◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXIII ЛОИ - Париж 2024 (26.07 - 11.08) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 120 233
  • 3 697
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Винаги съм се чудила тези хора, които негодуват, какво са тренирали? Както и децата им какво тренират?

За да постигнеш ниво в спорта,което е достатъчно високо за медал на ОИ, са необходими кански усилия години наред. Не е само до федерации/министри.
Всъщност федерациите и министрите не са никак маловажни и би трябвало да е техен ангажимент да има нормални условия за трениране и финансиране на талантливите спортисти. Ама истински талантливите, а не тези, дето тате е дарител на клуба/федерацията. Защото има много деца, които полагат канските усилия години наред и, ако не са родителите им да финансират тренировки/лагери/екипировка/ходене по състезания, нямат шанс за международно представяне. Та да - държавната политика за развитие на спорта като цяло клони към нулева и е цяло чудо, че все пак имаме някакви успешни състезатели. И заслугата за успехите им определено не е на федерации и министри.

# 811
Том Дейли до края на олимпийската програма по скокове във вода ще изплете чорапи на целия английски отбор барабар с треньори и масажисти. Nerd
Днес докато гледаше от трибуните финала при жените двойки 10 метра така настървено въртеше куките, че едно кафяво чорапче аха да стане готово до края на финала.
Ох, не мога. Joy Ще си разплета чорапите от смях. Blush
Двамата с треньорката му Джейн са ми любимци не само, заради необичайната терапия с плетене срещу стрес, и не само заради безспорния му талант подплатен с медали от 5 Олимпиади, но и с емоционалността на Джейн, която е доста забавна.
Том вече взе сребро на двойки мъже с трети различен парньор.
Стискам им палци с Джейн да си тръгнат от Париж с пълна кошничка медали и .....прежди.😅😅😅

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 17:02 от sineva 1

# 812
Гледам БМХ мъже свободен стил. Не знам откога е олимпийска дисциплина, но определено е много зрелищно и на моменти страшно за гледане. И.... сребро за британчето!

И пак погледнах класирането по медали към момента - европейски държави като Дания, Австрия, Финладия, Гърция, Кипър, Исландия нямат още медал. Неевропейски държави, но с огромни популации също още нямат медал.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 16:30 от Блу

# 813
Гледах досега скоковете и само се ядосвам на тъпата ни държава.
Значи, може Северна Корея (!!!) да е спечелила квоти за скокове във вода, очевидно да влага в тоя спорт, да има условия за трениране така че да вземе сребърен медал на Олимпиада, Северна Корея, която я нямаме за нищо, а "Булгар, Булгар", дето е в Европейския съюз, съвременна държава, за която наскоро четохме, че вече се нарежда сред развитите държави, а-у...колко ли човека изобщо го тренират тоя спорт? (На платформите във Варна цял живот не помня да съм виждала да е скачано).
Ще ги так@вам и във федерациите, и шефовете им, и министрите и всичко.

Северна Корея!
А защо не и Венеуцела или Никарагуа!
по какво логика въобще ги допускат до сътезания?

А за другото си неизменно права - цяло чудо е, че имаме медали и заслугите определено не са на министри и федерации.

# 814
Това с боксьорките, които всъщност биологично са боксьори, е пълна тъпотия. Тия от МОК са в тотален амок да позволят да се бият срещу жени.

Вчерашната гимнастика - ми не бе вълнуващо както при мъжете, липсваше всякакъв съспенс. Китайките още в началото с груби грешки и от нататък състезанието бе ясно, че ще е за железните американки. Ще бъде интересно до каква степен Андраде ще се опъне на Байлс и ко индивидуално, общо взето тя, една британка и италианка на различни уреди показаха високи резултати.

# 815
Днес от 18:30 спортна гимнастика многобой мъже. Ще се гледа! Simple Smile
Стискам палци на японците!

# 816
  • София
А държавата домакин от определени спортове ли може да избере кои да се махнат или от всички?

# 817
Стига бе изпълнението на лейди Гага не било на живо.
https://lifestyle.bg/stars/zashto-izpalnenieto-na-leydi-gaga-na- … _campaign=sidebar

# 818
  • София
За да се развива един спорт, трябва да има и интерес към него от страна на деца и родители. На една приятелка детето беше в спортната гимнастика, но чупи ръка два пъти и докторите казаха да се преориентира към плуване например. Разпитахме за синхронно плуване и се оказа, че в цяла София дали има два клуба с две треньорки, които казват с наличните деца толкова. Извън София сигурно съвсем няма интерес и условия. Родителите масово бутат момичетата в ХГ, спортна и балет, а момчетата във футбола и бойните спортове. И евентуално плуване. Това е в общия случай. И ако нямат интерес евентуално баскетбол, волейбол и т.н., ако изобщо спортуват. Такива са ми впечатленията. Така че... скокове във вода... Откъде да дойдат състезатели за тази екзотика. Едно време имах приятел от Ямбол, той беше тренирал по соц време това, предполагам басейнът в момента там изглежда като басейна до Арена Армеец, т.е. само напомня, че някога е бил такова съоръжение.

