Изостави ме с детето.Как да продължа живота си?

• 19 683
  • 486
  •   1
Отговори
# 225
Възможно е, в гардеробът си имам дрехи от 8 до 16, от С до ХЛ, зависи от кройката и как искам да стои дадена дреха. В този период, за който говориш, вече трябва да съм била над 60кг.

Сладкото не е единственото, което трупа килограми. Трябва да се изключат и тестените продукти, алкохолът, всякакъв джънк в пликчета, и тн.

Ти като Ваня Червенкова. Нали продаваше някакви хапчета за отслабване и ѝ пишат хората, че не действат, не отслабват, и тя им отговаря "Ще спрете да ядете по половин торта на ядене и ще отслабнете". Само че някои хора никога не сме изяждали по половин торта, та няма как да се отървем от този вреден навик. Нито алкохол консумирам, нито джънк в пликчета, нито газирано... Да изброявам ли още какво не консумирам, от което по принцип се качва? Да, макарони и хляб ям, но то ако не ядяхме това, значи гладни трябва да стоим, щото по 3 пъти на ден, поне, не мога да осигуря по една пържола или риба на скара на трима души, та да не трябва да ядат хляб, макаронени изделия и картофи.

Токсична връзка и се изтрепала да плюска. Хубаво, ама с дете и токсичните връзки са по-трудни за прекратяване. Има периоди,  в които жената често е икономически зависима, ако детето е със заболяване и изисква повече времеви и друг ресурс от обикновено, става още по-трудно, ако нямаш гръб, някой да поема една част от задачите. И да не е бащата, сам, без близки, е много трудно.

# 226
Чета единствено оправдания. Както казах, и 15 минути на ден са нещо. Всеки може да залитне в грешна посока, не е казано, че трябва да стои там вечно. Килограми се качват, и се свалят. Не са някаква присъда, и това се опитвам да обясня през цялото време.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 00:34 от Elunaria

# 227
Аз все съм отслабвала в токсични връзки, за пръв път чувам някой да дебелее.
Качих 10 кг за последните години и то след като се събрах с мъжа ми и успокоих топката.
Не съм си променила начина на хранене, на живот, на движение. Но съм на повече години.

# 228
Е, чак пък да не си чувала? Случва се и едното и другото.

# 229
Авторката пусна бомба и не пише и е много дразнещо. Според мен, слаба-дебела, след 12 години много мъже са разлюбили жените си и при първата 20 годишна, хващат баира. Просто такава е мъжката природа явно. Аз се радвам на прекрасните си деца, на друго не разчитам в дългосрочен план Simple Smile)).
Иначе, и аз съм качила едни килограми и не мога като хората да отслабна.  Чакам да ме зареже мъжът ми, за да се стегна и заприличам на маце.

# 230
Зарежи го ти, ако е същата работа, като на авторката.

# 231
Ми не, честно. Имам пример приятелки и една колежка, които станаха като привидения в лоши отношения. Мисля, че повечето хора се стопяват от нерви и лоши отношения, не сядат да ядат по цял ден, а напротив нямат апетит.

# 232
Възможно е. То и аз много не съм променяла храненето си, като количество. Като качество, обаче, беше много зле. Вече страня от много видове храни, които освен моментно удоволствие, друго не предоставят.
Сега се сетих, че тогава спрях и цигарите, което също може да е оказало влияние, въпреки, че много не вярвам в теориите, че се качва, когато се спрат.

