Държавна работа

• 7 451
  • 122
  •   1
Отговори
# 90
Винаги е имало и по време на Комунизма и сега, работни места, където назначават някой или с връзки, или чрез препоръка.
Какво толкова.
В РИОСВ Бургас имаше конкурси бол, назначиха хора и с връзки и без. Заплатата е еднаква, но разликата е че, този който има гръб се скатава, а другият - товарят. Но като се докажеш, след година, започват да гледат с друго око на теб.
Но има и много напуснали Институцията, защото работата много, а заплатите - мижави. Та зависи, кой какво търси - повече $$ и повече бач, или малко $, но възможност за болнични, който е с малки деца.

# 91
  • там край реката
Това, което виждам аз в обявата им, е Минималният и максималният размер на основната месечна заплата за длъжността за 2 (втора) степен е от 1077 лв. до 2200 лв. . Така че - да, може минимална, но може и по-висока. Не става ясно дали е въпрос на договорка според опит и 2200 е таван или се определя по конкретна скала.

Ако започва за пръв път държавна служба, ще е малко над минималната, защото няма стаж като държавен служител, нито ранг.

# 92
  • там край реката
Не знам, аз като държавен служител категорично мога да кажа, че при нас си има много работа и никой не си клати краката, но то отстрани всяка работа е много лесна. Simple Smile

Именно, хора които не са работили такава работа мислят, че се клатят крака и се зяпа през прозореца и после едвам носиш пълните чували с голямата заплата вкъщи Laughing

Истината е, че ако работите например в Център за административно обслужване в община и си вършите работата качествено, свят ще ви се завие цял ден да обслужвате най-различни хора. Така че, добре е да се изказват хора, които са запознат с работата. И не, държавната работа не е толкова лека, колкото си мислите.

# 93
Не знам, аз като държавен служител категорично мога да кажа, че при нас си има много работа и никой не си клати краката, но то отстрани всяка работа е много лесна. Simple Smile

Именно, хора които не са работили такава работа мислят, че се клатят крака и се зяпа през прозореца и после едвам носиш пълните чували с голямата заплата вкъщи Laughing

Истината е, че ако работите например в Център за административно обслужване в община и си вършите работата качествено, свят ще ви се завие цял ден да обслужвате най-различни хора. Така че, добре е да се изказват хора, които са запознат с работата. И не, държавната работа не е толкова лека, колкото си мислите.

Извинете, но това, което твърдите, е относително, защото зависи от общината. В нашата община, в центъра за административно обслужване, има точно пет гишета, работа изобщо няма за петте дами, които са назначени там. Колкото пъти ми се е налагало да ходя до там, за да си свърша някаква работа, просто стоят и си приказват, един път една от девойките, си пишеше дипломната работа и коментираше нещо със съседката си по гише. А аз всеки път, когато отида, все на една и съща налитам, така се случва, че в този момент само тя не си ровичка по телефона, или не си налива кафе, или не е отишла до тоалетната, а просто си стои и дреме, въртейки се на стола. Отегчението и личи още от вратата като влезе човек. Та, изключително нелюбезно, дръпнато и противно същество. Хайде да кажем, всеки жив човек има и лоши дни, понякога пренасяме негативите си и на работното място, един път да се случи да не е в настроение, втори път, ама всеки път, извинявайте много. Та, изобщо не са се съсипали от работа служителките в деловодството на общината на моят средноголям град.

Вие може да имате други наблюдения от друго населено място, просто много зависи за коя точно община става дума, работните места защо са открити - защото реално има нужда от такива кадри, или за да се намърда някой с връзките си? А това зависи най-вече от кмета и обкръжението му.

