◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXIII ЛОИ - Париж 2024 (26.07 - 11.08) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 120 234
  • 3 697
  •   1
Отговори
# 1 305
  • София
Интересното е, че спортистите, които ни прославяха тогава, сега са един от основните фактори да сме на дъното сега. Много от тях са се лепнали като пиявици, лежащи на стари лаври, и изсмукват всичко.

# 1 306
Каква беше тази отборна битка в джудото. Единият 2м. 100кг(образно казано), другия 50кг. 😀 Няма ли разделение по категории?

# 1 307
Предполагам, че е който с когото се падне.
Така е и при каратето.
Тренирала съм карате  и на едно републиканско тогава бях в категория до 48кг се паднах да играя със състезателката от прюсовата категария.  Понеже не можеше да ме бие технично по правилата, започна направо да си ме бие. Беше 2 глави над мен и дебела. Съответно тя загуби заради наказанията.
Та треньорите задават кой как ще стартира без да се знаят поставете на другите.

# 1 308
Положението е такова. И по-зле ще става при нас, ако не вземем да се осъзнаем...дано всички думи на всеизвестни пророчици, които върлуват в интернет се окажат истина и вземем да се оправим, че иначе тежко и горко ни...
Едно време обикаляха по училищата от местните клубове да търсят таланти в различните спортове...повечето бяха и безплатни. Децата тренираха, сега какво правят? Стоят на телефоните...за съжаление съм виждала пред кабинет на невролог да чакат деца с проблеми, докато стоят на телефоните и гледат ютуб и тик-ток...ама се отклоних от темата малко...
За нас спорта не е култура. Само децата, които ни представят в момента на Олимпиадата знаят какво им е....

# 1 309
  • София
Понеже изчетох какви ли не глупости тия дни, пускам ви едни линк от CNN, не откъде да е другаде. Не видях да е пускан. В него добре е обяснено за IBA
https://edition.cnn.com/2024/08/02/sport/who-is-imane-khelif-oly … r-intl/index.html
Ей така. Барем малко се спре с глупостите. Приятно гледане и днес на състезанията.
П.п. А това, че италианската боксьорка после се извинявала... едно на ръка.

# 1 310
Няма да бойкотират, защото МОК ще ги накаже. Взели са мерки да няма демонстрации на нетолерантност.

Което показва доколко на хората им харесва . А нещата на сила си знаем до какво водят. Ама как някои не се научиха, че не всичко е ден до пладне.

С мачкане не става.

Аз пък да си кажа, че съм мнооого впечатлена от красивия Маршан, защото е бетон във всички стилове, това е доста рядко, доколкото знам. Наистина изключителен талант, само на 22 е, още  2 олимпиади има пред себе си!

# 1 311
Стана ясно, че алжирката е жена, а не мъж, сменил пола си. Обаче е повече от ясно, че женичката има наличие и на другата хромозома, при нея случая е особен. И все пак нека не я защитаваме, защото тя определено има повече предимство, предвид по-голямото наличие на тестостерон.
Просто медиите са крайни тъпанари и не представиха случая на жената както трябва.
За мен трябва да се вземе генерално решение къде и как ще се състезават хората, които имат тези хормонални отклонения. И все пак не ме кефи факта, че тя се състезава с жени. То тука тия дни има българи, които пишат, че била транс и я плюят и такива, които толкова ревностно я защитават, все едно грехове изкупуват. 😀
Има проблем и той трябва да се реши генерално за всички спортове. Тези хора имат право да се състезават, но нека да е равностойно.

# 1 312
Положението е такова. И по-зле ще става при нас, ако не вземем да се осъзнаем...дано всички думи на всеизвестни пророчици, които върлуват в интернет се окажат истина и вземем да се оправим, че иначе тежко и горко ни...
Едно време обикаляха по училищата от местните клубове да търсят таланти в различните спортове...повечето бяха и безплатни. Децата тренираха, сега какво правят? Стоят на телефоните...за съжаление съм виждала пред кабинет на невролог да чакат деца с проблеми, докато стоят на телефоните и гледат ютуб и тик-ток...ама се отклоних от темата малко...
За нас спорта не е култура. Само децата, които ни представят в момента на Олимпиадата знаят какво им е....

