Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 464
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, някой може ли да ми даде линк към темата за общи въпроси свързани с детското здраве?
По някаква причина не мога да я намеря.

# 271
В какви граници се очаква редуциране на теглото при прием на Глюкофаж 500 мг? В смисъл килограм - два  или се очаква по-сериозно отслабване? Изписан е за ИР на дете.
Мой познат, на 21 год, свали 25 кг.

# 272
Направо Пирогов според мен, спешното.
Там го заведохме, благодаря
Стискам палци да не е нещо сериозно!

# 273
Всичко е много индивидуално. Някои свалят много, други не чак толкова. Много зависи и от хранителния режим и движението.

# 274
Само с хапче няма да отслабне. Трябва сериозна промяна в храненето. Майка ми свали 20, но тотално си промени режима.

# 275
Никой не може да каже, освен че и "дете" може да значи на 3 годинки, а може и на 15... Но са прави че само от хапчето трудна работа. Дори и на лекар не бих повярвала ако ми даде "бърз и конкретен" отговор на такова питане, то просто няма как да се предвиди.
При деца и подрастващи инсулинът и поначало си е по-висок, това при тях е нормално, там трябва с детски ендокринолог да се работи.
Каквото и да кажем вече порасналите, дето имаме такива проблеми... няма да е напълно релевантно.

# 276
Благодаря. Да, не е дете, а за тийнейджър на 15г. става дума. Детски ендокринолог го лекува, но ми каза да отидем на контролен преглед след 3 месеца, ако няма ефект от лечението. "Ефектът" е минус 3 кг., като има какво да работи по хранителния режим и движението. Сега се питам, тези свалени 3 кг. дали се считат за ефект, защото има още доста за сваляне.

# 277
Здравейте! Никъде в аптеките не откривам Сибелиум, а много ми трябва. Предлагат ми Флунаризин, но от него не постигам търсения резултат. Дали нямате идея под какво търговско наименование се продава в Гърция или Турция?

Бетасерк евентуално. И той беше изчезнал, но вече има.
    Активното вещество е друго, но е за световъртеж, ако за това търсите сибелиум.

Благодаря!

# 278
    Глюкофаж, а и всякакъв Метформин, се комбинира с диета и спорт. Аз го пих 2 години, спрях го 3 години заради бременност и кърмене и го почнах пак преди 2 години - свалих 17 кг първоначално, върнах 3 и сега от доста време си стоя на едно тегло, но и не спазвам стриктен режим. Най-добре да почне някакъв спорт, ненатоварващ ставите - плуване например или тренировки с треньор, който си знае работата и няма да го кара да тича например.

# 279
    3 кг за 3 месеца, и то за дете, ми се струва добре.

# 280
    Здравейте,някой ако е имал възпаление на апендикса ще ми каже ли какви са точните симптоми, къде боли и възможно ли е мястото да те заболи,болката да отмине и след седмица пак да започне?

# 281
    Аз специално за ИР не бих гледала само килограмите, по-скоро вижте и при другите симптоми дали има промяна. И дръжте под око Б12 щом е на метформин, то при ИР обикновено и други дефицити има де, дано да е обърнал внимание лекарят и на това.

# 282
    • до най-прекрасния мъж
    Зависи от стартово тегло, диета, спорт. Хапчето не е панацея. На Глюкофаж даже качих 10 кг, но ядях безразборно, с много нерви и стрес. Забременях, спрях да се храня безразборно, премахнах нервите и стреса и свалих 10 кг за три месеца без хапче.
    Три килограма може да са много, може да са и малко, зависи от стартовото тегло. Едно е 3 от 100, друго е 3 от 60.

# 283
    • София
    Здравейте,някой ако е имал възпаление на апендикса ще ми каже ли какви са точните симптоми, къде боли и възможно ли е мястото да те заболи,болката да отмине и след седмица пак да започне?

Може да почне да боли стомаха и постепенно да се измести в дясно, повръщане, може и температура. Може да спре да боли за известно време и после пак да почне. Дъщеря ми я оперираха по спешност в началото на май т.г., като преди това я боля стомаха през есента на миналата година, след това януари точно на рождения й ден (и двата пъти ходихме до Пирогов) и накрая финиширахме в болница за операция. Явно си беше тръгнало, след операцията докторът каза, че е бил започнал да загноява.

# 284

Може да почне да боли стомаха и постепенно да се измести в дясно, повръщане, може и температура. Може да спре да боли за известно време и после пак да почне. Дъщеря ми я оперираха по спешност в началото на май т.г., като преди това я боля стомаха през есента на миналата година, след това януари точно на рождения й ден (и двата пъти ходихме до Пирогов) и накрая финиширахме в болница за операция. Явно си беше тръгнало, след операцията докторът каза, че е бил започнал да загноява.

А на какъв лекар се ходи,за да се разбере дали има възпаление? Хирург?

Общи условия

Активация на акаунт