А за центъра за обслужване на граждани в административната сграда на ВиК, просто положението е още по-плачевно. Там пък какво чудо е навряно, не мога да ви го опиша с думи. И изобщо като цяло администрацията на ВиК дружеството в града ми, е раздута толкова, че няма повече накъде. Лично познавам една от юристките, която си навъртя вече има-няма 20 годинки стаж там, абсолютен кукундел. Преди баща и, пенсиониран летец-полковник, да я натъпче във ВиК, работеше като юрист консулт в общинска многопрофилна болница, в администрацията на която работех по заместване. Ми то какво да ви кажа, просто жената не си беше нормална, никой не и поверяваше никакви отговорности, просто защото тя не си ставаше за нищо. Стоеше си сама в кабинет, всички се правеха, че не я забелязват, другата юристка вършеше и нейната работа и гърбеше всичко и така. След това я натъпка баща и на работа във ВиК за по-висока заплата, ми и там същата работа, жената си стои на заплата, върви и трудов стаж, тя си се шляе по-цял ден, болнични си взима, когато и за каквото си реши /личната ни лекарка е една и съща, затова знам и за фалшивите болнични/, просто жената не е наред, ама я държат на работа заради връзките на баща и. Всички я виждат, че не е наред, но никой не се осмелява да иде да ревне на директора от нея, защото знае, че в тази минута ще си изхвърчи от сладката, държавна работа във ВиК. И колко такива има като нея само....Не е виновна, че не е таферна, ама да си стои в къщи поне, да не заема работно място на някой кадърен, който наистина ще бачка, ама който няма връзките на баща и, за да се натъпче някъде и той.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 16:11 от PANDA_FuBao

# 94
  • Столицата на "Второто българско царство"
Здравейте, ще кандидатствам за позиция младши експерт в РЗОК. За заплата е посочено следното "Размерът на основната заплата за конкурсната длъжност е от 1600.00 лв. до 2600.00 лв., ка­то при назначаване основната месечна заплата ще бъде определена, съгласно чл. 67, ал. 4 от ЗДС, размер на основната месечна заплата за съответното длъжностно ниво в рамките на III (трета) степен, като се  отчита нивото на заеманата длъжност, квалификацията и професионалния опит."
Имам 15 години стаж, но са в частния сектор, на мениджърска позиция.
В такъв случай стажът ми ще бъде ли назчислен към заплатата, която ще получава?
Благодаря предварително

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 10:58 от bebebe

# 95
Ако е относим, би следвало да го признаят. Обаче с 15 г. опит и позиция за младши експерт - не съм никак убеден, че ще те вземат.

# 96
  • София
Защо не, ако няма персонал...

# 97
Ако е относим, би следвало да го признаят. Обаче с 15 г. опит и позиция за младши експерт - не съм никак убеден, че ще те вземат.
защо няма да ме вземат....?? конкурсът е с тест и интервю...или има друга причина?

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 10:57 от bebebe

# 98
  • Beyond the stars

Благодаря предварително

Зависи от областта, в която е натрупан стажът. Ако е сходна административна дейност, би трябвало.

# 99
Здравейте, ще кандидатствам за позиция младши експерт в РЗОК. За заплата е посочено следното "Размерът на основната заплата за конкурсната длъжност е от 1600.00 лв. до 2600.00 лв., ка­то при назначаване основната месечна заплата ще бъде определена, съгласно чл. 67, ал. 4 от ЗДС, размер на основната месечна заплата за съответното длъжностно ниво в рамките на III (трета) степен, като се  отчита нивото на заеманата длъжност, квалификацията и професионалния опит."
Благодаря предварително
В кой град е това?

# 100
Велико Търново

# 101
Супер! Пожелавам ви успех.🤗

# 102
защо няма да ме вземат....?? конкурсът е с тест и интервю...или има друга причина?

Защото при такова несъответствие м/у възрастта и опита на кандидата от една страна, и позицията, респ. заплатата - от друга, има разни подводни камъни. Много е вероятно служителят да не се чувства комфортно на такова място, да го използва като временно убежище докато намери нещо, което му подхожда повече, да не се сработи добре с останалите от екипа, и т.н. Не казвам, че при теб ще стане така, но мениджъра, който прави подбора, ще има едно наум.

# 103
В държавната администрация клас не се начислява, няма такова доплащане. Това е, ако сте назначена по служебно правоотношение по Закона за държавния служител, а по описанието на длъжността ми заприлича на служебно.

# 104
В държавната администрация клас не се начислява, няма такова доплащане. Това е, ако сте назначена по служебно правоотношение по Закона за държавния служител, а по описанието на длъжността ми заприлича на служебно.

Айде бе няма клас прослужено време в държавна администрация Simple Smile голям смях.

Общи условия

Активация на акаунт