Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 504
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Привет, знаете ли, дали психиатър може да изписва болничен за депресия или бърнаут? Нещо никак не се чувствам добре, чувствам се леко на ръба на силите си, а имам много отговорна работа и много трябва да работя…

# 466
Привет, знаете ли, дали психиатър може да изписва болничен за депресия или бърнаут? Нещо никак не се чувствам добре, чувствам се леко на ръба на силите си, а имам много отговорна работа и много трябва да работя…
Принципно може, но мисля че за такива диагнози най-много около две седмици могат да дадат.

# 467
Хелатен магнезий или магнезиев цитрат най-добре се усвояват.
Мъжът ми получаваше доста крампи и какъвто и друг вид магнезий да взима, не му помага, освен някой от тези двата вида.
Аз от магнезия на Допелхерц съм през 2 часа в тоалетната...
Ето инфо за видовете магнезий
https://herbamedicabg.com/patevoditel-v-razlichnite-formi-na-mag … rMrxoCkWYQAvD_BwE

# 468
Здравейте, не знам дали някой ще може да ми отговори на въпроса,но реших все пак да питам. Имам остър цистит,който лекувам вече два месеца, както и синдром на раздразненото черво,за което пия вече втори антибиотик. Въпроса ми е към болките,който имам. Те са предимно в дясната долна част на корема ту по-ниско към яйчника,ту нагоре към пъпа, понякога са в средата на корема,а понякога и в ляво ме боли както и гърба и кръста. Бях на гинеколог, кисти,миоми и тем подобни нямам. Бях на нефролаг,каза остър цистит,като ме видя на ехографа и казах,че имам болки като уринирам, тъмна урина и доста често ходя по малка нужда. След това ходих на гастро,тъй като имам силни болки в корема,много газове,имам чувството, че има нещо в корема ми,което се движи. От антибиотика газовете спряха, но от време на време продължавам да имам болките,които описах по-горе. Два дни ме боли на интервали,болката не е силна. След това няколко дни спира да ме боли и после пак се връщат болките. Гастрото ми каза,че при срч  може да имаш болки и спазми в различни части от тялото,фибромалгия мисля,че го нарече. Звънях на личната да я попитам, а тя ми каза,че или е заради проблема с корема или от цистита,може да са навлезли песъчинки в бъбрека или е на психическа основа,тъй като при мене стреса не е никак малък. Ако някой е имал подобен проблем ще се радвам да ми сподели как се е справил,може и на лично съобщение

# 469
Иска ми се да пия магнезий заради сковаността и пукането на ставите ми, но не ми понася. Опитвала съм във вид на прахчеха и в течно състояние, но след приема им получавах разстройство и не ми позволяваше дори да изляза от вкъщи. Намалих дозата наполовина по съвет на физиотерапевта ми, и пак същото положение беше. И тогава фезиотерапевтът направи заключение, че съм от малкото хора, на които не му понася магнезий. Каза ми да не приемам повече магнезий, щом организмът ми не го приема.

# 470
Иска ми се да пия магнезий заради сковаността и пукането на ставите ми, но не ми понася. Опитвала съм във вид на прахчеха и в течно състояние, но след приема им получавах разстройство и не ми позволяваше дори да изляза от вкъщи. Намалих дозата наполовина по съвет на физиотерапевта ми, и пак същото положение беше. И тогава фезиотерапевтът направи заключение, че съм от малкото хора, на които не му понася магнезий. Каза ми да не приемам повече магнезий, щом организмът ми не го приема.

Баща ми пие магнум антиспазми, което съдържа магнезий, калий,витамин b6 и витамин е. Той също има проблем със стомаха и доста често получава диария,не знае дали е точно от тези хапчета,но когато има диария пие един сироп, сутрин и вечер по 10мл. и всичко е ок. Самият сироп е да запичане, но той си ходи редовно,но му помогна при диарията. Сиропа се казва diareo family

# 471
От магнезия е дискомфорта в червата. Аз също имах и го спрях. Важно е да се избере подходящата форма. Питайте Денис за препоръка.

# 472
Според мен при здрави черва не трябва да има дискомфорт от магнезий. Търсете причината в червата.

Juli.m014, от дебелото черво са ти болките. Точно по хода, както си описала.
Личната ти и тя толкова разбира. Цистит е възпаление на пикочния мехур. Какви песъчинки ще влязат в бъбрека? Имаш ли стерилна урина, изолирани бактерии? Или така на око те лекуват?

# 473
Според мен при здрави черва не трябва да има дискомфорт от магнезий. Търсете причината в червата.

Juli.m014, от дебелото черво са ти болките. Точно по хода, както си описала.
Личната ти и тя толкова разбира. Цистит е възпаление на пикочния мехур. Какви песъчинки ще влязат в бъбрека? Имаш ли стерилна урина, изолирани бактерии? Или така на око те лекуват?

Бях пуснала урина,кръв и тест за хеликобактер преди да отида на гастро и нефролог. Хеликобактера е положителен, а при урината бяха доста завишени седимет левкоцити и имам белтък в урината. И аз си мислех за дебелото черво,просто не бях сигурна,а за личната,тя май наистина от нищо не разбира, с такова впечатление съм от години.

# 474
Хеликобактера трябва да се лекува правилно. И за урината е нужно стерилна да се види. Сигурно и там има бактерии.
Витамин Д пиеш ли? Много е важен за имунитета като цяло.

# 475
Хеликобактера трябва да се лекува правилно. И за урината е нужно стерилна да се види. Сигурно и там има бактерии.
Витамин Д пиеш ли? Много е важен за имунитета като цяло.

Пия комбинация от витамини,гастрото ми ги изписа, каза че са хапчета за имунитета. Може би от храната се получават болките, уж спазвам диета,не ям пържено, не слагам много подправки, дори млечни продукти избягвам да консумирам, единствено си позволявам майонеза от време на време, а бях забравила да попитам дали тя пречи на корема,тъй като съдържа доста олио

# 476
Не пречи майонезата.
Пусни си изследване на витамин Д, да видиш как е. Ако е нисък, от мултивитамини няма да наваксаш.

# 477
Не пречи майонезата.
Пусни си изследване на витамин Д, да видиш как е. Ако е нисък, от мултивитамини няма да наваксаш.

Благодаря, ще пусна при първа възможност.

# 478
Възстановяването от хеликобактер пилор е доста трудно. Аз още не съм го постигнала, преди две-три години ми откриха, излекуван е,  ама си останах с раздразнени черва, докато накрая свикнах.

(Благодаря на дамите за помощта за прилошаване при пътуване. Много ми беше полезно).

# 479
Здравейте, преди време бях писала за една буца на шията ми. Днес минах на ендокринолог и ми казаха,  че това ми е гръкляна. Щитовидната е ок, но има 1 кистичка и 1 малко възелче, които трябяа да се следят на 6м. Да се успокоявам ли или да търся 2ро мнение?

Общи условия

Активация на акаунт