# 819
Ех, сега претенции! Нали видя съвсем на живо чекненето на розовите понити, еднорози, феи и елфи. Nerd
Не ми се ще да свършва Олимпиадата не само, като спортен фен, но от сега се подготвям психически за "фамозното" закриване с дефилето на всякакви екземпляри определи се и неопределени. Ще е щекотливо и скандално вън от съмнение с поне две червени точки. Rolling Eyes
Ама сега им е паднало да фръцкат дупета пред очите на целия свят да се развъртят, като за последно, да си направят густо на душичките.Joy

# 820
  • MJF
Волей мъже Бразилия -Полша
Скрит текст:
Хайде видях първия ми  5 сетов мач на този турнир. Чак се уморих, ами няма място за  моментна почивка на зрителя.
Хубави включвания от Фернандо, Адриано и Флавио. И те трябва да се обиграват, вкл. и на такъв форум/с такива залози.
Локарели човека за всичко.
Докато гледах Дарлан при 2,92 как скача се сетих по едно време за "наш Тамбери в Рим" на европейското преди 1-2 месеца Mr. Green как си свали обувките в търсене на пружинките. Wink  Та и при Дарлан тряба проверка. SmileWink
Много добри включвания на Семенюк.
Не помня кога за последно съм гледала Леон да изкара цял мач, при това 5сетов,  тук бе аут само в самия край на третия гейм ако не се лъжа.
Хубава игра , самбата във волея е моето, полския отбор игра "равно" и предимно силово, т.е. познатото себе си.
Какъв е този номер 99 в полския отбор?! Не човека а числото. Smiley
Да похваля снимането. По стандартите ми за волей е добро, даже нужните надписи по екрана в нужното време, ти да видиш. Този път не са дали на първите срещнати на улицата  камерите и "снимайте". Туй добре, да ги похваля. Да продължават така , щото все пак се жертах за волея  на МОК та...

Скокове във вода 10 м жени дуети
Честитито олизлато на Чен Ю Си - Чуен Хон Чан. За Ю той е втори в тази дисциплина а за Хон първи. Само да са здрави.
Каква хубава изненада от севернокорейския дует. В рамките на година назад, не се сещам сега на кой турнир точно , май беше на китайски терен , имаше севернокорейски състезател на кула мъже. Скачаше много добре, виждах го за първи път. И при цялото му можене което показа си мрънках  колко жалко че нямат тези състезатели регулярен достъп до м/ународните стартове. Появяват се от никъде и изчезват безследно някъде. А ей на , на какво ниво.
Мексиканския дует виждам че е завършил в близост на канадския.

От скоковете видях само онзи ден наличния запис в ютуб на 5-ти скокове на жените 3м. На волей поддадох но стига толкоз. След време ще видя на записи какво и що.

Като взехте да споменавате спортната гимнастика силно се сетих , че нямаше да гледам О. Селин Дион и Diavolo са виновни , че поддадох все пак. Ама леко. Wink
Smile

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 17:56 от Шошулчо

# 821
  • Berlin
Точно изпълнението на Гага не беше супер, аз се чудех дали е на живо, не бях сигурна. Какво означава от съображения за сигурност и защото можело да вали? Другите изпълнения бяха под проливен дъжд, пак ли са били запис?

# 822
Няколко години водя децата на басейн Дианабад, когато сме във София по време на ваканция. Виждали сме да провеждат и детски тренировки. Разбира се, всички хлапета умират от кеф когато за кратко и със спасител до кулите им разрешават да скачат!
Скрит текст:

# 823
  • Варна
Синхронно плуване има и във Варна, 3 клуба са. Във Варна скокове има няколко деца, естествено заради открития басейн тренират на кула и трамплин само след м.май. В София Георги Чобанов работи, сега имаме бронзов медал от ЕП на една негова девойка, дано продължат все така. Трудно става всичко... Като излязат децата от начално обучение и родителите разберат, че за сериозен спорт трябва да тренират всеки ден по 2-3 часа, да съобразяват отпуските и почивките си със състезанията, а не обратното, да инвестират стабилно /бански за синхронно плуване няма под 400 лв, за трико за гимнастика доста повече/ и тн и тн..

# 824
  • София
Порутената база на ЦСКА имаше и басейни и кули и всичко, аз съм тренирала за малко там и съм скачала от по-ниските кули...Но вече я няма тая база 😒   
Басейнът на баня Мадара има синхронно, но водата е ледена и често я предозираха с хлор, водих детето там 1 година..

Общи условия

Активация на акаунт