Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 757
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Има ли някоя мама с кошница на cybex, до някъде я разглобих за пране, но имам чувството, че ако продължа няма да успя после да я върна в същия и вид? 🤔

Ние купихме столчето на cybex, което е предназначено да се ползва на възраст от 0 до 4г. Без проблем пуснах всички калъфи в пералнята на режим “вълна/ръчно пране”, възползвах се от най-големите жеги и всичко изсъхна за един ден. Единствено махнах две квадратни подложки в приставката за новородено, за които пишеше, че не трябва да се перат. После мъжът ми се занимава с обратното сглобяване, справи се доста успешно, чудесно е столчето. Simple Smile

# 166
Има ли някоя мама с кошница на cybex, до някъде я разглобих за пране, но имам чувството, че ако продължа няма да успя после да я върна в същия и вид? 🤔

В книжката е показано как се сваля дамската. Свалих всички части и я изпрах на 30-40 градуса. После се поставя лесно. Само сенника не съм сваляла

# 167
Аз 👋 и мен ме е страх да я разглобя. Обмислях да взема някакъв бебешки препарат за мебели и подобни, калто и да сложа муселинова пеленка отдолу ако не се престраша да я разглобя 🙈

# 168

В книжката е показано как се сваля дамската. Свалих всички части и я изпрах на 30-40 градуса. После се поставя лесно. Само сенника не съм сваляла
Абсолютно! Аз също изпрах всички части, които се сваляха. Изобщо не е трудно и сама си ги сглобих. 😊
Между другото утре следобед ме приемат в болница за изследвания и тонове няколко пъти, а след това ще очакваме бебка, може би четвъртък. Стискайте ми палци 🥰

# 169
  • Пловдив
Мама Лиса, чета противоречиви мнения за първите деца. Моят е много чувствителен, макар и проклетичък...
Та реших да процедирам така: само таткото да ме прибере. Ще вземем едни жилирани сандвичи /сега е на такава вълна и яде/ и една близалка, които ще поставим в кошницата на бебето. Бебето ще го оставим в колата /било добре първата среща бебето да не е в ръцете на майката/ и като си нагушкам баткото ще отидем заедно да вземем бебето от колата, като все едно нещата са подърък за баткото, да прави асоциация, че бебето е добре настроено към него.
Сигурна съм, че едно време никой не ги е мислил тези неща, ама...

# 170
Малко по никое време пиша, но тъй като не мога да заспя и без това, идвам да ви споделя, че преди няколко часа се роди нашето момче-Явор.

Ще ви разказвам подробности съвсем скоро.

# 171
Честито юначе 🩵! Да бъде здрав, щастлив и много радост да ви носи! Бързо възстановяване 🍀

# 172
Добро утро!
Na_Cl, честито бебче! Да бъде живо и здраво и на теб леко възстановяване!
Десиссслава , последните близо два месеца ми се наложи да полежа повече и никъде не сме ходели заедно с малкия. Като ме водят в болницата сме планували да го заведем на обяд и после на детската железница(ако работи, ще се обадя да проверя). А в багажа ще си сложа една много малка кутийка лего и едно шоколадово яйце, подаръци от бебето за него. Той за сега няма търпение да види брат си, подготвена съм и че ще има ревност. Ще се стараем и двете деца да получават любовта и грижата от която имат нужда.

# 173
  • София
NA_CI Честит Явор! Да расте здрав, силен и да ви радва! Много хубаво име, чакаме разказ. На теб леко възстановяване.
Много се притеснявах баткото да не ревнува от бебето, разликата им е 4 години и половина. Купихме му доста голям подарък и му го дадохме като си я прибрахме вкъщи. Не съм спазвала това да не я гушкам пред него. Основното, което следвах, беше да не го карам да помага в грижите и да не му казвам “ тя ти е сестричка и много я обичаш “ и т.н. Постарах се да види, че бебето е моя грижа и го оставих сам да изпита обич и привързаност към нея. Мисля, че сработи, защото почти не е ревнувал. Винаги съм му казвала, че и двамата съм ги носила в коремчето и двамата ги обичам еднакво. И другото, което сме правили - ако нещо си играем с нея, гушкаме я, подмятаме я и той иска така, правим същото и с него. Към момента имат страхотна връзка двамата, той много я пази, играят си, той все ѝ говори нещо. А тя е постоянно след него, гушка го, бори го, целува го, търси го.
Сега вече е “гърмян заек” на 6 и чака бебето със смесица от любопитство и гордост, мисля, че почти няма да има ревност. С каката ще видим как да постъпим, че е още малка, но ще го мисля в движение.

# 174
Здравейте, момичета,

Да се отчета и тук.

В понеделник след спешно секцио се роди и моят син Момчил 3170 гр. Спешно секцио защото терминът и датата на секциото бяха на 07.08, но още в неделя следобед започнаха първо безболезнени контракции (само втвърдявания), коремът буквално падна, а през нощта контракциите се засилиха вече с  болка. Сутринта отидох на преглед, премериха тонове и се отчетоха регулярни контракции на 2 Мин. АГ каза имам 1,5 см разкритие и правим секцио. Бебето така и не се обърна. 2 часа по-късно вече ме оперираха. Самата операция мина добре, упойката ме хвана добре, после почнах да си усещам краката след около 2 часа. В операционната ми беше студено но само докато ме хвана спинална та.

Признавам си, че доста ме боли операцията, вчера 24ч след операцията мина рахибилтатор и ме раздвижи, стана по-добре, но едвам ходя и то прегърбена. Махането на катетъра не го усетих. Най-накрая ми дадоха да хапвам течно кашава храна, а тази сутрин съм със сериозно разстройство 😭

Нямам нито капка кърма или коластра, бебето не засуква добре, стимулирам с ел. помпа. Късметлийка съм, че мъжът ми е почти през цялото време с мен, той се грижи за бебчето, че аз нямам почти никакви сили, а само като лежа не ме боли. 

Стискам палци на всички темата да се напълни със здрави бебчета!

# 175
NI_CI и Gerka, честити юнаци! Да растат много здрави и силни, бързо,бързо възстановяване и на двете ви! Simple Smile Я какъв хубав завършек на месеца! Simple Smile

# 176
NI_CI и Gerka честито! Всичко най най хубаво ви пожелавам, да са живи и здрави бебчетата и бързо възстановяване! 💙💙

# 177
  • София
NI_CI, Gerka - Честити бебчета! Да са ви живи и здрави и да растат обичани! Пожелавам ви да се възстановите бързо и да ви изпишат скоро!

# 178
NI_CI и Gerka , Честито момичета...олекнали са Ви коремчетата, бързо възстановяване и скоро да сте си вкъщи да се отдадете на радостта Simple Smile.
 Моето секцио си е насрочено точно  три дни преди термин, така решиха тук в болницата.
Отделно моя ДОК. излезе в отпуска и две седмици съм на тонове при негова колежка, само че той ме гледа всеки път на видеозон, ще видим утре дали и тя ще поиска да го направи.Аз някак с тези контракции има чувстото,че няма да дочакаме датата, но ще се чуе Simple Smile.....хем съм нетърпелива и ми тежи ,хем иска да се роди голям и здрав като кака си Simple Smile

# 179
  • София
NI_CI и Gerka, честити бебчета! Blue HeartBlue Heart Да растат здрави и щастливи, а на вас бързо възстановяване! Flowers Sunflower

Общи условия

Активация на акаунт