# 233
  • Out of the Mix
Прави ми впечатление, че винаги се изпада в някакви крайности.
Всичко екстремно говори за нещо здравословно не наред.
Ясно е, че на 40 не си, като на 20.
Но, ако внимаваш какво хапваш, спортуваш редовно, режимно и здравословно, нищо не пречи да изглеждаш чудесно за себе си. Затова се иска дисциплина, желание, и да не те мързи.
Това няма как да го оправдая - мързел, апатия, летаргия, тъпчене всекидневно с боклуци, хапване на всякакъв джънк, който нищо не ти дава, освен да ти скапва тялото отвътре, в лявата ръка цигарка, в дясната кенчето Пиринско, или каквото и да е още по-зле. Че и много жени го правят, за мен е грозно.
Аз лично никога не бих допуснал да "надебелея".
Имах една постоянно искаше и готвеше някакви пастички, чийзкейкове, кексчета, което беше чудесно, но й заявих, че спирам да ги ям, или да разредим, или да почне да прави някакви "веган", здравословни и да се хапва по малко, защото много ще ми наруши режима, а не мога да не й уважавам ентусиазма, все пак готвеше и вкусно. Sweat Smile
А не мога и не искам да "пълнея".
Аз лично отпреди 15-20 г. съм качил около 4 кг., които са на мускули и много малко мазнини.
Чувствам се идеално в момента, не бих се представял друг.
Естествено, че като си в идеална форма, стойка и т.н., излъчваш увереност, правиш впечатление, хващаш око, завист, младееш, на теб ти прави впечатление, че масово другите са много по-зле от теб.
Около мен всички спортуват и са във форма.
С годините все повече внимавам какво ям, купувам и слагам в тялото си.
Химия абсурд, по възможност готвена, сурова храна, печено и т.н.

# 234
Авторката пусна бомба и не пише и е много дразнещо. Според мен, слаба-дебела, след 12 години много мъже са разлюбили жените си и при първата 20 годишна, хващат баира. Просто такава е мъжката природа явно. Аз се радвам на прекрасните си деца, на друго не разчитам в дългосрочен план Simple Smile)).
Иначе, и аз съм качила едни килограми и не мога като хората да отслабна.  Чакам да ме зареже мъжът ми, за да се стегна и заприличам на маце.
😄Това е много сладко! Обаче народната поговорка гласи,че за да отлабнеш,трябва да си хванеш любовник 😀😃

# 235
  • Някъде там
Ми не, честно. Имам пример приятелки и една колежка, които станаха като привидения в лоши отношения. Мисля, че повечето хора се стопяват от нерви и лоши отношения, не сядат да ядат по цял ден, а напротив нямат апетит.
Тук не съм съгласна.Зависи как е устроен организма ти. Не от лоши отношения, но от 2 месеца  стрес  и притеснение за баща ми ,тичане по болници и прочие  и накрая загубата му, качих доста килограми.Буквално съм гладувала, защото нямах време да се храня и нямах апетит, но пълнеех и от малкото което хапвах, а то не е било боклуци и тестено. После дълго време ги свалях, успях, но с много усилия.

Авторката появи ли се, да каже тя дебела ли е ? Че, от това как да продължи слвд раздялата, темата стана как жените сме дебели и трябва  да отслабнем за да останем с мъжете си 😀, а даже не знаем дали това, че тя е дебела е факт. Никъде не пише. Той е този който е свалял 20 кг, не тя...

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 09:09 от daviz

# 236
Аз съм доста над 40, ама като ходих наскоро у майкини викам я да си пробвам костюма от абитуриентската, който виси там в гардероба, и ми стана.
50 като мина ще кажа пак как е.

П.С. Хляб, макаронени изделия и картофи имат доста въглехидрати, от които се пълнее. Формулата е проста - телесна маса се натрупва, ако влизат повече калории, отколкото се изгарят. Така че по-малко ядене, повече движение.
И аз не харесвам дебели хора - освен чисто физически, показва и неуважение към собственото здраве, към естетическото чувство на партньора, липса на воля и дисциплина, и други непривекателни черти на характера.
Напълно валидна причина за раздяла си е според мен. Разбира се, не няколко кила отгоре временно след труден период като например бременност или болест.

Споко бе, аз съм мързелива, дебела и 100 кила. И кво от туй?
Е к'во друго, освен да кажем "мъжът ти е щастливец".

