Изостави ме с детето.Как да продължа живота си?

• 19 552
  • 486
  •   1
Отговори
# 45
Loodsman, по твоята логика, базирана основно на външния вид, не ми се мисли при сериозен здравословен проблем, как би реагирал такъв мъж.  Ще избяга през глава, ако чуе, че жена му е тежко болна, примерно. Несериозни са такива хора.

# 46
Не знам откъде дойде това убеждение, че авторката е с наднормено тегло, но имам ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ. Първият й пост звучи супер странно, понеже става ясно, че мъжът й не иска да остава насаме с нея, не иска да прави секс, не желае да й помага в домакинството - изобщо, няма никакво отношение към нея. Освен това не иска да си купуват жилище. И това не ден, не два, а цели шест години. А тя не само че запазва чувствата си към него, а като папагал повтаря, че за нея семейството е най-важно. Какво ти семейство, тя не забелязва ли, че от шест години те вече не са семейство? Звучи като много отчаяна жена и може би от това идва усещането, че не се поддържа. Мъжете за мен често са безчувствени и безсърдечни към жени, в които вече не са влюбени, пък ако ще и тези жени да са се раздавали за тях в продължение на десетилетия. Та отношението му, макар и отвратително, не ме изненадва. А може пък да си изглежда добре жената, но просто мъжът да е изстинал към нея. Тогава може би има някакво друго обяснение защо чак така се е вкопчила в него (някаква наистина безумна любов, финанси и т.н.).

Няма друг съвет, освен че тя трябва да продължи напред така, както той го е направил. Да си работи, да се грижи за външния си вид, да търси нов партньор (явно тя не е от хората, които обичат да са сами).

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 12:56 от Delta_12

# 47
Е, тогава да лежи на дивана във всяка удобна минута, и да реве?
Fake it till you make it, са казали хората. Опаковката има значение, особено, когато става дума за своята собствена.
Ако тя си прави редовно маникюр, никаква промяна не е. Ако пък не си прави, защото не я влече, то си е самонасилие.
Като смениш опаковка, а си смазан отвътре, голямо веселие ще настъпи, няма що. Че и да му се показва обновена. На предателя точно

# 48
За мен това е оздравителен период, на осъзнаване , изграждане на стратегия, пренастройка. Щом и се реве, да реве, вместо да тръгне на токчета с новата рокля и прическа, а душата и да реве отвътре.

Авторке, работиш ли? Колеги, колежки, среда? Нищо не пишеш по този въпрос. А той е ключов.

# 49
  • над кукувичето гнездо
Няма значение заради какво си е тръгнал този мъж. Тръгнал си е.

Youhope, по-важно в момента е да осъзнаеш, че няма особен избор как да продължиш, освен просто да продължиш. Животът, особено с дете, си продължава. Стегни се. Като начало си гледай детето без грандиозни планове и цели, а на базата "ден да дойде, друг да мине". В училищна възраст времето с деца буквално лети, а заетостта покрай това ще ти помогне да не се концентрираш върху глупости. Обърни се към приятели и близки за подкрепа, споделяй с тях как се чувстваш, от това олеква. Но не мрънкай. Не се самосъжалявай, не се сравнявай със случайни самки, попаднали в полезрението на ергена, дръж се на ниво и цени сама себе си. Дала си каквото си могла на този мъж, сега е време да даваш на себе си и на детето си. Доставяй си малки удоволствия ежедневно с някаква грижа към себе си - подари си цветя, иди на фризьор, сложи нещо хубаво като излезеш на разходка, разходи се сред природата, ново парфюмче, хубави бонбони, екскурзийка, бутилка вино, опитвай нови неща, които са ти били любопитни - каквото и да е, прави го ежедневно. С времето ще се намъкнеш в новия ритъм. Тогава вече идва моментът за новите големи желания, цели и планове. Давай най-доброто от себе си във всичко, което правиш, наслаждавай се на всичко възможно, което може да ти достави удоволствие и ще се чувстваш добре.

Най-краткосрочно, ако имате брак, намери адвокат, изгответе с него споразумение по взаимно съгласие с условия, които те удовлетворяват като издръжка и режим на свиждане и ги предложи на дезертьора. Уреди си  сега нещата добре, за да не се ядосваш с големи глупости вбъдеще. Гледай си спокойствието и не си слагай кахъри на сърцето за неща, които не зависят от теб, т.е. за чужди решения и действия. Бий чертата и лека полека си хвани живота в ръце. Няма да е трудно, след като сте живели по този начин, който описваш. Особено, ако си финансово спокойна за себе си и детето си. Обещавам! Имаш опита да се справяш с битовизмите, а ще има и по-малко такива, като сте само двама с детето, карала си почти без секс, така че промяната за теб няма да е съществена, освен физическото отсъствие на съквартиранта. Разчисти терена физически и емоционално, почерпи се и си подготви новото начало като празник, а не като трагедия. Това, разбира се, става постепенно, но става. Дупе знае 2 и 200, а жените са много кораво и силно племе и могат да се справят с доста повече неща, отколкото си мислят.

Успех!

П.П. Имай предвид, че сега мъжете край теб, особено обвързаните, ще те смятат за лесна жертва.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 16:37 от hala_penka

# 50
То и да се отдадеш само на реване и самосъжаление не си е работа. Много лесно се влиза в ролята на жертва, а после трудно се излиза.