Аз не живея в България и не мога да съм адекватна много, но от това, което знам - бази нямаме, финансиране нямаме, как да стане? Държавата е абдикирала, тия на върха на федерациите само лапкат. Как един млад човек да има стимул? Иначе имаме много таланти, много добри и с желание деца, ама стигнат някакво по-високо ниво и само им се режат крилете и възможностите, как да стане като нямат подкрепа от държавата? Иначе абсолютно спортът изгражда и може много да даде на едно дете. Моите затова ходят, нищо, че са още в детската градина. 🤷🏻♀

А какво мислите за директната дисквалификация на британският(и не само)атлет на 100м? Едно време нали поне още един шанс имаха, вече това ли са правилата - едно стъпване в страни и изгаряш.  Какво излиза - ако беше изн@силил някое дете щеше да има втори шанс, ама ако направиш такава грешка си аут. Колко “готино”.

# 1 313
Във връзка с това, вчера ми попаднаха снимки на част от семейството и, че всъщност брат и се представя за нея.
Имаше снимки на момче и момиче - момчето си приличаше на 100% на това, което гледаме на олимпиадата, а момичето си е момиче наистина - панделки, рокля.

# 1 314
  • София
Четем и се възмущаваме, аз пък най-малко съм писала относно онуй... Темата е обща за всичко случващо се на Игрите, скандали, мръсна Сена, рекорди, състезатели и нищо обезмислящо няма. Ти си коментирай каквото искаш.

# 1 315
Тенис - мъже двойки - златен медал за Австралия, победиха САЩ.

# 1 316
Последно, има ли ясни и категорични медицински критерии за това кой има право да се състезава в женски дисциплини? Защото това ще е най-обективното, не размени на грозни реплики, които реално работят срещу тезата, която уж подкрепят.

# 1 317
  • София
Ми само ти не беше писала, вече и ти написа....
Ако не ми харесват нечии коментари, ще ги подмина и няма да правя забележки на хората, защо са написали това или онова. Не съм модератор, за да давам наклон..и ти не си..

Ето  ТОВА ми се гледа Mr. Green

От 5.08 започвало синхронното..

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 15:29 от elix

# 1 318
Блу, да имаше доскоро изискване тестостеронни нива и хромозоми, но в тази олимпиада ги премахната и оставиха само критериите какъв си по паспорт... При двамата боксьори и двата критерия  не са в женски норми.

Алжирецът няма генетични отклонения, той има мъжки хромозоми, мъжки нива на тестостерона, заради това многократно е бил дисквалифициран от елитни съзтезания. Евентуално, но не сигурно, би могъл да има полови органи, които на пръв поглед приличат на женски (може, например, да има тестиси, които са вътрешни), но той отделя тестостерон като мъж, има тестиси като мъж, дори да са вътрешни, и е минал пубертет на мъж. Дори това да не му е било известно, когато е бил дете, това отдавна е известно, и щом като има мъжка генетика, мъжки хормони, мъжка визия, всичко на мъж, е редно да ходи да се бие при мъжете.

Категорично няма как да си жена с ХУ хромозома, ти има мъжко развитие по всички съществени за спорта критерии, имаш и тестиси.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 15:27 от MariyaHris

# 1 319
  • София
В темата наистина се върти едно и също. Наистина си е неприятно за четене толкова страници само това - алжирката/алжиреца.

А какво мислите за директната дисквалификация на британският(и не само)атлет на 100м? Едно време нали поне още един шанс имаха, вече това ли са правилата - едно стъпване в страни и изгаряш.  

При фалстарт следва дисквалификация... какво да мислим...? Втори шанс при старт на бегови дисциплини имат само в многобоя. Да си пусне контестация и ако му разрешат (ако е било заради шума например) може да бяга после пак сам. Но той си направи доста голям фалстарт.

Общи условия

Активация на акаунт