Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 370
  • 746
  •   2
Отговори
# 525
Благодаря ви за съветите! В крайна сметка днес е по-добре положението, вчерашните мехурчета ги няма, изглежда че дефламола помага. Ще продължа да мажа пък дано мине бързо.

# 526
Може ли да се премахне мазол/и по краката и никога да не се появяват на същото място?

# 527
Здравейте, искам да ви попитам къде в София мога да заведа малко дете за сваляне на гипс, снимка и евентуално раздвижване след това?Кога се прави снимката-преди или след сваляне на гипса?
Благодаря ви предварително.
В Пирогов при детските ортопеди, а за радвижване пак там има рехабилитация, като може с направление.

# 528
Здравейте,от известно време насам имам нацепвания около ануса като от бръснарско ножче,понякога кървят.Много са болезнени и не минават от нищо.Опитвам се дя приемам много фибри и да пия 2л. вода на ден.Какво да правя?

# 529
Някакъв крем с хиалуронова к-на, подпомага заздравяването на тъканите. Може би на лекар да отидете ?

# 530
Може би става въпрос за анални фисури? Пробвай с Цикатридина да ги мажеш.

# 531
Някой знае ли какви са тези образувания, болезнени са.
Скрит текст:

Не знам точно за кое питаш, а и снимката е неясна.
Мисля, че едното от оградените неща представлява нормалите за повърхността на езика lingual tonsils - може да разгледаш снимки в Интернет и да попрочетеш за тях. Те също подлежат на възпаления, може случаят ти да е именно такъв.
За втората оградена находка - не знам, защото не мога да преценя от снимката. Може би пак се касае за въпросните lingual tonsils. Струва ми се, че на фотоса виждам и гной.
Посети УНГ и сподели после какво се е оказало. Simple Smile

Ходих при личния каза ми , че е кандида , ползвам гел, хапчета , спрей , но ефект няма само белите петна се махнаха, но имам по гърлото. Мисля да направя още един курс с Нистатин...

# 532
Кандида се диагностицира само с микробиология - не може на око. Ако не е правена такава, то диагнозата може да е погрешна. А и това си е за УНГ, не за "личния".

# 533
Здравейте, имате ли идея след колко време активното вещество във Фраксипарин (инжекция) - надропарин - се изчиства изцяло от тялото? Инжекцията е бита 20 поредни дни.

# 534
Здравейте,от известно време насам имам нацепвания около ануса като от бръснарско ножче,понякога кървят.Много са болезнени и не минават от нищо.Опитвам се дя приемам много фибри и да пия 2л. вода на ден.Какво да правя?
Аналните фисури са трудно лечими и бихте могли да облекчите състоянието си, но... рядко заздравяват напълно сами. И въпреки това историята познава и такива случаи. Много са болезнени, да. Първо - изрядна хигиена след всяко изхождане. После - бани със смрадлика облекчават. За мазане изберете си нещо от тези https://voubs.bg/naj-dobriiat-kriem-za-analni-fisuri/
Храненето просто трябва да се промени напълно - както сте започнали - фибри, сурови зеленчуци, течности и нищо, което запича, докато имате облекчение и евентуално позараснат. Ако не... изходът е операция, защото иначе болките са нетърпими.

Здравейте, имате ли идея след колко време активното вещество във Фраксипарин (инжекция) - надропарин - се изчиства изцяло от тялото? Инжекцията е бита 20 поредни дни.
Едно кръвно изследване на протромбиново време и INR ще ви отговорят, всеки организъм реагира различно. Ако показателите са в референтните стойности извън терапевтичните, значи действието му вече е отминало.

# 535
Баща ми го приеха по спешност за операция. В болницата му поискаха 270 лв за настаняване и 1700 лв за операция на апандисит. Пенсионер. Това нормално ли е? Накарали са го да разпише 101 листа. Не знае нито по каква пътека лежи, нито нищо.

# 536
  • Бургас
Ходих при личния каза ми , че е кандида , ползвам гел, хапчета , спрей , но ефект няма само белите петна се махнаха, но имам по гърлото. Мисля да направя още един курс с Нистатин...

Ако наистина е Кандида и нищо не ви помогне може да пробвате Lac Caninum - хомеопатичен монопрепарат. Сега всички ще ме нападнете, че не е препоръчително някой да се лекува по интернет, но човек като е отчаят прибягва до отчаяни мерки. Както се случи и с мен.

Баща ми го приеха по спешност за операция. В болницата му поискаха 270 лв за настаняване и 1700 лв за операция на апандисит. Пенсионер. Това нормално ли е? Накарали са го да разпише 101 листа. Не знае нито по каква пътека лежи, нито нищо.

На въпроса. Не, не е нормално.

# 537
Коя е тази болница? Не е нормално. За какво искат тези пари? Апендектомията е операция по спешност и не би трябвало да заплаща, след като е и здравно осигурен.

# 538
Здравейте!
Според вас ,тези капки може ли да св употребяват и от възрастен? Бяха ни изписани за бебе (7 месеца) , но така и не ги ползвахме . Дори не са отваряни. От няколко дни и аз съм с дискомфорт в корема и мислех да си взема някакъв хубав пробиотик ,преди да видя това в шкафа ни и да се сетя ,че не сме го ползвали изобщо. Четох инструкциите ,никъде не пише . А са капки за 30 лв 😁

# 539
Коя е тази болница? Не е нормално. За какво искат тези пари? Апендектомията е операция по спешност и не би трябвало да заплаща, след като е и здравно осигурен.

Пълмед Пловдив

Общи условия

Активация на акаунт