# 51
Живяла си дълго време с широко затворени очи. Дано да имаш добра работа и да се оправиш финансово, иначе лошо.

# 52
  • София /Абсурдистан
Треснал го е втори пубертет. Гледай си живота, имаш си дете, за какво ти е такъв.

# 53
  • Някъде там
Авторке а ти нещо няма ли да кажеш? 🤔🤔🤔😉
Достатъчно съвети идеи и обяснения в каква заблуда си живяла ти се дадоха.
Много ми е странно, как повечето искащи съвет, правят тема питат и после изчезват. Или като никой не ги подкрепя безусловно се сърдят, пишат 1-2 объркани коментара и дим да ги няма и тях.
Едната много изстрадалата, тормозена от цял град "селяни", другата пък след бутилката ракия, реши,че е непрежалима, третата ни учеше на поли нещо си 😀.

# 54
  • София /Абсурдистан
Това с бутилката ракия съм го пропуснала Simple Smile

# 55
И мен ме дразнят авторите. Никога не казват искрено къде точно ги сърби, обикалят около проблема, а ако случайно някой в темата налучка нещо, което не им изнася - съвсем изчезват. Е сега в тази тема ми е чудно дали авторката въобще работи. Малко подозрително ми се вижда, че поема цялото домакинство, но това хич не й тежи и даже има настроение за секс, а той - не. Значи за да смогва и за да не е уморена и за да може винаги да се грабне и да отиде с детето на село (както е споменала, че прави често), МОЖЕ БИ не работи. Като знам мъжете в днешно време как обичат жените като войничета да правят всичко по домакинството + да кихат пари в общия бюджет, това преспокойно може да е причината да я е "разлюбил", особено както тя настоява за апартамент. Ама как да стане ясно, като авторката не изяснява това. Имали спречквания, ама какви - гадаем. Подозрително е, че след такова отношение от него тя грам не е огорчена, а иска да чуе гласа му. Жените, изоставени в такъв стил, обикновено изпитват доза облекчение, колкото и да им е станало гадно от раздялата. А тя - страда ли, страда.

Важно е да изясни това и то не за да разберем защо са се отдалечили, а за да стане ясно "как да продължи напред". Ако не работи, няма смисъл да й даваме съвети да си прави маникюр.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 13:35 от Delta_12

# 56
  • Някъде там
Това с бутилката ракия съм го пропуснала Simple Smile
Е те хората пишеха чашка но на мен ми се струва че беше бутилка, толкова патетично и омотано беше. 😀  
Щяло да имало утре винаги..

# 57
С нищо не си виновна Youhope, пълен нещастник, намерил, че премерил, както е казал народа. Никой не е застрахован от такова развитие на брак/връзка. Нямала си полезен ход, той не е искал, поне си е тръгнал.

Не съм съглесен. Ще се опитам любезно да си изразя мнението си.

Мъжа ѝ е отслабнал 20кг. При що годе сдравословно отслабване 1-2 кг /месец, това са 10 - 20 месеца. Очевидно се е подготвял за 'ергенският' живот 10-20 месеца, а жена му е проспала това. Тя колко е отслабнала за тия месеци !?

Мисля, си че вероятно след ражденето на детето им, жената се вглабила в него отпуснала се е и не си върнала предишната форма. Известно време мъжа ѝ се е опитвал да подържа неща, като е правил секс с нея по задължение, защото се е надявал, че ще се оправят работите. Уви, тя не се е взела в ръце и така. От тук оставя чувството на мъжа за дълг и отговорност към семейството си, което е крепило цялата тая схема, без да има сексуално привличане към жена си. Човека го е търпял това 6 години и накрая го е ударила кризата на средната възраст, която при мъжете се изразява във:

"Абе, кога аз ще живея и ще прява каквото искам ?"

Това състояние може да се отключи от смърт на роднина, както и от прекаленно много вменяване на дълг към мъжа ( било от жена му, родители му или някой друг)

След като мъжа ѝ е взел решение, че ще почне да живее за себе си, без реално да знае какво значи това .. защото до този момент не е живял за себе си, решава че това което иска е това, което не е получил последния път като е живял за себе си - като е бил на 15г

Именно за това и сегашните му желания са свързани с партита, дискотеки, татуировки и т.н.

Сега към авторката, най-доброто което може да направиш е да влезнеш във физически добра форма. Да свалиш излишните килограми, да стегнеш мускулите и тонуса си. Това ще те накара да се почувстваш по-добре в кожата си и евентуално да си намериш нов мъж.
Охх жива да не бях🤣🤣🤣

# 58
  • Някъде там
Ха ха ха 🤣
А този слаб в буквален и преносен смисъл мъж, ням ли е или неразбира български?
Друга причина не виждам да не седне и да поговори с жената, какви са неговите виждания за връзката им и това как си представя тя да изглежда.
Или за това, че той е мишка, тя е виновната ?
Ако искаш промяна, ти си този който трябва да поеме инициативата, според мен и не само според мен,като чета.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 16:34 от daviz

# 59
Ха ха ха 🤣
А този слаб в буквален и преносен смисъл мъж, ням ли е или неразбира български?
Друга причина не виждам да не седне и да поговори с жената, какви са неговите виждания за връзката им и това как си представя тя да изглежда.
Или за това, че той е мишка, тя е виновната ?
Ако искаш промяна, ти си този който трябва да поеме инициативата, според мен и не само според мен,като чета.
Ние не знаем за какво са си говорили и за какво са били спречкванията им.
Преди години когато прекъснах дългогодишна връзка, за околните изглеждаше, че просто съм станала една сутрин и съм си тръгнала. Но истината е, че за да се стигне до този момент, е имало много ясна обратна връзка към другата страна за нещата, които не са окей. В един момент наистина спира да ти пука и дори дишането на този човек те дразни. Ако другият години наред удобно си е "седял върху ушите" и се е правел на разсеян, негов си е проблемът. Не в този, който решава, че стига толкова.

Общи условия

Активация на акаунт