Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 29 260
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
От снощи ми е много странно на главата. Тъпа болка - все едно съм си сложила стегната шапка. Като пия обезболяваща минава и после пак. Снощи кръвното ми беше 130/90. Тази сутрин не се крачка над 110/60. Болката ме напъва и в очите, заглъхват ми ушите от време на време, едно ми е замаяно.
През февруари претърпях преходно нарушение. Моята леля е невролог. Миналия месец имам правен ЯМР на главата със съдова програма. Миналата седмица - контролен доплер. Всичко е наред. Майка ми е с мигрена и се оплаква от подобно главоболие от няколко дни.
Дали може да е от жегите и ниското кръвно. За мен през последните години е характерно 120/80 до 130/90 със склонност дори да го вдигам. Имам и изписани лекарства за кръвно от кардиолог, но те са само при нужда.

# 46
Здравейте, моля за препоръка за крем или гел който да облекчи хронична болка в рамото на възрастен човек на 78 години. Болката на моменти отшумява, на моменти се изостря. Човекът има шипове от дълги години и трудно си служи с ръката. Рових се по сайтовете и моля да споделите мнение за Диклак, Волтарен, Алмирал или Перскиндол. Или ако сте ползвали нещо друго ефикасно. Благодаря!

# 47
  • София
Здравейте, моля за препоръка за крем или гел който да облекчи хронична болка в рамото на възрастен човек на 78 години. Болката на моменти отшумява, на моменти се изостря. Човекът има шипове от дълги години и трудно си служи с ръката. Рових се по сайтовете и моля да споделите мнение за Диклак, Волтарен, Алмирал или Перскиндол. Или ако сте ползвали нещо друго ефикасно. Благодаря!

Изстудяващият крем на Перскиндол (синият) на мен в момента ми помага за травма на коляното. Зимата имах възпален нерв в кръста и Дийп релийф ми помогна доста.

# 48
По-скоро физиотерапия е подходяща щом е хроничен проблемът.
На мен вчера ортопед ми сложи кортикостероид в раменната става и ми изписа Дийп релийф за мазане, каза, че е най-подходящо, но не съм го взела още.

# 49
Мазането е част от терапията. Трябват противовъзпалителни, Милгама Н, или В комплекс, плюс физиотерапия след острата фаза.

# 50
Точно така е, както го написа DeVa, физиотерапия по-нататък, а не мога да мажа в момента, че съм много алергична и пак съм с обрив от други мазила, на които разчитах, че ще мина без лекар. Самият той каза, когато кожата се успокои, тогава вече с Дийп Релийфа. Милгама приемам.

# 51
Добър вечер.Имате ли представа какво може да е това? Не боли и не сърби.От доста време е ,но днес ухановихме,че си е увеличило размера..ще се побъркам от притеснение

# 52
Здравейте! Тъпа болка, която се усеща в лявата част на кръстта, ниско долу в корема и слизаща по крака на какво може да се дължи? Не е нетърпимо, но е дискомфортно. Коремни органи гледаха оня ден по друга причина - няма проблем. Възможно ли е да е от възпален седалищен нерв или по-скоро имам някой задържан фоликул..

Едит: остава ми около седмица преди МЦ.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 11:01 от Kamille252

# 53
Фолиева киселина 0.522....много ли е зле, поправимо ли е?

# 54
При какви референтни стойности и коя мерна единица?

# 55
Здравейте!
Има ли в момента вирус със главоболие, температура около 38 градуса, скован врат и болки в цялото тяло като при мускулна треска? А, гърлото е червено, болезнено с наченки на налепи.

Главоболие и температура минават само след лекарство и то не за повече от 2-3 часа.

Тъкмо ми излезе някаква статия за менингит и малки се стреснах, най-вече заради главоболието и скования врат.
В много малък град съм, няма кой да ме прегледа през почивните дни.
Има ли причина за такава тревога?

# 56
Здравейте?  От няколко вечери ,когато си легна усещам тежест под лявото ребро според вас на какво може да се дължи

# 57
  • София
Здравейте,
Моля ако някой  е минал през същото  като мен да даде съвет или насока. От повече от две седмици  съм  със силна болка в гърлото и  суха дразнеща кашлица. Кашлицата през деня почти  я няма, усилва се през нощта и  в легнало положение. Температура не съм вдигала въобще. Пих оспамокс , който намали малко симптомите , но след като ми  свърши лечението  с него  всичко  се върна с пълна сила.  Сега пия втори антибиотик Левокса ,  днес ще ми  е четвърти  ден от лечението  с него. След първото хапче усетих облекчение, кашлицата изчезна , но  гърлото  все така си  ме боли, като  днес болката е по-силна от предишните няколко  дена.  Вече имам чувството ,  че това гърло никога няма да спре да ме боли. Как може,  два антоботика минаха през мен , а то  си боли.  Колежка ми  се оплака скоро,  че дъщеря и е  със същите симтоми от месеци и  три  антибиотика е изпила без никакъв ефект. Да кажа само ,  че лекарствата ми  се изписват от личен лекар не се самолекувам. Но  съм отчаяна вече,  ако антибиотика не помага ,  то какво може да помогне?

# 58
Е, за какво са тези антибиотици? Ако не е пускан гърлен секрет и не е изолирана бактерия, полза от тях няма. Може да е вирус, в крайна сметка.

# 59
  • София
Е, за какво са тези антибиотици? Ако не е пускан гърлен секрет и не е изолирана бактерия, полза от тях няма. Може да е вирус, в крайна сметка.

Не е пускан  гърлен  секрет. По  съвет на личния трябва да доизпия и  този  антибиотик и  тогава ако не мине ще ми  пусне гърлен. Иначе усещам подобрение с антибиотиците, но  не минава. Беше ми предписал и  трахизан и сироп  за кашлица , но от тях нямаше абсолтно никакъв ефект. Като  гледам  как вървят нещата ще се ходи  в понеделник   пак при личния.

Общи условия

Активация на акаунт