Изостави ме с детето.Как да продължа живота си?

• 19 685
  • 486
  •   1
Отговори
# 195
Изобщо не са ми свършили аргументите. Ти имаш ли един аргумент, с който адекватно да защитиш наднорменото тегло? С какво и на кого помага? За какво е полезно? Какъв процент от близките ти го намират за красиво или здравословно за теб?
Аз съм имала период, в който съм била с наднормено тегло, мога да кажа, че това беше един от най-тъмните периоди в животът ми.

mamamari, нали правиш разлика между нещо, което зависи от нас, и такова, което не зависи от нас?

Този тъмен период с наднорменото тегло е бил при размер 14, или нормалните периоди без наднормено тегло са размер 14?

Ти като млада и без деца си била с наднормено тегло, значи ще ти е към стотина пъти по-лесно да качиш, и към стотина пъти по-трудно да свалиш, ако имаш деца и си над 35 спрямо тези с нормално тегло на млада възраст.

Аз почти през целия ми живот досега съм се поддържала слаба. Не че не качвам, но като забележа 1-2 килограма отгоре, притежавах достатъчно самодисциплина да намаля калориите, докато се върна към постоянните си килограми. Освен това, винаги съм имала едно наум да не преяждам безобразно. Не качих много през бременността, 6 месеца след раждането на детето бях по-слаба, отколкото някога съм била.  Детето ми беше на около 3, когато започнах да пълнея, неусетно. Да, дояждах постоянно това, което злоядото ми дете не е дояло, че ми в жал да го хвърля, със сигурност съм увеличила калориите. Като тръгнах да взимам мерки, се оказа, че е далеч по -трудно, отколкото като млада и бездетна да си спазвам режим. Мога да обяснявам защо, чисто практически, липсва и мотивация, и условия, и обмяната явно не ми е каквато е била. И липсата ми на нормален сън е някаква перманентна, и детето ми е с проблеми, не ме оставя спокойно да ям, постоянно чувствам някаква нервност и напрежение, че нямам час спокойствие, без да ме дърпа, нямам един час някой да го гледа вместо мен, 5 години вече, и финансови проблеми имахме, та не е точно да мога да мина на филе от сьомга със зеленчуци, докато отслабна. Още не съм размер 14, но може и дотам да стигна

Браво. Точно това й обяснявам и аз. Цялата тази съвкупност от неща, които не са нито мързел, нито изоставяне. Просто са много нещата. Най-лесно е да обидиш някого как изглежда и да му кажеш мързелив и кит.....

# 196
  • Пловдив
Споко бе, аз съм мързелива, дебела и 100 кила. И кво от туй?

# 197
Скрит текст:
При нас мъжете е криза на средната възраст
Чудно ми е защо го наричат така и за кого е всъщност кризата?
Тя е за изоставената съпруга, а за самият мъж хич не ми звучи като да е в криза: отслабнал, ударил го на живот, забавлява се с приятели, с нови жени...
Да предположим колко време ще е нужно на тази 20г да осъзнае, че при 20+години разлика  когато е на 40 той ще е на 60 и това в най-добрия случай? Колкото и да е запазен ще заспива преди края на филма и много преди леглото, а там ще хърка.... И това пак е в най-розовите краски, но като го осъзнае това девойче  дали няма да потърси нещо като за нея?
Той, без съответния финансов ресурс  трудно ще успее да направи пак врътката с друга млада и зелена, а свободните по-зрели жени вече са си научили житейските уроци и няма да чака на диван  да му се ошета че да се наяде.

п.п. Хайде да не съм лоша. В Кауфланд продават и сготвено.Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 18:46 от mamamari

# 198
Този размер 14, UK ли трябва да е?
До 27-30г се въртях около 55кг, над 65-70кг започвам да се чувствам зле психически, защото не се харесвам. При 167-8 височина. При мен беше заради токсична връзка, най-хубавите емоции идваха от това да седна да ям. Като приключих връзката, и килограмите започнаха да си отиват. Естествено не от нищото, трябват усилия.

