трепети) и го чува да се смее. Пита ме, на какво толкова се радва, с какво си играе. Викам й - с празни PVC бутилки от бира. Мачкаше ги, хвърляше ги, търкаляше ги по земята, прибираше си ги. Голяма занимавка беше. Майка ми, естествено, закрещя - как може! толкова ли няма една играчка това дете!? .... JoyJoyJoy още го помня този случай! И сега като споменахте за напивания (кога станаха толкова големи, че да си говорим за това!!!!!?????), ми изплува.

# 515
  • София
Като заговорихме за напивания /което вкъщи се случи миналата година още, на РД, но поне контролирано на собствен терен, мисля, че съвсем целенасочено го беше направила девойката/, как стои въпроса с излизанията при вас? Досега позволих само веднъж да отиде на караоке и да остане до късно на РД на братовчедка си, но след 4 месеца навършва 18 и ми се струва, че прекалявам със забраните, затова днес съм разрешила да отидат на заведение с компания до късно. Дадох няколко съвета - като да не се дели от компанията и да не смесва алкохол, ще си тръгнат с такси с едното момиче до тях и ще спят там, но със сигурност ще спя на тръни.

# 516
  • България, София
Благодаря от сърце за хубавите пожелания за девойката!
Дай Боже да я стигнат, а на вас да ви се връщат Hug

За пиенето на алкохол - аз съм на принципа човек да се научи в къщи, за да не се излага навън.
Е, винаги може да стане излагация непланирано, но да не е правило.
Наборката до момента е опитвала алкохол. Като малка си топеше пръста в ракията на дядо си. И досега й  е любимо да го прави от време на време. Лятото дебне да си пийне от моя коктейл с мента и спрайт. По бира не знам дали си пада.
Но като цяло в момента трябва да стои далеч от алкохол, докато се оправят при нея проблемите от червата и последиците от пропускливостта им.
Така или иначе в къщи сме говорили, че не е непростим грях човек да пийва, стига да е с мярка и се стараем да даваме добрия пример.
Кака й преди няколко седмици беше излизала с приятелки и за първи път разбра какво е да има махмурлук. Ама на 21 години все пак Simple Smile

Olive, миналата седмица госпожицата беше асистент за трети път на един семинар за тийнейджъри и в неделя се прибра към 23.30 ч., защото след края трябваше да разчистят залата и да я освободят.
За мен ужасно късно, защото беше сама и с градски транспорт и непрекъснато държахме връзка по телефона. Бях си на тръни.
Щом твоята девойка няма да е сама, е една идея по - спокойно. Това, което казваме на нашите момичета е, като са в заведения, дори и с компания, да не си оставят без надзор питиетата / чашите. Ако е имало такъв момент, да зарязват чашата е да си поръчват нова напитка.
Гледали сме по филми, но и в действителност може да се случи: за секунди някой минава и пуска нещо в чашите. Затова казваме - бутилка със сламка или направо нова напитка.
Всичко ще е наред. Трябва да свикваме. Занапред това ни чака. Децата си растат и няма все да стоят в къщи.

JiD, това е доста неприятно. Ако се окаже шип, има начини за облекчаване на състоянието. Диета с противовъзпалително хранене може много да помогне. Ако ползваш немски, мога да ти препоръчам едно предаване с кратки филми, в които има препоръки за промяна на хранителен режим в зависимост от различни заболявания. Бях гледала и филм за човек с шип на петата.

# 517
  • Перник
Велина, на патерици, да ти е жива и здрава рожденичката!
Лулу, слава Богу, че сте се разминали без наранявания от катастрофата! Ламарините се оправят.
JiD, колежка с наднормено тегло имаше проблем с пета. Ходи по лекари, инжекции някакви и правиха...Започна хранителен режим, свали малко килограми, избира си по-внимателно обувките и май вече не се оплаква.

За излизанията и алкохола - за момента нямам притеснения, защото младежът не напира да излиза до късно. Правил го е само 2 пъти заради рождени дни на приятели. На единия беше изпил 1 бира. Първото напиване сме го минали много отдавна, не знам даже дали го помни Grinning Беше на 4 години. На Нова година аз си оставям чашата с шампанско и докато се обърна, той я надигнал и пие. На сутринта се събуди с думите "Боли ме главичката", казвам "Така е, който прекалява с алкохола". Спа още 2 часа и му мина Joy

# 518
  • София
Моите и двамата по какъвто и да е повод не пият. Само два пъти на Нова година са опитвали шампанско, но не им хареса. Брат й е по здравословния начин на живот и той освен вода друго не пие. Очаквахме, че на бала ще е пробвал нещо, но изненадата ни беше, като каза, че е пил швепс Laughing. От няколко месеца и девойката е тръгнала по неговия път и забелязвам, че и тя пие само вода.
За излизанията, сега през учебната година излиза по - рядко и се прибира около 22:30 - 23 часа. , Вече два пъти ходи на истинска дискотека. Ходят голяма група момичета. Баща й е кара около 23.30 часа и после я прибира около 5 часа. Смеем се, че дойде момента в който аз си лягам, а тя излиза. И на нея много й говорим да не си оставя напитката без надзор и да не говори с непознати. Притеснено ни е, ама пък не може и да я затворим вкъщи. Брат й пък е другата крайност, не обича да ходи на дискотека. За неговите почти 19 години е ходил само два пъти на дискотека и след последната на бала, каза, че в следващата една година ще се въздържи от ходене Laughing На купони ходи от време на време само и ако има как би си стоял вкъщи.