# 237

Браво. Точно това й обяснявам и аз. Цялата тази съвкупност от неща, които не са нито мързел, нито изоставяне. Просто са много нещата. Най-лесно е да обидиш някого как изглежда и да му кажеш мързелив и кит.....
Всички тези неща за липсата на време, сън и т.н. са верни, но когато има желание, има и начин. Както със спорта, така и с храната. Напълняването е чисто и просто прием на повече калории за сметка на разхода. 5 км. бягане в парка за 30 мин горят около 300 калории. Същите калории примерно ще се изгорят и след ползване на стълбите вместо асансьор за една седмица. Да не говорим, че половин час на ден всеки може да отдели - с правилното планиране на времето. Аз ставам в 6 да ходя на фитнес (преди закуска и водене на училище на децата), от моите приятели един бяга до работа, втори ходи да плува в обедната почивка. Жена ми също спортува или рано сутрин с мен или в обедната си. Време винаги може да се намери, ако има желание.
Относно храненето има  безброй "чудодейни диети" за отслабване, но когато човек спазва елементарните принципи на хранене всичко за него би било много по-лесно. Няма как да поддържаш форма ако набиваш чипсове и кола, нали?
Личен избор на всеки е да бъде такъв, какъвто си реши. Даже и оправдания не са необходими. Някои хора си се чувстват добре и по-пълни и в това няма нищо лошо. В крайна сметка всеки носи отговорност за собствения си живот.  

Няма как да се подмлади наистина. Ако жената до него е баба, значи и той е дядо. И там точно е драмата и съответно кризата. С всички тези неща иска да се почувства всякаш е все още млад и целият живот му предстои, но под повърхността страховете ядат, а реалността си остава каквато е. Липсата на криза и "раят" са в приемането и чувстването добре в момента, какъвто е, а не в гоненето на безвъзвратно отминал период и образ.
При някои мъже я има тази "криза" (вероятно и при този от темата), но не е задължително да е нещо лошо per se. И не е задължително да се свързва с инфантилно желание да излиза с ученички и да ходи по дискотеки. Аз разбирам тези пориви в човек (не мисля, че е само при мъжете) - след като е вложил години в създаване на семейство, учене, работа и самоусъвършенстване, той иска да почне да "бере плодовете" от всичко това. Децата са големи вече, той се е утвърдил в работата си и се е развил, изкарва много пари и може да си позволи повече свободно време. Някои отиват в крайността и решават, че всичко им тежи и трябва да се освободят изцяло. Това е реакция на неосъзнат мъж/жена. Осъзнатите хора успяват да надграждат - вместо да напуснат семейството си, те влагат повече време и ресурс да пътуват повече заедно, да опознават различни места и култури, да започнат инетресни проекти заедно или поотделно, да разширят кръгозора на децата си преди те да поемат по своя път. Това е време  и за нови хобита, разширяване на мрежата от интересни познати и т.н.
Така че наистина би могло да е криза, но може и да е точно обратното. Вече зависи от конкретния човек...

# 238
  • София
Такаа. Един приятел ми разказваше една такава история. Как жена му напълняла, станала твърде взискателна домакиня, кариеристка и много непоносима. Всъщност той беше безразличен и нерешителен плужек, потънал в егоизъм и тук там някоя любовница. Редовно спортува.
Тази година, на "лошата дебеланка" явно й е дошло до гуша и се е изнесла в центъра на София с тийнейджъра.
А оня още си седи там и мисли....

# 239
Това нямане на никакво време ми звучи, като мъжете от темите, които все обясняват на някоя, че са заети, но всъщност не искат да имат нищо общо с нея. На всички ни е ясно, каква е истината, само авторките си вярват, че той наистина е много зает. Но няма лошо, важното е все някога да се намери време, и го пожелавам на всеки човек, който не се чувства добре със себе си.

Иначе мъжете в темата, браво, че успявате да се съхраните, но пък при вас нещата се получават с много по-малко усилия, отколкото при жените.

Общи условия

Активация на акаунт