Цялата съвкупност от неща.. докога? И 15 минутна тренировка всеки ден ще даде добри резултати. Но папането е най-големият фактор за килограмите, няма какво да се лъжем. Калориите трябва да се ограничат, не е нужно да се приготвят някакви скъпи или префърцунени менюта.

# 199
  • София
Криза е, защото зад нея се крият страхове - от остаряване, от загуба на функционалност, от собствената тленност. Неуспешно преминати предишни периоди на развитие, които водят до регресии. Човек се вдетинява, защото не е успял да се реализира успешно и се опитва да догони изпуснатите влакове. Отстрани често гледката е жалка.
Ми то за него страхът може да е от наближаващата перспектива да остарее с бабата, която ще го праща до Кауфланда и да изтупва килимите, и ще му мърмори постоянно в къщи.
А ако има сили, воля и пари да тръгне на фитнес, да си купи мотор, да се подмлади и да си хване по-младо гадже и т.н. хич не ми звучи като да е влязъл в криза, а напротив - влязъл е в рая.
Стига да се е погрижил за децата си.

Няма как да се подмлади наистина. Ако жената до него е баба, значи и той е дядо. И там точно е драмата и съответно кризата. С всички тези неща иска да се почувства всякаш е все още млад и целият живот му предстои, но под повърхността страховете ядат, а реалността си остава каквато е. Липсата на криза и "раят" са в приемането и чувстването добре в момента, какъвто е, а не в гоненето на безвъзвратно отминал период и образ.

# 200
Как пък един по време на кризата не тръгна да катери върхове, да раздава за благотворителност, да свърши нещо полезно, а всичките млади гаджета, коли и татуировки

# 201
  • София
Аз съм чувала за няколко случая на веганство, сваляне на кг и безсексие /поне в семейството/.

# 202
До 27-30г се въртях около 55кг, над 65-70кг започвам да се чувствам зле психически, защото не се харесвам. При 167-8 височина. При мен беше заради токсична връзка, най-хубавите емоции идваха от това да седна да ям. Като приключих връзката, и килограмите започнаха да си отиват. Естествено не от нищото, трябват усилия.

Цялата съвкупност от неща.. докога? И 15 минутна тренировка всеки ден ще даде добри резултати. Но папането е най-големият фактор за килограмите, няма какво да се лъжем. Калориите трябва да се ограничат, не е нужно да се приготвят някакви скъпи или префърцунени менюта.

Предполагам, че е УК, ти си го писала, на първата страница от постове ти. По-нататък не съм проверявала, ама сравнително голям размер ми изглежда.

Значи то зависи и какви са ти критериите, щом при 167 см височина чак при 70 кг започваш да си казваш, че е много и се чувстваш зле психически. Ами аз лично за 3 месеца 3 пъти съм хапнала нещо сладко, извън захарта в кафето, на мен сладкото ми е проблемът, не водя заседнал живот, ама не отслабвам. Единствено спрях да качвам.

# 203
Как пък един по време на кризата не тръгна да катери върхове, да раздава за благотворителност, да свърши нещо полезно, а всичките млади гаджета, коли и татуировки

Те с това си свързват младостта. Пък и всеки мъж си мечтае да умре върху някоя млада мадама, а не върху бабата вкъщи. Пък дори и да е била Анджелина Джоли на младини 😉

# 204
Аз не съм съгласна. Изкарвате го все едно мъжете масово си изоставят жените, заради по-млади, а моите наблюдения са други. Според мен мъжете се страхуват да не им се наруши спокойствието - перат го, готвят му, обгрижват го, докато той е на хоризонталния трон и гледа мачове.
Моите наблюдения се, че мъжете много се страхуват жената да не си бие камшика.

# 205
Възможно е, в гардеробът си имам дрехи от 8 до 16, от С до ХЛ, зависи от кройката и как искам да стои дадена дреха. В този период, за който говориш, вече трябва да съм била над 60кг.