# 519
  • София
Наборът излиза, баща му е виновникът да отпусна душата и да разреша. С щерката не знам дали ще сме толкова ларж и двамата Joy От много години ММ обяснява на момчетата, че пият ли навън нещо алкохолно - задължително да е в бутилка и са не остава без надзор. След толкова пИлене- надявам се да са вдянали нещо. Наборът веднъж, преди доста години, видя вуйчо си пиян, после той му разказа глупостите, които е правил в това състояние - помни го е досега, дано му е спирачка този случай.
Малкият нали се оплакваше от пети - най-накрая се намери ортопед, който поиска рентген и ни каза какъв е бил проблемът - тогава можело да се направи нещо, вече трябвало само конкретна хранителна добавка/болката отшумя, но ни обясниха защо е било така/

# 520
  • София
JiD,  аз имах проблем с петата, имам и тегло. Майка ми също имаше, тя тегло няма. На нея ѝ правиха инжекции, ортопеди, всичко по реда си. Аз - не.

Спасиха ни индивидуални стелки.
Ортопедични домашни чехли. А от няколко месеца и маратонки skechers.

Ако искаш да дам повече информация за стелките, пиши ми съобщение, ще разкажа.

Поздрави, момичета!

# 521
  • Варна
Ех зарадвах се като видях раздвижване в темата, а то...
Лулу, и това го броим за "малък дявол", ама айде стига с тия дяволи вече при вас! Крайно време е нещата да тръгнат на добре! Пожелавам ви го от сърце!

Велина, да ти е здрава и щастлива рожденичката Simple Smile
Виждам, че сте отворили темата за пийване и вечерни излизания. Второто ми е доста болно. Понякога иска да излезе с приятели до по-късно, но заради закона, който казва, че непридружени непълнолетни след 22:00 е забранено да се разхождат, я спирам. В редки случаи позволявам когато са на "частно парти" в някое заведение (т.е. няма външни хора). Тогава лично ходя да си я прибирам около полунощ. Знам, че е голяма и отговорна, имам й доверие, но не мога да се пречупя да нарушавам закони. В този ред на мисли - има ли вратичка, нещо което да е позволено, за да могат порасналите ни деца да се забавляват и без да са в нарушение?
Относно пиенето - пие си. У дома се пие, няма на кого да се метне. Не й е проблем да изпие и цяла бира. Предпочита радлер обаче. Във Виена е позволено да се пие над 16г и като са излизали си е поръчвала редовно. Не съм против. Не сме забранявали, но тя прояви интерес основно към бира или аперол едва миналото лято. Досега винаги е пила пред нас/с наше позволение и никога не е прекалявала. Случвало се е на купон (домашен) да е била единствената трезва, защото е имало само твърд алкохол, а тя категорично не желае дори да го опитва. Въобще не се заблуждавам, че никога няма да прекали с алкохола, надявам се поне да е в по-умерени граници и да има добри приятели, които да се погрижат за нея в такъв момент.

JiD, баща ми дълго време мислеше (и след консултация с лекар), че има шип в петата (килограми не са му никак много). По-късно се оказа, че е възпаление на някакво сухожилие и след 2 инжекции през десетина дни дългогодишната му болка мина. Кълнеше се, че го боли точно центъра на петата и първоначално беше много скептичен към тази диагноза. Ако искаш мога да попитам сеща ли се как се казва сухожилието.

# 522
  • София
Момичета, по-горе съм писала глупости, поправих се, но да пиша пак - не се налага операция за коляното, затова се радвам /бях писала, че е нужна Joy/. Да не ме мислите Kissing Heart

# 523
  • Plovdiv, Bulgaria
Велина, да ти е здрава и успешна рожденичката! Flowers Hibiscus Flowers Four Leaf Clover
Имахме интересна случка преди около 2 години, докато сина ми учеше в Австрия - включваме се  в онлайн среща с приемното семейство и ни задават въпроса дали разрешаваме да пие алкохол/бира или вино/, и аз веднага изстрелвам "НЕ", оглеждам се и виждам едни леко смутени погледи вкл. и от моя мъж. Тогава разбрах, че са го почерпили прословутото младо вино, наречено щурм. Посмяхме се доста. Wink
Като се върна, е пил много рядко бира с баща му и брат му, които са ценители на белгийската бира.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 19:31 от шушито

# 524
olive, имам точно същите притеснения и точно давайки си сметка, че ще едва ли не са пълнолетни вече, реших се и аз и то точно днес - да не са на едно и също парти хихихи и също ще спят в приятелка, ще ги взима баща й, компания момичета са, но са четири, надявам се всичко да е наред и ще треперя, докато не ми каже, че се е прибрала. ох растат растааат опитвам се ежедневно да го асимилирам Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт