Аз съм имала период, в който съм била с наднормено тегло, мога да кажа, че това беше един от най-тъмните периоди в животът ми.
mamamari, нали правиш разлика между нещо, което зависи от нас, и такова, което не зависи от нас?
Този тъмен период с наднорменото тегло е бил при размер 14, или нормалните периоди без наднормено тегло са размер 14?
Ти като млада и без деца си била с наднормено тегло, значи ще ти е към стотина пъти по-лесно да качиш, и към стотина пъти по-трудно да свалиш, ако имаш деца и си над 35 спрямо тези с нормално тегло на млада възраст.
Аз почти през целия ми живот досега съм се поддържала слаба. Не че не качвам, но като забележа 1-2 килограма отгоре, притежавах достатъчно самодисциплина да намаля калориите, докато се върна към постоянните си килограми. Освен това, винаги съм имала едно наум да не преяждам безобразно. Не качих много през бременността, 6 месеца след раждането на детето бях по-слаба, отколкото някога съм била. Детето ми беше на около 3, когато започнах да пълнея, неусетно. Да, дояждах постоянно това, което злоядото ми дете не е дояло, че ми в жал да го хвърля, със сигурност съм увеличила калориите. Като тръгнах да взимам мерки, се оказа, че е далеч по -трудно, отколкото като млада и бездетна да си спазвам режим. Мога да обяснявам защо, чисто практически, липсва и мотивация, и условия, и обмяната явно не ми е каквато е била. И липсата ми на нормален сън е някаква перманентна, и детето ми е с проблеми, не ме оставя спокойно да ям, постоянно чувствам някаква нервност и напрежение, че нямам час спокойствие, без да ме дърпа, нямам един час някой да го гледа вместо мен, 5 години вече, и финансови проблеми имахме, та не е точно да мога да мина на филе от сьомга със зеленчуци, докато отслабна. Още не съм размер 14, но може и дотам да стигна
Браво. Точно това й обяснявам и аз. Цялата тази съвкупност от неща, които не са нито мързел, нито изоставяне. Просто са много нещата. Най-лесно е да обидиш някого как изглежда и да му кажеш мързелив и кит.....
Разбира се, че не се знае един ден как могат да се развият нещата, просто гледам да правя каквото зависи от мен, и общо взето това и очаквам. Пък всеки си отговаря за себе си и не знам какво го интересуват моите предпочитания