Сладкото не е единственото, което трупа килограми. Трябва да се изключат и тестените продукти, алкохолът, всякакъв джънк в пликчета, и тн.
Скрит текст:

Предполагам, че е УК, ти си го писала, на първата страница от постове ти. По-нататък не съм проверявала, ама сравнително голям размер ми изглежда.

Значи то зависи и какви са ти критериите, щом при 167 см височина чак при 70 кг започваш да си казваш, че е много и се чувстваш зле психически. Ами аз лично за 3 месеца 3 пъти съм хапнала нещо сладко, извън захарта в кафето, на мен сладкото ми е проблемът, не водя заседнал живот, ама не отслабвам. Единствено спрях да качвам.

# 206
Истината е, че ние жените масово се раздаваме прекалено много в брака - до такава степен, че не ни остава време да се погрижим за себе си.
Мъжете пък свикват на лесното и не желаят да си поемат своята част от битовизмите и отговорностите.
Така дори хубави жени не успяват да си обърнат внимание и се занемарявате.
Мъжете от своя страна страдат от илюзиите, че са все още млади и хубави и навън ги чакат стройни манекенки, които да ги обгрижват като жените им, но да са млади, стройни, хубави и усмихнати.
Масово нямат реална преценка, че и те са остаряли и че когато заговорят младо момиче, тя всъщност си мисли - " Тоя па чичко сега какво иска".
Коли, мотори, татуировки, все тая - времето още никой не е излъгал.

# 207
По някое време ще се насити на новооткритият си начин на живот, и вероятно ще поиска да се върне вкъщи при жена си. Дано тя да го е забравила дотогава.
За раздаването е вярно, и много често се оказва грешно. Когато допуснеш да се превърнеш в нечия майка, а не жена, партньор, е нормално да те приемат за даденост.

# 208
Леле, от един единствен пост, на къде тръгна темата, и до къде стигна...
Пък на такива самоуверени, млади жени, като Лъвица например, на които им е широко около врата, неслучаен израз, by the way, които още нямат деца, а и са под 30 години например, мога само да им пожелая много добър метаболизъм, по наследство. И много щастлив, безпроблемен и оосигурен във всякакъв аспект начин на живот. Че не се знае колко още години ще им изтрае младежкия ентусиазъм и амбиция да изглеждат винаги добре, въпреки всичко,, като се натрупат годинките и проблемите  и  в един момент установят, че са се превърнали в копие на родителите си, за което на млади години са се заричали и кълняли, че никога няма как да се случи.
Бях чела някакви научни изследвания, че поне 70 процента от населението на земята е склонно към напълняване след определена възраст, което е генетично, свързано с хормонални промени, в допълнение към обездвижване, стрес, нерви и заседнал начин на живот, освен постоянен излишък на калории, естествено, което е и основния фактор. И, увисваване на кожата, което е свързано с гравитацията, загубата на мускулна тъкан и колаген, и една камара други неща, пряко свързани с възрастта.

Така че, Лъвице, никога не казвай никога.
И, мисъта ми беше, че не е винаги въпрос на самодисциплина и желание как изглеждаш. Особено, ако наведнъж ти се струпат една камара житейски неприятности, а отделно, партньорът ти не те поглежда и подкрепя, щото вече не му трябваш, за да осъществи личните си житейски планове, или вече си е намерил друг човек, с когото иска да ги осъществи. А, междувременно, децата си искат непрекъснато грижи, ипотеката трябва да се плаща, а баща ти не е крупен бизнесмен, и нямаш наследствени имоти..

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 20:45 от Прекрасная Василиса

# 209
  • София
Ама аз просто казах, че не харесвам дебели мъже и че се старая да съм във форма... Не мисля, че има нещо особено крайно нито в мнението ми, нито в начина ми на живот Smile Разбира се, че не се знае един ден как могат да се развият нещата, просто гледам да правя каквото зависи от мен, и общо взето това и очаквам. Пък всеки си отговаря за себе си и не знам какво го интересуват моите предпочитания Relieved

Общи условия

Активация на акаунт