Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 408
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Те, дръжките, ако са баш върху лепенката веднага след лабораторията, ще помогнат именно с притискане да не се получи това подуване на вената, а няма да направят беля.

# 331
Абе не е точно така, то не е притискане както ще го направиш когато му е времето, повече пречи да се носи чантата там иредовно ме предупреждават и мен. Че аз съм с трудни за хващане вени и редовно излизам с лепенки и на двете ръце, много тегаво ми вземат кръв.

# 332
Здравейте,някой приемал ли е таблетки Лактаза ензим, тези които са за лактазна недостатъчност и лактозна непоносимост? Имат ли действие? Гастрото ми каза,че при повечето й пациенти нямало действие, но тъй като съм млада при мен може и да има.

# 333
Безлактозните продукти в търговската мрежа са точно с добавена лактаза. Тя лактозата няма как да се премахне от млякото, ами слагат лактаза да я разпаднат, за тези които не произвеждат лактаза или не достатъчно. Те затова се усещат и като по-сладки на вкус, лактозата е разпадната до две прости захари, едната от тях е глюкоза.
Вече предполагам че е въпрос и на дозировка дали ще ти свърши работа на таблетки, за което не знам къде и колко информация има.

# 334
Безлактозните продукти в търговската мрежа са точно с добавена лактаза. Тя лактозата няма как да се премахне от млякото, ами слагат лактаза да я разпаднат, за тези които не произвеждат лактаза или не достатъчно. Те затова се усещат и като по-сладки на вкус, лактозата е разпадната до две прости захари, едната от тях е глюкоза.
Вече предполагам че е въпрос и на дозировка дали ще ти свърши работа на таблетки, за което не знам къде и колко информация има.

Благодаря, аз по принцип си взимам млека и сирене без лактоза, но тъй като има много други храни,които преди си хапвах,а съдържат лактоза и нямат заместители поне на вкус и гастрото ми каза за хапчетата, но не ми вдъхват доверие и затова исках да знам дали някой не ги е пробвал

# 335
Пак съм аз със зацапване извън цикъла, за което писах по-рано. Вече тотално се притесних. Ходих преди малко по малка нужда и след забърсване виждам това ... какво е това нещо? Ужасно много се притеснявам по това време няма при кого да отида да попитам.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 13:20 от Не се сърди, човече

# 336
Това е парченце маточна лигавица. Има жени и с отделяне на доста по-внушителни размери.

# 337
Каква е причината за отделянето йй??

# 338
При цикъл се изхвърля маточната лигавица, смесена с кръв, и неоплодената яйцеклетка.

# 339
На мен ми дойде на 13.08 и ми свърши около 17-18 август. След това нямах нищо, а днес сутринта кафяво зацапване цял ден и сега това?

# 340
Каква е причината за отделянето йй??
Ти на колко годинки си и това първите пъти цикъл ли ти е?
https://www.puls.bg/reference/dictionary/dictionary_195.html

# 341
  • Бургас
Момичето пише, че не е в цикъл, даже по мои изчисления е в овулация.
Ами не е нормално в този период да има това.

# 342
Пак съм аз със зацапване извън цикъла, за което писах по-рано. Вече тотално се притесних. Ходих преди малко по малка нужда и след забърсване виждам това (не отваряйте надолу  ако сте. Гнусливи- не можах да намеря как да скрия снимката СъжаляваМ! Не ме цитирайте за да мога да я изтрия после, че не е приятна гледка ) какво е това нещо? Ужасно много се притеснявам по това време няма при кого да отида да попитам.
    [/list]

Такива съсиреци имам по време на цикъл … извън цикъл не смятам за нормално, най-добре гинеколог да се изкаже.

# 343
      Ами най вероятно ще е пак в цикъл. По притеснително е, че е често, а не отделянето на тези парченца. Или аз не разбирам какво се пита вече... Такива паникьосани питания малко объркват и трудно им се отговаря. А с толкова притеснения се ходи на лекар, не се пита по форуми.

# 344
      Толкова разбираемо е написано всичко. Къде видяхте да съм написала, че често ми се случва??????????? За първи път в живота ми имам зацапване извън дните си на менструация, и тази вечер за първи път изхвърлям подобно нещо от себе си??? Напислаа съм че ще ида на лекар, но в 8ч според вас при кого да отида да попитам? Четете малко преди да нападате така човек в такова положение, не помагате!

Общи условия

Активация на акаунт