Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 29 310
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
И аз съм така.
Слагам с клечка за уши по малко захаросан мед в ноздрите и разнасям навсякъде докъдето мога.
Също слагам и тампони памук с малко ракия или оцет.
Мажа и около носа/може и вътре/ с балсам Колд  на Хималая.Мажа също чело и слепоочията.

# 661
Или мазане с Ринолекс също.

# 662
  • Бургас
Аз бях така последния път като бях болна. Не беше Ковид, или поне теста беше отрицателен. Така яко ми се запуши носа. Но пръсках спрей с ксирометазолин колкото и да не е хубаво да се ползнат продържително, защото усещах как започват да ме болят синусите и ме беше страх това запушване да не ми докара някой синузит. След няколко дни ми мина, не помня точно колко.

# 663
Муконазала ме спаси, засега... но ще отида при УНГ. Искам да проверя дали нямам нужда от операция. Знам ли... някоя преграда или нещо стеснено вътре в носа, което при хрема да ме задушава направо. Иначе с муконазал преди ми е минавало за две седмици....

# 664
  • Бургас
Е чак пък операция.
Дали сте за операция може да се прецени когато не сте болна. Нормално е при вирус да се запуши, лигавицата набъбва. Хората за операция са с целогодишно запушен запушен нос, вие имате хрема от няколко дни.

# 665

За проблеми със носа и синусите препоръчвам промивки с този разтвор. Неприятно е, но излиза всичко и облекчава.
Аз съм със синузит и е изпитано.
Компреси със морска сол също много помагат!  
Също и вдишване на пара от тенджерата с морска сол.
Ако носната лигавица е суха и се образуват корички - Rinopanteina Маз.

# 666
Как се поръчва лекарство от чужбина? Разбирам че трябва лекарско предписание но някой знае ли как става? Някоя аптека може ли да ми го поръча или? Изобщо не ми е ясно
Също, някой дали знае в България има ли изобщо амфотерицин Б и вориконазол?

Ако е от Турция повечето лекарства ги дават и без рецепти като видят, че са за българи. Има групи, където някой пътува редовно до там и приема поръчки.

Ако някой български лекар ви е изписал такива лекарства следва да знае, че те не се продават тук и да ви насочи от къде да вземете.
Аптека няма как да ви го поръча, защото има регулации за внос и износ на лекарства. Ако имате познати в чужбина разпитайте тези лекарства дали може да ги вземат и да ви ги изпратят.
А вие имате ли рецепта?

Проверих, не намерих информация тези лекарства да се продават в Турция. Намерих само от Румъния. Нямам предписание, но на антимикограмата ми, само тези ми останаха избор.

# 667
А аз имам задна хрема. Секрет от носна кухина стича отзад към гърлото и ме вкарва в паническа атака. Не знам, как да се спася. Това настъпва 1 път в месец или 2. Но е много страшно нещо. Та четох и аз, че правят някакви операции, ако не помага лечение. Това е просто някакво страдание. Кашлям, запушва се трахея...

# 668
  • Бургас
Как се поръчва лекарство от чужбина? Разбирам че трябва лекарско предписание но някой знае ли как става? Някоя аптека може ли да ми го поръча или? Изобщо не ми е ясно
Също, някой дали знае в България има ли изобщо амфотерицин Б и вориконазол?

Ако е от Турция повечето лекарства ги дават и без рецепти като видят, че са за българи. Има групи, където някой пътува редовно до там и приема поръчки.

Ако някой български лекар ви е изписал такива лекарства следва да знае, че те не се продават тук и да ви насочи от къде да вземете.
Аптека няма как да ви го поръча, защото има регулации за внос и износ на лекарства. Ако имате познати в чужбина разпитайте тези лекарства дали може да ги вземат и да ви ги изпратят.
А вие имате ли рецепта?

Проверих, не намерих информация тези лекарства да се продават в Турция. Намерих само от Румъния. Нямам предписание, но на антимикограмата ми, само тези ми останаха избор.

А на лекар ходихте ли?

# 669
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, как да облекча силна болка в гърлото? Детето е болно от пет дни, гъст жълт сопол и температура. Оплака се и един-два пъти, че я боли гърло, но не е нещо страшно. Вече й отминава.
Обаче, вчера и аз се събудих с ужасна болка в гърлото, едва преглъщам. Снощи вдигнах 38°С Т, пих Тайлол и днес нямам. Но гърлото ме боли зловещо. Пръскам Орофар Интенз, правя гаргара със сода, ям мед, пия чай от джинджифил, но ефектът е временен. От едната страна на гърлото имам около 2 см бяла резка, изглежда като гнойна. Там ме и боли повече. Болката е силна като при ангина, но сливиците са чисти. Имам и обилен жълт секрет, който обаче се стича назад, през носа почти нищо не излиза.
Не се сещам какво още да пробвам, за да спре да боли така неприятно. Лимфните възли са ми леко подути и болезнени, но това е нормално.

# 670
  • Sofia
Мед и сода разбъркай/1с.л.мед с 1/2ч.л.сода/ и по малко хапвай като го оставяш да се разтопи в устата.
Гаргара с лимонтозу също облекчава.
Мен ме успокои дъвчене и смучене на суров джинджифил.

# 671
Здравейте, как да облекча силна болка в гърлото? Детето е болно от пет дни, гъст жълт сопол и температура. Оплака се и един-два пъти, че я боли гърло, но не е нещо страшно. Вече й отминава.
Обаче, вчера и аз се събудих с ужасна болка в гърлото, едва преглъщам. Снощи вдигнах 38°С Т, пих Тайлол и днес нямам. Но гърлото ме боли зловещо. Пръскам Орофар Интенз, правя гаргара със сода, ям мед, пия чай от джинджифил, но ефектът е временен. От едната страна на гърлото имам около 2 см бяла резка, изглежда като гнойна. Там ме и боли повече. Болката е силна като при ангина, но сливиците са чисти. Имам и обилен жълт секрет, който обаче се стича назад, през носа почти нищо не излиза.
Не се сещам какво още да пробвам, за да спре да боли така неприятно. Лимфните възли са ми леко подути и болезнени, но това е нормално.

На ваше място бих се обадила на личния да ми изпише антибиотик. Не се мъчете..

# 672
  • София
А аз имам задна хрема. Секрет от носна кухина стича отзад към гърлото и ме вкарва в паническа атака. Не знам, как да се спася. Това настъпва 1 път в месец или 2. Но е много страшно нещо. Та четох и аз, че правят някакви операции, ако не помага лечение. Това е просто някакво страдание. Кашлям, запушва се трахея...

И аз съм  така целегодишно,  нищо не помага. Ходила съм при всякакви лекари и  съм пила почти  всичко обаче не минава. А на операция не бих  се подложила, така че си търпя. То отдавна свикнах ,  само сутрините ми  е по-гадно защото понякога толкова тече ,  че чак ми  се драйфа.

# 673
  • до най-прекрасния мъж

На ваше място бих се обадила на личния да ми изпише антибиотик. Не се мъчете..
Е, ако не е бактериална инфекция, защо ми е антибиотик? До АБ прибягвам само при доказана необходимост. Не ми се иска да пия на посоки, защото те си имат доста странични и негативни ефекти.

# 674
Жълт секрет си е баш натам...
Прави си промивки на носа със солена вода. Това също дренира много добре такива тапи.

Общи условия

Активация на акаунт